Sammanfattning: One Tree Hill (Säsong 4)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med The Secret Life Of The American Teenager så var jag tvungen att börja titta på. Och jag vill varna er som planerar att se denna serie i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger. Alla säsongerna är underbara!
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Lucas, Nathan, Peyton, Haley, Brooke. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna alla 5 huvudpersonerna. Lucas & Peyton är så himla söta ihop. De blir tillammans lite i första säsongen eftersom de har ett hemligt förhållande även Lucas är tillsammans med Brooke. I andra säsongen så är det mycket drama, vänskap & bråk men även livet står på spel. I tredje säsongen så får man se mer av Haley och Nathan som försöker rädda sig äktenskap. Lucas och Brooke startar ett förhållande. I säsong 4 så startar Peyton och Lucas ett föhållande. Haley blir gravid och barnet är Nathans.  
 
Nathan och Haley reda de ska ha barn. Lucas börjar skriva en roman samtidigt att ifrågasätta vad som egentligen hände den dagen i skolan vid skjutningen Nathan blir involverad med några skumma tecken efter att han och Haley börja ha problem med pengar. Peyton får veta att hon har en bror, men han kan inte vara den han säger att han är. Brooke blir vänner med Rachel och börjar en relation med nykomlingen Chase. Dan försöker komma nära Karen och hjälpa henne med Keith baby.
 Sammanfattning: One Tree Hill (Säsong 3)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med The Secret Life Of The American Teenager så var jag tvungen att börja titta på. Och jag vill varna er som planerar att se denna serie i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger. Alla säsongerna är underbara!
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Lucas, Nathan, Peyton, Haley, Brooke. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna alla 5 huvudpersonerna. Lucas & Peyton är så himla söta ihop. De blir tillammans lite i första säsongen eftersom de har ett hemligt förhållande även Lucas är tillsammans med Brooke. I andra säsongen så är det mycket drama, vänskap & bråk men även livet står på spel. I tredje säsongen så får man se mer av Haley och Nathan som försöker rädda sig äktenskap. Lucas och Brooke startar ett förhållande. 
 
Haley återvänder till Tree Hill och försöker rädda sitt äktenskap med Nathan. Peyton lär känna sin biologiska mor. Lucas och Brooke börjar en relation. Keith och Karen förlovar sig. Nathan patchar upp saker med Lucas, medan Mouth börjar en komplicerad relation med nykomlingen Rachel, som också sprider en hel del dramatik genom kärn tecken. Efter en skottlossning på skolan saker mellan Lucas och Peyton ändras. Peyton frågar Jake om de vill gifta sig. 
 "I really loved Augustus Waters."
Publicerat den
 
"Losing him was blue like I’ve never known
missing him was dark grey all alone
forgetting him was like trying to know somebody you never met."Sammanfattning: One Tree Hill (Säsong 2)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med The Secret Life Of The American Teenager så var jag tvungen att börja titta på. Och jag vill varna er som planerar att se denna serie i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger. Alla säsongerna är underbara!
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Lucas, Nathan, Peyton, Haley, Brooke. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna alla 5 huvudpersonerna. Lucas & Peyton är så himla söta ihop. De blir tillammans lite i första säsongen eftersom de har ett hemligt förhållande även Lucas är tillsammans med Brooke. I andra säsongen så är det mycket drama, vänskap & bråk men även livet står på spel. 
 
Den andra säsongen fokuserar på den nya romanser. Lucas går till Anna Taggaro, Jake Jagielski går till Peyton, och det finns ett triangeldrama mellan Felix Taggaro, Brooke och McFadden. Den här säsongen visar också upplösningen av Nathan och Haley förhållande på grund av Chris Keller, och följderna - särskilt för Lucas - av Dan hypertrofisk kardiomyopati, en ärftlig sjukdom. Peyton behandlar drogproblem och återlämnande av sin biologiska mor och Karen startar Tric klubben och börjar ett förhållande med hennes skola lärare Andy Hargrove. En orolig Deb kämpar med ett drogberoende.
 Self-love is so important in life.
Publicerat den

 
Jag har sedan tidgare bloggat mycket om self-love och det finns en person som jag ser mycket upp till när det gäller self-love som är Shailene Woodley. Hon har en sån fin personlighet och hjälper många tjejer att hitta tillbaka till sig själv om man mår dåligt angående sin personlighet och sitt inre jag. Tänk om du inte skulle gilla dig själv och du vill hjälpa någon annan, det kan du inte göra. Hennes sätt att beskriva self-love är så underbart. Hennes citat: I think the most important thing in life is self-love, because if you don't have self-love, and respect for everything about your own body, your own soul, your own capsule, then how can you have an authentic relationship with anyone else? Älskar hennes citat och allt hon säger om self-love. För det är ju verkligen helt rätt, om man inte älskar sig själv hur ska man då kunna älskar någon annan. Och hon har inga problem med att tjejer är tillsammans med tjejer eller att killar är ihop med killar. Vilket jag uppskattar så mycket. 
 
Jag ser upp till alla som tror på sig själv och älskar sig sjäv, för det är verkligen det absolut viktigast i världen måste jag säga till er. Utan self-love vem är du egentligen, du är ingen. Du måste tro på vem du är och varför du är den du er. Vem skulle du vara om du inte tror på dig själv och det du gör. Jag tror på mig själv och skriver dagligen ner det jag gillar med mig själv. Och även någon negativ grej blir det men inte lika mycket som innan. Det som också har hjälpt mig är omgivningen runt om mig. Jag har en familj som tror på mig själv och det jag gör. Jag gillar den jag är idag och kommer bara titta framåt. Jag gillar även en tjej som jag har snackat med under senaste tiden och hon har hjälpt mig så mycket med att komma ut. Jag gillar henne väldigt mycket som en vän! ♡ Sammanfattning: One Tree Hill (Säsong 1)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med The Secret Life Of The American Teenager så var jag tvungen att börja titta på. Och jag vill varna er som planerar att se denna serie i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger. Alla säsongerna är underbara!
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Lucas, Nathan, Peyton, Haley, Brooke. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna alla 5 huvudpersonerna. Lucas & Peyton är så himla söta ihop. De blir tillammans lite i första säsongen eftersom de har ett hemligt förhållande även Lucas är tillsammans med Brooke.  
 
I början av säsongerna är förhållandet mellan två halvbröder, Lucas och Nathan Scott, som börjar som fiender men obligation som showen fortskrider. I pilotavsnittet, Lucas får en plats i Tree Hill Ravens (high school basketlag) med hjälp av sin morbror Keith. Nathan, chef för laget, tar en motvilja till Lucas, och detta blir grunden för deras rivalitet. Lucas romantiskt intresse i Nathans flickvän Peyton Sawyer stärker också deras fejd. Peyton bästa vän Brooke Davis försöker hittills få Lucas och Nathan försöker få Lucas bästa vän Haley James. Historien om Lucas och Nathan pappa Dan Scott ibland utforskas genom tillbakablickar, som visar hans relationer med Karen Roe, Lucas mamma, och Deb Scott Nathan mor, och hur han hamnade med en kvinna snarare än den andra. Han hade en high school romans med Karen, vilket resulterar i Lucas födelse, men han vägrade att göra anspråk Lucas som hans son. Lämnar Karen gifte han Deb och paret bar Nathan. Sjutton år senare, Deb börjar en stark vänskap och partnerskap med Karen mot Dan vilja. Under senare säsonger av showen, är föräldrarna ses mindre ofta. Karen går hennes college professor Andy Hargrove. Den första säsongen följer junior Lucas Scott när han går sin High School basketlag och smider en relation med sin bror Nathan Scott, samtidigt komma till rätta med vem han är och vem hans far är. Säsongen undersöker också kärleksliv på pojkarna när de utvecklar relationer med tecken som Brooke Davis, Haley James och Peyton Sawyer, medan föräldrarna till dessa tonåringar måste också möta det förflutna för att gå vidare. Sedan så blir Lucas & Brooke tillammans även Lucas & Peyton har ett hemligt förhållade tillammans. Älskar Leyton mest i hela serien men sedan så gillar jag även Naley. Om ni gillar serien fortsätt att titta på den då. 
 Tankar kring One Tree Hill
Publicerat den

 
Nu när jag är klar med The Secret Life Of The American Teenager så är det dags att börja fundera på ett nytt maratonprojekt. Jag ville börja titta på One Tree Hill. Men innan jag sätter igång med att sammanfatta säsong 1 av serien så tänkte jag skriva några rader om varför jag älskar just denna serien. Serien innehåller kärlek, vänskap, drama och bråk! Måste säga att jag älskar alla i serien. 
 
One Tree Hill handlar om Lucas, Nathan, Hailey, Brooke, Peyton. Alla 5 går i Hight School i Tree Hill. Men Lucas & Nathan är halvbröder vilket de inte viste från början. Och de gillar inte varandra i början efter deras pappa inte är den bästa pappan man kan ha. Nathan är tillsammans med Peyton och Lucas är bästa vän med Hailey och alla börjar umgås mer. Sedan blir Nathan kär i Haley. De börjar plugga tillsammans. Jag älskar Lucas & Peyton som börjar få känslor för varandra senare i serien. En helt underbar serie måste jag säga! Respect like you wanna be respected.
Publicerat den

 
Hoppas alla har haft en underbar vecka. För det har jag nämligen gjort, har börjat plannera vad jag ska ha med mig till Kroatien. Ska bli så kul att åka ner till mitt favorit land och jobba. Sedan så bor jag inte så långt från min familj. Min mamma är lite orolig att jag ska åka men ändå en så stor möjlighet. Jag är så taggad att åka men då vet ni att jag kommer inte kunna blogga så mycket. Men det kommer kanske något inlägg i veckan eftersom jag kommer jobba en del och när jag är ledig så kommer jag försöka att blogga från min mobil eftersom jag inte kommer ta med mig min dator. Men kommer säkert ta med min iPad och kommer försöka blogga från iPaden. Men vaknade idag runt 7 idag och startade dagen med att titta klart på säsong 1 av One Tree Hill och nu är jag klar. Kommer en sammanfattning på säsong 1 under dagen. Hoppas att ni uppskattar det, för det tar lite tid att göra det och jag gillar att skriva det. Men ska börja skriva om säsong 1 nu så hörs vi mer senare. Puss! Choklad mousse cheesecake
Publicerat den

 
Choklad mousse cheesecake
150 g digestive kex eller oreo-kakor
75 g smält smör 
350 g mjölkchoklad
3 gelatinblad + 2 ½ msk vatten
450 g philadelphiaost
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
3 dubbel daim
100 g färska hallon &  jordgubbar ett 
 
 
Gör så här
1. Klä botten av en springform som är 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Enklast är det om man klämmer fast pappret i formen. Sätt även remsor av tex overhead film eller en bakfilm runt formens kanter så lossar tårtan snyggast. Kör oreokakorna i en matberedare till en fin sand (eller lagg dem i en påseoch krossa dem med en kavel). Tillsätt det smälta smöret och blanda runt. Tryck ut blandningen i botten av formen. Ställ i kylen att stelna medans du förbereder smeten.
 
2. Smält den chokladen över ett vattenbad eller i micron och låt den svalna.
 
3. Vispa philadelphiaosten och mascarponen mjuk med elvisp, vispa grädden hårt.
 
4. Krossa den ena av dubbel daimen. Koka upp vattnet, dra kastrullen från plattan och smält gelatinbladen i det.
 
5. Tillsätt den smälta chokladen till ostsmeten och kör lite med elvispen på låga varv.
 
6. Tillsätt gelatinet under långsam vispning och se till att smeten blir väl blandad.
 
7. Vänd sist försiktigt ner grädden och krossad daim i smeten med en slickepott.
 
8. Häll smeten i formen. Slå formen i arbetsbänken några gånger för att jämna ut eventuella luftbubblor.
 
9. Släta till ytan och ställ att stelna i kylen över natten. Ta fram tårtan strax innan servering och lossa den ur formen.
 
10. Toppa tårtan med hallon och grovkrossad daim. Man kan även krossa några maränger över och pudra hallonen lätt med florsocker.
 Tortellini sallad med kyckling
Publicerat den

 
Tortellini sallad med kyckling 
500 g kyckling
250 g tortellini 
100 g tomater
50 g gurka
50 g ost
1 citron (både skal och saft)
salt & pepper
 
Gör så här:
1. Börja med att steka kycklingen med lite salt och peppar, tills den är klar!
2. Koka sedan pastan och låt den svalna, jag gillar bäst pasta sallad när den är kall. 
3. Hacka sedan grönsakerna och lägg de i en stor skål. 
4. Blanda sedan in pastan & kycklingen och tillsätt salt, peppar, citronsaft och lite skal. 
5. Till sist tillsätt riven ost, servera med vitlöksbröd och du kommer inte bli besviken. 
 FourTris in Divergent & Insurgent ♡
Publicerat den

"I'll say it one last time: Be brave.”
Publicerat den

 
Förlåt för min dåliga uppdatering men har verkligen inte haft tid att blogga alls, varit på praktiken vilken inte var det jag hade förväntat mig. Verkligen inget bra ställe att jobba på. Men hoppas alla har haft en bra start på veckan. För jag har det och tänkte berätta varför. Jag har nämligen fått ett jobb. Inte på restaurangen som jag praktiserade på utan det jobbet som var i Kroatien. De ringde igår och erbjöd mig en tjänst i Kroatien. Så jag åker till Kroatien nästa vecka och kommer stanna där tills oktober och tycker det ska bli super kul och taggad, tänk att få jobba i ditt eget hemland, det ska bli så kul! Idag är det äntligen dags för första semifinalen i Eurovision Song Contest 2015 och som jag har längtat. Men tänkte dricka mitt kaffe nu och titta på One Tree Hill så skriver jag mer senare. Puss!HARRY POTTER & DÖDSRELIKERNA DEL 2 (2010)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Dödsrelikerna Del 1 (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Harry, Ron och Hermione ber svartalfen Griphook hjälpa dem att bryta sig in i Bellatrix Lestranges valv på Gringotts bank eftersom de misstänker att en av Lord Voldemorts horrokruxer kan vara där. Svartalfen går med på det i utbyte mot Gryffindors svärd. Horrokruxen i valvet visar sig vara Helga Hufflepuffs bägare, medan de tar den flyr Griphook med svärdet och lämnar dem inlåsta. De tre befriar då den vaktande draken och flyr från Gringotts på hans rygg. Ännu en horrokrux finns på Hogwarts och är på något sätt kopplad till Rowena Ravenclaw. Trion beger sig till Hogsmeade där de blir jagade men räddas av Albus Dumbledors bror Aberforth. Hos honom finns en hemlig passage in till Hogwarts. Severus Snape har tagit över som rektor på skoklan. Han får veta att Harry är tillbaka och varnar personalen och studenterna att de kommer att straffas hårt om de hjälper Harry. Harry konfronterar Snape, som flyr efter att Minerva McGonagall utmanat honom på duell. Hon samlar alla på Hogwarts för att förbereda sig för strid. Harry söker upp Helena Ravenclaws spöke som avslöjar att Voldemort utfört mörk magi på hennes mammas diadem, som finns i vid behov-rummet. Ron och Hermione beger sig till Hemligheternas kammare och förstör horrokruxbägaren med en av basiliskens tänder. De har även en fin stund där, även en kyss. Efter en strid med Draco Malfoy och hans kumpaner, Harry och Ron förstör även Rowena Ravenclaws diadem. 
 
Kommentar: Voldemort sprider sin ondska över världen och professor Snape har gått över till den mörka sidan och tagit över Hogwarts. Harry (Daniel Radcliffe) och hans vänner fortsätter att söka efter horrokruxerna som kan göra Voldemort dödlig igen för att kunna besegra honom för gott. Men än finns det hemligheter om sin bakgrund som Harry inte fått reda på och så småningom inser han uppoffringen han måste göra för att avsluta allt. Harrys uppenbarelse och öde är kanske en aning väntad, uppenbarligen speciellt för de som läst böckerna, men publiken dumförklaras ändå aldrig utan allt görs med stil, finess och känsla. Man låter även andra viktiga karaktärer få sin stund i rampljuset och förutom de sylvassa veteranerna så bevisar särskilt de yngre aktörerna inklusive stjärntrion hur de växt från ojämna barnskådisar till pålitliga proffs.
 
Spoilers: Det finns vissa scener som jag verkligen älskar i den sista filmen, ni kan ju gissa vilka det är. För det första så är det alla scener med Hermione & Ron. De är verkligen världens sötaste par och + att de är bästa vänner. Hur underbart hade det inte varit att vara tillsammans med sin bästa vän. Bara att ha en bästa vän är en sak men att vara tillsammans med en är ju bara helt underbart! Älskar denna filmen och det är min favorit film av alla 8 filmerna.
 HARRY POTTER & DÖDSRELIKERNA DEL 1 (2010)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Dödsrelikerna Del 1 (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Voldemort tar över Trolldomsministeriet strax efter Bill Weasleys och Fleur Delacours bröllop. Harry Potter tvingas fly och påbörja sitt uppdrag att tillsammans med Ron Weasley och Hermione Granger hitta resten av Voldemorts sju horrokruxer. Med Albus Dumbledores vägledning via de saker han gav till trion genom sitt testamente upptäcker Harry, Ron och Hermione att det finns andra saker gömda utöver horrokruxerna. Hermione hittar en symbol i boken som hon fick av Dumbledore som hon vet betyder något. Harry och Hermione träffar sedan på symbolen igen i Godric’s Hollow. Med hjälp av Xenophilius Lovegood får de veta att symbolen är tecknet för dödsrelikerna, reliker skapade av Döden själv till tre bröder som lurade Döden med magi. Fläderstaven, uppståndelsestenen och osynlighetsmantlen utgör de tre dödsrelikerna, något som fångar Voldemorts intresse. Vid ett besök hos Gellert Grindelwald, en av Albus Dumbledores gamla vänner och numera fiende får Voldemort reda på att Dumbledore har haft fläderstaven sedan Grindelwald besegrades av Dumbledore. Harry, Ron och Hermione fångas av Voldemorts anhängare och tas till Malfoy Manor. Med husalfen Dobbys hjälp lyckas de fly och räddar samtidigt Luna Lovegood, herr Ollivander och Griphook, men det kostar Dobby livet. Voldemort bryter sig in i Dumbledores grav och tar fläderstaven.
 
Kommentar: Hogwarts har stängts, Dumbledore är död och inget tycks längre vara som det en gång var. Lord Voldemort är tillbaka och hans kalla grepp har hårdnat kring trollkarlarnas och häxornas värld och även tagit sig in till vår värld. Skräcken sprider sig. Harry, Hermione och Ron börjar på allvar sin kamp mot mörkrets krafter. Och hoppet ligger i att finna horrokruxerna, ting som döljer en del av Voldemorts själ, och därefter förstöra dessa. I filmen så blir det som vanligt bråk mellan Harry, Ron & Hermione för att de inte kommer överens men sen blir de vänner igen och det finns även lite love drama i filmen mellan Hermione & Ron.
 
Spoilers: Det finns vissa scener som jag gillar, det är alla med Hermione, Ron & Harry. Och även att Hermione & Ron börjar visa mer känslor för varandra. Det blir även ett bråk mellan de och Ron sticker och är borta ett tag. Men sen kommer han tillbaka och alla 3 börjar söka efter tecken på vad som kan förstöra Voldemort. Men sedan blir det bättre mellan Ron & Hermione och i slutet av filmen så håller de varandra i händerna. Det finns en secene i filmen då Hermione & Harry umgås mer och Ron blir sur och när han stack så började Hermione känna sig ensam. Jag älskade verkligen denna filmen, men den sista filmen är den bästa filmen tycker jag
 Pasta med kyckling & broccoli
Publicerat den

 
Pasta med kyckling & broccoli
400 g kyckling
200 g pasta
200 g broccoli
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 dl parmesan
2 dl matlagningsgrädde
1 msk paprika pulver
1 msk rosmarin
salt & peppar
 
 
Gör så här
1. Börja med att steka lök och vitlök i lite olja och smör, tillsätt sedan kycklingen.
2. Koka sedan pastan i vatten och salt. Titta sedan på kycklingen och blanda in rosmarin och paprika pulver. Tiillsätt sedan broccoli.
3. Tillsätt matlagningsgrädden i kycklingblandningen, blanda.
4. När pastan är klar tillsätt sedan den i kycklingblaningen.
5. Tillsätt sedan parmesan och rätten är klar!
 HARRY POTTER & HALVBLODSPRINSEN (2009)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Halvblodsprinsen (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Efter att Trolldomsministeriet äntligen accepterat Lord Voldemorts är tillbaka så har många personer i livsfara och ingen går säker någonstans, allra minst Harry Potter. Cornelius Fudge får sparken och ersätts av Rufus Scrimgeour. Samtidigt svär Snape den obrytbara eden för att skydda Draco Malfoy, som tagit över efter sin far som dödsätare. Harry blir hämtad av Albus Dumbledore hos familjen Dursley och tillsammans övertalar de den före detta läraren, Horace Snigelhorn, att återvända till Hogwarts för att återuppta sitt jobb. Sista delen av lovet tillbringar Harry i Kråkboet hos familjen Weasley. På Hogwartsexpressen blir Harry medlem i Snigelhorns Snigelklubben tillsammans med bland andra Ginny Weasley och en viss Blaise Zabini från Slytherin. Väl tillbaka på Hogwarts börjar Harry nu få privatlektioner av Dumbledore. Under dessa lektioner berättar Dumbledore om Voldemorts liv, karaktär och svagheter.
 
Kommentar: I denna filmen så får man se så mycket av Harry, Ron & Hermione. I denna filmen så får man se en massa action mellan Harry och Voldemorts gäng. Voldemorts grepp om trollkarlsvärlden och mugglarvärlden hårdnar. Hans anhängare, dödsätarna, sprider skräck medan ondskan växer sig starkare i attack efter attack. Hogwarts elever med Harry Potter i spetsen blir alltmer medvetna om farorna som inte bara lurar utanför utan också innaför skolans murar. Men där det finns mörker finns också ljus och tillsammans med professor Dumbledore tycks Harry Potter ha funnit ett sätt att slå tillbaka. Ett sista försök i ett gerillakrig där allianserna är alltför få och fienderna desto fler. Samtidigt som livsavgörande hemligheter väntar på att avslöjas väntar nästa slag på att utkämpas och som om inte det vore nog gör sig tonårshormonerna påminda när kärleken gör brakande och ovälkommen entré.
 
Spoilers: Som jag har sagt så händer det så mycket i denna filmen. Harry & Ginny blir ihop och hon hjälper honom men i början av filmen så var hon tillsammans med någon annan. Samma sak gäller för Ron & Hermione. Han var tillsammans med en annan tjej men han älskade inte henne och sedan gick han tillbaka till Hermione för hon hade starka känslor för honom. Det vet bara Harry om eftersom han ser att hon blir ledsen när hon ser Ron tillsammans med sitt ex. Professor Dumbledore dör i denna filmen och man får även reda på vem som är halvblodsprinsen och det är Snape. Så man kan säga att det händer en massa, dessutom så hittar de den första horcruxes.
 Pasta sallad med pesto
Publicerat den

 
 
Tortellini sallad med pesto
3 dl ost tortillini
1 dl pesto med basilika smak
2,5 dl rostad röd paprika
1 dl parmesan
2 dl coctail tomater
1 msk basilika
oliv olja
salt & peppar
 
Gör så här:
1. Börja med att koka pastan i vatten, salt och lite olivolja.
2. Häll den färdiga pastan i en stor skål.
3. Tillsätt sedan peston, paprikan, parmesanen, tomaterna & basilikan.
4. Blanda ihop allt och tillsätt sedan salt och peppar.
5. Servera i en tallrik med lite parmsan & njut.
 Sammanfattning: Secret Life (Säsong 5)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med Gossip Girl så var jag tvungen att börja titta på The Secret Life Of The American Teenager. Och jag vill varna er som planerar att se denna serie i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger. Min favorit säsong är faktiskt säsong 3, 4 & 5.
 
Nu har jag sett femte och sista säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Amy, Ben, Ricky, Adrian, Grace & Jack. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna ALLA 6 huvudpersonerna. Amy & Ricky är så himla söta ihop. Även fast de inte är tillsammans i första och andra säsongen. Men deras son är väldens sötaste måste jag erkänna. I andra säsongen får man reda mer om Ben & Amy och deras förhållande. Amy & Ricky kommer inte överens om John. Ricky vill ha mer tid med John, men det tillåter inte Amy. I tredje säsongen så blir Ricky & Amy blir ihop och Adrian blir gravid och barnet är Bens. Ricky & Amy bestämmer sig för att ha sex och sedan så förlorar Adrian och Ben deras dotter, så jobbigt de avsnittet var! I säsong 4 får man se mycket mer av Amy & Ricky. De förlovas, flyttar ihop och sedan så skiljer sig Adrian & Ben eftersom de förlorar sin dotter. I säsong 4 så blir det en massa drama. Ben & Adrin skiljer sig, Amy & Ricky förlovar sig och flyttar ihop. I femte säsongen så händer det så mycket. Amy & Ricky bråkar en massa under säsongen och "gifter sig" fast inte på riktigt. Massa drama som vanligt men även mycket kärlek!
 
I säsong fem fortsätter leva tillsammans och funderar på att gifta sig. Ashley gjorde slut med sin pojkvän Toby och har flyttat ut och in med sin mamma. Ashley flyttar så småningom till Italien för kock skola. Ben fortsätter att jaga efter Amy men under tiden möter en annan tjej som får honom i trubbel. Adrian bor med sin pojkvän Omar, som har föreslagit henne och Ben dejtar Dylan. Amy blir antagen till en högskola i New York och det gör Ben, lite obekvämt. Amy och Ricky rymma tillsammans men i sista minuten beslutade att inte, men när de kommer tillbaka hem, de berätta för alla de är gifta. Slutligen, låt de alla veta sanningen och planera för en riktigt bröllop. Anne avslöjar att hon är en lesbisk, men det tar Amy inte bra. George börjar se Kathleen igen när han inser att han och Anne kommer aldrig att bli tillsammans igen. Säsongen avslutas med Amy bryta upp med Ricky, säger att när de båda gifta sig bör det vara eftersom de är förälskade, inte bara för att de älskar varandra. Hon lämnar för att gå till skolan i New York och bor i hyreshus där Ben bor, som är att gå till samma college för att få Amy tillbaka och lägenheterna tillhandahålls av Leo. Amy lämnar John med Ricky, så Ricky tar hand om honom under Amy college karriär! Tycker synd om Ricky, för han älskade verkligen Amy! ♡
 Klassiska Scones ♡
Publicerat den

 
Klassiska scones
2 ägg
6 dl mjölk
200 g smör
14-16 vetemjöl
8 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 dl russin & citron
 
 
Gör så här
1. Blanda mjöl, bakpulver, ägg och salt i en bunke.
2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, blanda sedan med russin och citron men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
5. Nagga kakorna med en gaffel, lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
6. Servera nygräddade och varma!
 HARRY POTTER & FENIXORDEN (2007)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Fenixorden (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Mörkrets krafter växer sig allt starkare i och med Lord Voldemorts återuppståndelse, men Trolldomsministeriet vägrar att ta tills sig Harrys och Dumbledores varningar. Istället skickar de Dolores Umbridge till Hogwarts, en fnittrig järnlady i rosa, Imelda som kommer att hålla skolan i ett stenhårt auktoritärt grepp. Studenter straffas, lärare sparkas och lektioner stöps om till meningslöst hjärntvätt. ”I will have order!” basunerar hon ut medan skolans väggar fylls av allt fler regler och förordningar. Tills eleverna får nog. I största hemlighet samlar Harry ihop de få vänner som fortfarande står på hans sida, för att tillsammans förbereda sig mot den oundvikliga sammandrabbningen med Han som inte får nämnas vid namn. En sammandrabbning som även denna gång får en dödlig utgång. Döden har alltid varit en viktig del av Harry Potters värld. Från den närliggande skogen som Dumbledore varnar för i den första filmen till skolkamraten Cedric Diggorys starka sorti i film nummer fyra. Så har det faktum att huvudpersonen själv är föräldralös efter att hans föräldrar brutalt mördats.
 
Kommentar: Älskar verkligen denna filmen, helt underbar måste jag säga. Så mycker mer action i denna filmen den de första 4 filmerna. Älskar att Harry, Ron & Hermione startar en arme för att möta upp Voldemort och hans gäng. Men i denna filmen så börjar Harry få känslor för Cho Chang. Men händer inte så mycket mer än att de bara pussas en gång och sedan så ljög hon för de och alla blir sura på henne. Voldemort lyckas lura Harry till Mysterieavdelningen på Trolldomsministeriet, där en profetia om Voldemort och Harry finns, och som Voldemort vill åt. På Ministeriet utkämpas sedan en grym strid. Efter den måste Trolldomsministern erkänna att Voldemort finns, eftersom han själv såg honom!
 
Spoilers: I denna filmen så finns det en del scener som jag gillar. Speciellt de med Hermione & Ron och sedan även när de har startat sin arme och alla vill bryta lite regler. Men i denna filmen så får man se lite av Ron & Hermione och det är då de börjar få lite känslor för varandra. Men det jag blev ledsen mest över var när Harrys gudfar dör, vilket var verkligen sårligt. För jag gillade verkligen Sirius Black, han var verkligen en bra karaktär. Men jag gillar även scenen då de åker till London.
 Granola med jordnötssmör
Publicerat den

 
Granola med jordnötssmör
6 dl havregryn
1,5 dl grahamnsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl banan chips
1,5 dl osaltade jordnötter
1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl lönnsirap
0,5 dl solrosolja
4 msk mandel mjölk
 
Gör så här
1. Starta ugnen på 180°C och lägg en bakplåten med papper.
2. I en stor bunke lägg havre, mjöl, bakpulver, havssalt, bananchips och jordnötter.
3. I en mindre bunke, vispa ihop jordnötssmör, lönnsirap, solrosolja, mjölk och vanilj.
4. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och blanda tills kombineras.
5. Överför blandningen på bakplåten, jämnt och grädda i 18-22 minuter, ordna granola halva gräddningstiden.
6. Låt svalna helt innan du tar bort från pannan. Förvaras i en lufttät behållare eller i en stor burk.
 Bakad tortellini med ärtor, bacon i krämig sås
Publicerat den

 
Bakad tortellini med ärtor, skinka i krämig sås
2 tsk smör
2 vitlöks klyftor
2 dl bacon
1 dl vispgrädde
2 dl frysta ärtor
2 sl parmesan ost
4 dl tortellini
1 dl vatten av pastan
salt och peppar
 
 
Gör så här
1. Smält smöret i en panna. När smöret smält , tillsätt vitlöken och fräs i någon minut.
2. Lägg bacon och fräs i ytterligare 4 minuter eller tills det har fått en gyllenbrun färg, tillsätt grädde.
3. Tillsätt sedan salt och peppar och rör om.
4. Sjuda i 8-10 minuter eller tills krämen blandningen har blivit krämig.
5. Efter att blandningen är klar, blanda i ärter och ost, sedan lägga tortellini och lite av vätskan från pastan.
6. Rör om väl att kombinera och sedan överföra tortellini i två små bakning plåtar.
7. Grädda i ugnen i 4-5 minuter tills toppen börjar bli brun.
8. Ta ut rätten och njut.
 Chokladbollsdagen ♡
Publicerat den

 
Idag är det allas vår älskade chokladbolls egna dag. Det var där som allt startade för mig, med händerna i bunken fylld med chokladbollssmet. Det var så enkelt och så roligt att få kladda ihop ett gäng chokladbollar hemma i köket tillsammans med familjen. För det var ju ändå det bästa med att baka, att smaka. Att få smaka av smeten, och att få vara först att smaka av den färdiga kakan. Och nu, 22 år senare är det fortfarande lika roligt att kladda med chokladbollar. Ha en underbar chokladbollsdag kära vänner och familjen!
 
Chokladbollar
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt espressokaffe
2 dl kokos
 
Gör så här
1. Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke.
2. Blanda i vaniljsocker och kakao, tillsätt sist kallt kaffe.
3. Forma chokladbollarna till små bollar och rulla i kokos, förvara chokladbollarna i kyl.
4. Ät och njut med dina vänner och familjen.
 "I cannot get over our time together."
Publicerat den

 
Då var helgen över, vilket känns bra måste jag säga. Har haft en bra helg, umgåts med familjen och bara chillat och tagit det lungt. Sedan som ni vet i fredags så var jag på intervju och jag fick jobbet. Blev verkligen super glad, de ringde för någon halv timme sedan. Sedan har jag hela förmiddagen ringt till massa samtal till olika företag så är lite trött. Börjar jobba på onsdag och ska bli super kul, det var länge sedan jag jobbade. Jag kommer böra med 2 veckors praktik och då kommer jag se om det är något för mig och sedan efter det så jobbar jag på riktigt. Ska bli skönt att jobba denna sommaren och spara pengar och bara ha en sommar då jag kan jobba. Är verkligen super taggad. Men nog om det, ska ta och dricka klart mitt kaffe nu och sedan ska jag duscha för ska ner till stan och fixa lite grejer. Sedan så tänkte jag äta en glass på gröningen men får se om jag hinner. Men vi hörs mer senare. Men glöm inte att det är chokladbollsdagen, glöm inte äta en en massa chokladbollar. Puss!HARRY POTTER & DEN FLAMMANDE BÄGAREN (2005)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Flammande Bägaren (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Under det fjärde året på magiskolan Hogwarts kretsar det mesta kring en urgammal tradition: Triwizard-turneringen. Elever från två andra europeiska skolor bjuds in, och titelns magiska Flammande Bägare dammas av för att plocka ut tre deltagare, en ur varje land. Tre deltagare som i tre ytterst farliga tävlingsgrenar får visa prov på styrka, listighet och mod. Franska flickskolan Beauxbatons hopp blir vackra Fleur Delacour, medan grabbarna från ungerska Durmstrang satsar sina slantar på muskelknutten Viktor Krum. Hogwarts egna deltagare blir pretty-face Cedric Diggory, men något oväntat händer, och Bägaren - vars önskan är lag - spottar ur sig ett deltagarnamn till Harry Potter.
 
Kommentar: Denna filmen gillar jag inte lika mycket som alla andra men den är ändå väldigt bra. Med den spännande turneringen, Voldemorts återkomst och en ny, härligt knäpp lärare Mad-Eye Moody,  är bok nummer fyra enligt mig den bästa i serien, och filmen har tagit väl tillvara på dess främsta kapitel. Den blir därmed också den bästa Harry Potter-filmen hittills. 800 sidor har fått komprimerats ner ganska rejält, bland annat får familjen Dursley känna sig bortklippta denna gång. Övergångarna från en scen till nästa känns ibland lite väl hastiga, men andningspauser är en lyx vi inte unnas. Älskar att det finns lite bråk i denna mellan Ron & Hermione och Harry också. Ron blev sur på Harry eftersom han trodde Harry ljög om att han ville vara med i kampen. Men det visade sig vara en lögn, det var någon som la in hans namn i lådan där alla är med.
 
Spoilers: Som sagt i denna filmen får man se lite tjafs mellan Ron & Hermione. De är faktiskt väldigt söta tillsammans. Men sedan så är det en del scener med Cedric som jag gillar. Tycker dock synd att han dör i slutet av filmen. Men den scenen jag gillar mest är när Hermione kommer till balen i sin fina klänning. Hon var så vacker i den klänningen, verkligen vacker. Jag gillar också att Harry möter upp Voldemort i denna filmen.
 Mac & Cheese med bacon
Publicerat den

 
Mac & Cheese med bacon
300 g sidfläsk eller bacon i tärningar
400 g okokt pasta
1 stor gul lök
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven Västerbottenost
140 g krämig grönmögelost
svartpeppar & salt
 
 
Gör så här
1. Knaperstek fläsket. Låt rinna av på hushållspapper och stek löken i fläskfettet tills den mjuknat.
2. Koka pastan tills den nästan är färdig. Låt rinna av i durkslag. Häll upp pastan i en ugnsfast form.
3. Tillsätt det stekta fläsket, löken, grädden, hälften av Västerbottenosten och smula ner grönmögelosten.
4. Peppra ganska generöst. Blanda försiktigt.
5. Gratinera i 175° i 20 minuter. Ta ut formen, rör om försiktigt och strö över resten av västerbottenosten.
6. Gratinera i ytterligare 5-10 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt stå en stund före servering. 
 
 Love is in our hearts forever.
Publicerat den

 
Då var det äntligen helg. Igår så vaknade jag kl 7 och drack mitt morgonkaffe och hjälpte mormor med att göra burek med både kött & potatis. Sedan så gick jag till stan för att jag skulle på en intervju för ett jobb som köksbiträde på en restaurang i Helsingborg mitt i centrum. Kan inte bli bättre, men hoppas på det bästa, har en god känsla om detta jobbet. Sedan hämnade mamma mig och fick åt burek, drack läsk och bara njöt av fredagen sedan gjorde mormor pannkakor med nutella, sylt & grädda så jäkla gott det var. Sedan så tittade jag på Let's Dance 10 år och somnade ganska snabbt därefter. Vaknade runt 8 idag och startade dagen med att tvätta och efter det så drack jag kaffe, tittade på nyhetsmorgon och åt frukost. Sedan så gick jag ut för att springa och nu äter jag jordgubbar och väntar på att mamma ska komma från en kompis och då ska vi göra lax. Men skriver mer senare. Puss!Svar på frågestunden del 1
Publicerat den

1. Hur många syskon har du? Jag har en lillasyster som heter Ada. 
2. Goda vanor/dåliga vanor? Goda är att jag inte röker eller dricker. Dåliga är att jag inte tränar så mycket.
3. Har du någon absolut bästa vän? Ja, det är faktiskt min mamma.
4. Är det jobbigt att ha skilda föräldrar tycker du? Inte nu längre, men när jag var liten så tyckte jag det.
5. Vilken förälder bor du mest hos och varför? Jag bor med mamma, eftersom min pappa bor i Bosnien.
6. Saknar du någonsin att bo i hus? Min mormor har ett hus, men gillar att bo i lägenhet.
7. Din favoritlåt just nu? Holes In The Sky - M83 ft Haim.
8. Hur många Conversepar har du och vad för sorts? Svarta, Vita, USA & England inspirerade och rosa.
9. Vad har du för storlek på Converse? Mellan 41-42 & ja, jag har stora fötter.
10. Hur många gånger har du sett Harry Potter filmerna? Minst 20 gånger, kanske fler.
11. Vem är din favorit skådespelare? Shailene Woodley, Ansel Elgort & Jennifer Lawrence.
12. Vilken är din favorit bok? The Fault In Our Starts & The Divergent Series.
13. Vilken är din favorit film? The Fault In Our Stars & The Divergent Series: Insurgent.
14. Bästa filmen hittills? The Divergent Series: Insurgent helt klart.
15. Vilken kamera har du? Jag har en Nikon D5000
16. Hur många böcker har du läst detta året? Inte så mycket som jag borde, bara 5.
17. Bästa scenen i Insurgent? The Love Making Scene
18. Varför gillar du Shailene Woodley så mycket? Hennes beteende och för att hon är en inspiration till mig
19. Varför gillar du Ansel Elgort så mycket? Han är så duktig på allt han gör
20. Vilken film ska du se på medlemskvällen hos sf bio? Jag ska se filmen Spy. HARRY POTTER & FÅNGAREN FRÅN AZKABAN (2004)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr 
Harry Potter & Fångaren Från Azkaban (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Harry börjar sitt tredje år på Hogwarts och får reda på att en man vid namn Sirius Black har rymt från fängelset Azkaban för att döda Harry. Därför patrullerar de spöklika dementorerna Hogwarts skolområde. Eftersom dementorerna verkar utveckla ett speciellt intresse för Harry får han lära sig hur man ska skydda sig från dem av den nye läraren i försvar mot svartkonster Remus Lupin som var en av Harrys pappas bästa vänner. Hagrids hippogriff Vingfåle döms dessutom till döden av kommittén för bortskaffandet av farliga djur. Rons pappa Arthur Weasley tvingar Harry att lova att vad han än hör så får han inte leta efter Sirius Black. Det verkar konstigt eftersom Harry inte ens känner Black. Men vid den tidpunkten vet han inte att Sirius Black var den som ledde Lord Voldemort till Harrys föräldrar James och Lily. Dessutom är han Harrys gudfar och var hans pappas bäste vän. Men det visar sig att Sirius Black aldrig hade att göra med Voldemort och att han aldrig dödade dem. Det var istället Peter Pettigrew som bedrog hela trollkarlsvärlden. Han satte dit Black för mord och levde sedan under tretton år som Rons råtta Scabbers.
 
Kommentar: Jag älskar verkligen denna filmen, för mig är detta en av mina favoriter. I denna filmen får man se mycket mer av Harry och hans familj. Och det visar sig vara så att Sirius är Harrys gudfar men i början av filmen så verkar han vara väldigt elak, tills Harry pratar med honom. I denna filmen är Hermione lite mer elak vissa. Som ett stort fan av bokserien kan jag lätt säga att ”Harry Potter och Fången från Azkaban” är den bästa filmatiseringen hittills. Filmen lyckas vara tokrolig, djup och sorglig, och läskig på samma gång, på ett sätt som kanske mer tilltalar de äldre fansen som jag än de yngre. Medan dementorerna är skickligt välgjorda och påminner inte lite om Tolkiens ringvålnader.
 
Spoilers: Det finns ett par scener i filmen som jag gillar lite mer än andra. Speciellt när Hermione slår Draco, den scenen är så rolig. Sedan även när Harry & Hermione försöker fixa så att allt blir rätt medans Ron är skaddad. Jag gillar verkligen Hermione i denna filmen, hon är favoriten för min del. Sedan så finns det även scener som är gulliga med Hermione & Ron, scenen då de håller varandra i händerna.
 Är vi verkligen beroende av sociala medier?
Publicerat den

 
Hur kommer det säg att vi alla är så beroende av sociala medier och bli lite mer kända i världen? Vi alla vill ha fler följare på twitter, instagram och youtube. Men varför är vi så beroende av att ha fler följare på sociala medier? Hur kommer det sig att vi har blivit så beroende den senaste åren?
 
Sociala medier har växt de senaste åren och blivit till en samhälls-trend. Att allt fler människor väljer att skapa profiler och vara aktiv på sociala medier är något som påverkar våra vanor och våra uppfattningar. De mest populära sociala medierna för tillfället är Facebook, Twitter och Instagram, Pinterest och LinkedIn. Facebook är en social media som har satt stort avtryck på nätet. För att förstå sammanhanget mellan ungdomars näthantering och påverkan av sociala medier kommer denna artikel först fördjupas inom personligheter som speglas på nätet. Sedan gå närmare in på just Facebook eftersom det är den som i nuläget är den största inom sociala medier. De positiva och negativa sidor som uppstår genom Facebook och sociala medier i allmänhet.
 
Sedan hur människor påverkas av sociala medier och hur det hänger samman med Facebook-användande och utvecklingen av nätet. Om hur föräldrar bör engagera sig som leder in på frågor kring hur människor i olika åldrar samarbetar gällande näthantering och hur vi i samhället bör agera och ta ställning kring ungas påverkan av sociala medier. Jag påverkas dagligen av sociala medier och känner behov av att behöva surfa varje dag. Jag använder internet mycket men det jag använer mest till är att skriva på twitter, lägga upp bilder på instagram och titta på klipp från youtube. Men hur kommer det säg att vi blir så påverkade av sociala medier? Kommer vi bli mer påverkade eller kommer det bli bättre i framtiden. Vi som är födda på 1990-talet har säkert inte varit så påverkade som de som är födda slutet på 1990 talet och början på 2000-talet. För barnen som är födda då är redan påverkade av sociala medier. Jag tycker att sociala medier kan påverka oss på negativt & positivt. Jag har fått mycket fler följare på både twitter och instagram men även kritik här på bloggen om det jag skriver. Men jag tror att sociala meder kommer bli större och större för varje dag som går. Hur kommer det vara om några år. Vad tror ni?5 Things
Publicerat den

 
5 saker jag älskar
Titta på filmer, läsa, fotografera, baka & laga mat. 
 
5 saker jag hatar
Lögnare, frysa om händerna, folk som tar saker från mig, vara ensam & mörker.
 
5 saker jag ser fram emot 
 
Sommar, värme, dricka rosevin på balkongen, ha ett jobb & läsa i värmen.
 
5 saker som finns på min to-do-before-you-die-lisa
Besöka USA, träffa Shailene Woodley, träffa Ansel Elgort, börja plugga utomlands, hitta kärleken. 
 
5 ord som beskriver mig
Glad, ordningssam, kreativ,  snäll, förstående. 
 
5 saker jag saknar
Min familj i Bosnien, sommaren, värme, att jobba, läsa fler böcker. 
 
5 saker jag skulle vilja ha
Ny mobil, ett hus nära stranden, ett jobb, finare rum & flickvän. Havrekakor med choklad & godis
Publicerat den

 
Havrekakor 
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
1 dl strösocker
1 dl florsocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
1 citron (saft och skal)
2 dl M&M's
2 dl chocolate chips
 
 
Gör så här
1. Börja med att lägga in vetemjöl, havregryn, bakpulver & salt. Låt stå åt sidan.
2. Blanda socker, smör & florsocker. Blanda med en elmixer och tillsätt sedan vaniljsocker och ägg. 
3. Sedan tillsätter du citronsaften och skalet. Blanda allt med norra ingridienser och tillsätt sedan M&M's och chocolate chips. 
4. Gör bollar av degen och lägg de på en plåt. Baka de på 200 grader i 10-20 min. Jag gillar när de inte är riktigt klara, mycket godare när de är sega. 
5. Servera kakorna med ett glas kall mjölk. Man kan även frysa de och de håller i 4 månader. 
 HARRY POTTER & HEMLIGHETERNAS KAMMARE (2002)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr 
Harry Potter & Hemligheternas Kammare (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Den unge trollkarlen Harry Potter går tillsammans med kompisarna Hermione Granger och Ron Weasley på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Harry Potter påbörjar andra året på Hogwarts trots att han har fått varningar om att han bör hålla sig därifrån. På skolan börjar snart mystiska saker inträffa, elever blir förstenade. Kan det vara en okänd arvtagare till svartkonstnären Salazar Slytherin som ligger bakom detta? Och vad är egentligen Hemligheternas kammare och det ohyggliga som sägs lura där? 
 
Kommentar: Han tvingas fortfarande bo med sin moster och hennes hemska familj, och har under sommarlovet lurats att tro att vännerna inte hört av sig. Trots ett försök av husalfen Dobby att stoppa Harry från att återvända till Hogwarth så räddas han av bästisen Ron och hans bröder. Åter på skolan så börjar mystiska saker hända. Elever födda av mugglare (människor) råkar illa ut och Harry hör röster från väggarna. Det är återigen upp till Harry, Ron och Hermione att lösa mysteriet. Som många uppföljare är den här andra delen i Potter-sagan mer av samma sort, på gott och ont. Precis som första filmen är det ett kul, spännande, charmigt och stundtals läskigt äventyr med högt underhållningsvärde. Men samtidigt som serien närmar sig en mörkare ton som senare kom att ta över i de senare uppföljarna så blir det med de överdrivna karaktärerna och ögonblicken av slapstick lite väl fånigt och barnsligt. 
 
Spoilers: Det jag tycket som var lite jobbigare i filmen var när Hermione blev skaddad av Lord Voldemort. Men Ron & Harry hjälper varandra och sedan får de även hjälp av henne. Jag gillar även scenerna då Harry försöker rädda Rons syster Ginny (hans nuvarande fru) och sedan att det är vissa scener i filmer som är roliga, vilket jag gillar. Hermione och Ron blir bättre vänner i denna och alla 3 är bästa vänner, vilket är så fint! 
 ASK ME ♡
Publicerat den

Dags att peppra mig med frågor! Skriv en kommentar i det här inlägget så svarar jag på så många jag kan. Ni får ställa vilka frågor ni vill. Frågestunden kommer vara öppen en längre tid i alla fall! 1,2 & 3, kör!"Friendship and bravery are important things."
Publicerat den

 
Hoppas alla har haft en bra start på veckan. Jag har under måndagen och tisdagen sökt en massa jobb, tittat på Secret Life, lyssnat på massa balkan musik och ätit god mat. Igår var jag i stan på ett möte. Tänker inte berätta så mycket om det, tycker att det väldigt personligt. Kanske senare när jag känner mig mer säker i det. Men sedan så har jag även tagit det lungt. Igår som sagt så var jag och mormor i stan och sedan möte vi upp mamma och efter det så åkte vi till affären för att köpa lite godsaker. Vi köpte chips, glass och dricka. Smakade även nya Loka Crush Jordgubb, gillade inte den så mycket men går att dricka. Har lyssnat på massa musik. Men tänkte börja att sammanfatta säsong 5 av Secret Life eftersom jag blev klar med säsongen igårkväll. Tänkte höra mer er, vad vill ni se mer i bloggen? Jag kommer starta en frågestund under dagen, kändes som att det var ett tag sedan jag hade en sist. Men skriver mer senare. Puss! HARRY POTTER & DE VISES STEN (2001)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr 
Harry Potter & De Vises Sten (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Harry Potter bor hos sin hemska fosterfamilj, men får en dag ett brev som ska förändra hans liv. Han ska få börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. På vägen dit träffar han Hermione Granger och Ron Weasley som blir hans bästa vänner. Snart märker Harry att det händer någonting skumt på Hogwarts (något som är ännu skummare än trappor som flyttar på sig, tavlor som pratar och spöken som vandrar genom väggar). Harry misstänker att professor Snape försöker stjäla något som han och Rubeus Hagrid  hämtade ut ur Gringotts trollkarlsbank då de besökte Diagongränden. 
 
Kommentar: För de obekanta med historien så får Harry Potter, son till en trollkarl och en häxa, växa upp hos sina elaka släktingar. Så småningom kontaktas han av magikerskolan Hogwarts där han träffar bästa vännerna Ron och Hermione. Harry får lära sig om sin bakgrund och sin förutsedda framtid, och börjar när han inser att en lärare är ute efter honom undersöka mystiska händelser på skolan med sina nyfunna vänner. Jag gillar verkligen denna filmen. För de får man lära känna Harry, Ron & Hermione. Vem de är och de måste besägra den onda trollkaren Voldemort tillsammans. Ska man jämföra med de senare filmerna så är "Harry Potter och de vises sten" helt klart mer barnvänlig och oskyldig än resten. 
 
Spoilers: Det finns visa scener i filmen som jag verkligen gillar och det är när Hermione & Ron bråkar lite då och då. Jag tror redan då att Hermione hade något för Ron men vågade inte säga någor. När jag första gången såg denna filmen så älskade jag den direkt. Jag älskar att alla 3 håller ihop hela tiden, så fint! En helt underbar film är det. Nästa recension kommer upp imorgon! 
 Every Ross and Rachel kiss ♡
Publicerat den
"Ross is my one true love."
Publicerat denPasta med kyckling & spenat
Publicerat den

 
Pasta med kyckling och spenat
1 gul lök
2 vitlöks klyftor
500 g kyckling
250 g pasta
100 g svmp 
100 g spenat
150 g mascarpone ost
salt & papper
 
Gör så här
1. Börja med att steka gul lök i en panna med lite smör och olja., tillsätt sedan vitlök och lägg till kycklingen. 
2. Koka pastan och tillsätt svampen med kycklingen och tillsätt spenaten. 
3. Tillsätt sedan mascarpone och blanda pastan i kycklingplaningen. 
4. Servera med lite parmesan ost. 
 Food will always be around us.
Publicerat den

 
Hoppas ni har haft en fin helg. För det har jag i alla fall, min syster kom på besök i torsdags och var här tills igår. I helgen har vi ätit god mat, jag har promenerat, lagat mat/baka och sedan har vi även njutit av helgen. I lördags så hade vi en Harry Potter maraton och tittade på alla filmerna. Vill ni att jag ska göra en recension på filmerna? Jag kan göra recensioner på filmerna om ni vill! Kommer då börja med Harry Potter & De Vises Sten. Men sedan har jag och familjen även ätit BJ och bara njutut av den underbara helgen. Sedan igår så tittade jag & mamma på Johan Falk. Älskar alla filmerna, så jäkla bra! Längtar bara till sommaren då kommer nya filmer ut. Hoppas ni får en fin start på veckan, så hörs vi mer senare. Puss! "I like my choices. I hope she likes hers."
Publicerat den
Desset & Food ♡
Publicerat den

A relationship is two people, not one."
Publicerat den
"I love you, April. I always have."
Publicerat den

Citron & Blåbärs Cupcakes
Publicerat den

 
Citron & Blåbärs Cupcakes
100 g smör
1,5 dl strösocker
3 st stora ägg
1 vaniljstång
3,25 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl mjölk
2 citroner & saft 
 
Vit chokladfrosting
200 g cream cheese
200 vit choklad
2 dl florsocker
 
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar
2. Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vispa tills smeten är pösig, tillsätt vanilj.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
4. Tillsätt mjölblandningen och mjölken till smörsmeten i omgångar. Vispa inte för mycket, bara tills smeten går ihop.
5. Blanda citron & saften med 1 tsk mjöl och vänd sedan ned dem i smeten.
6. Fördela smeten i formarna och grädda dina muffins 17-20 minuter.
7. Vispa cream cheese och smör krämigt.
8. Vispa sedan i florsocker, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg. Om du tycker att din frosting känns lös, ställ in skålen en stund i kylen.
9. Spritsa frosting på dina cupcakes och dekorera eventiellt med färska blåbär & lite florsocker.
 "I wanna be with you April, just you."
Publicerat den"It's has always been you, Peyton."
Publicerat denSammanfattning: Secret Life (Säsong 4)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med Gossip Girl så var jag tvungen att börja titta på The Secret Life Of The American Teenager. Och jag vill varna er som planerar att se denna serie i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger. Min favorit säsong är faktiskt säsong 3, 4 & 5.
 
Nu har jag sett fjärde säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Amy, Ben, Ricky, Adrian, Grace & Jack. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna ALLA 6 huvudpersonerna. Amy & Ricky är så himla söta ihop. Även fast de inte är tillsammans i första och andra säsongen. Men deras son är väldens sötaste måste jag erkänna. I andra säsongen får man reda mer om Ben & Amy och deras förhållande. Amy & Ricky kommer inte överens om John. Ricky vill ha mer tid med John, men det tillåter inte Amy. I
tredje säsongen så blir Ricky & Amy blir ihop och Adrian blir gravid och barnet är Bens. Ricky & Amy bestämmer sig för att ha sex och sedan så förlorar Adrian och Ben deras dotter, så jobbigt de avsnittet var! I säsong 4 får man se mycket mer av Amy & Ricky. De förlovas, flyttar ihop och sedan så skiljer sig Adrian & Ben eftersom de förlorar sin dotter. I säsong 4 så blir det en massa drama. Ben & Adrin skiljer sig, Amy & Ricky förlovar sig och flyttar ihop. 
 
I säsong fyra, så har Amy och Ricky börjar komma närmare. Grace går till Zimbabwe och möter en ny kille som heter Daniel som senare blir hennes pojkvän. Adrian är deprimerad när hon förlorade sitt barn och Ben vill lämna henne, men har inte hjärta att göra det. Adrian räknar ut att han vill lämna henne och hon försöker förföra honom så att hon kan bli gravid igen. Adrian sätter sitt mål mot Ricky. Ricky föreslår Amy och hon accepterar. Efteråt har Jesse en examensfest och alla är inbjudna. Adrian går med Omar, hennes nya pojkvän. Daniels ex-flickvän dyker upp på festen och säger att hon vill ha honom tillbaka. Ricky kysser Adrian en sista gång per hennes önskan och hon hävdar att hon är "fri" från honom, varefter hennes nya pojkvän Omar bryter upp med henne hävdar att kyssen var "helt respektlöst". Ben blir ihop med Dylan och Ricky & Amy förlovar sig! ♡
 “Evil depends on where you're standing.”
Publicerat den

 
Har inte blivit så mycket bloggning denna vecka heller men har haft fullt upp med att söka jobb, läsa, vila och bara titta på serier. Det kändes lite som att jag behövde ta en paus från bloggen. Men nu är jag tillbaka för att blogga. Men under denna veckan har jag också promenerat en massa, hämtat biljetter för en medlemskväll hos sf bio. Längtar till att se filmen som de ska visa. Men har börjat titta på Johan Falk filmerna, älskar alla filmerna. Längtar tills de nya kommer ut nu till sommaren. Ska fixa lite inlägg under helgen. Men har inte så mycket mer att skriva. För det mesta har jag vilat, skippat datorn & bara tittat på serier. Men nu ska jag titta på tv & dricka kaffe. Kommer upp en sammanfattning av säsong 4 av Secret Life idag. Skriver mer senare. Puss! ♥