HARRY POTTER & DÖDSRELIKERNA DEL 2 (2010)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Dödsrelikerna Del 1 (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Harry, Ron och Hermione ber svartalfen Griphook hjälpa dem att bryta sig in i Bellatrix Lestranges valv på Gringotts bank eftersom de misstänker att en av Lord Voldemorts horrokruxer kan vara där. Svartalfen går med på det i utbyte mot Gryffindors svärd. Horrokruxen i valvet visar sig vara Helga Hufflepuffs bägare, medan de tar den flyr Griphook med svärdet och lämnar dem inlåsta. De tre befriar då den vaktande draken och flyr från Gringotts på hans rygg. Ännu en horrokrux finns på Hogwarts och är på något sätt kopplad till Rowena Ravenclaw. Trion beger sig till Hogsmeade där de blir jagade men räddas av Albus Dumbledors bror Aberforth. Hos honom finns en hemlig passage in till Hogwarts. Severus Snape har tagit över som rektor på skoklan. Han får veta att Harry är tillbaka och varnar personalen och studenterna att de kommer att straffas hårt om de hjälper Harry. Harry konfronterar Snape, som flyr efter att Minerva McGonagall utmanat honom på duell. Hon samlar alla på Hogwarts för att förbereda sig för strid. Harry söker upp Helena Ravenclaws spöke som avslöjar att Voldemort utfört mörk magi på hennes mammas diadem, som finns i vid behov-rummet. Ron och Hermione beger sig till Hemligheternas kammare och förstör horrokruxbägaren med en av basiliskens tänder. De har även en fin stund där, även en kyss. Efter en strid med Draco Malfoy och hans kumpaner, Harry och Ron förstör även Rowena Ravenclaws diadem. 
 
Kommentar: Voldemort sprider sin ondska över världen och professor Snape har gått över till den mörka sidan och tagit över Hogwarts. Harry (Daniel Radcliffe) och hans vänner fortsätter att söka efter horrokruxerna som kan göra Voldemort dödlig igen för att kunna besegra honom för gott. Men än finns det hemligheter om sin bakgrund som Harry inte fått reda på och så småningom inser han uppoffringen han måste göra för att avsluta allt. Harrys uppenbarelse och öde är kanske en aning väntad, uppenbarligen speciellt för de som läst böckerna, men publiken dumförklaras ändå aldrig utan allt görs med stil, finess och känsla. Man låter även andra viktiga karaktärer få sin stund i rampljuset och förutom de sylvassa veteranerna så bevisar särskilt de yngre aktörerna inklusive stjärntrion hur de växt från ojämna barnskådisar till pålitliga proffs.
 
Spoilers: Det finns vissa scener som jag verkligen älskar i den sista filmen, ni kan ju gissa vilka det är. För det första så är det alla scener med Hermione & Ron. De är verkligen världens sötaste par och + att de är bästa vänner. Hur underbart hade det inte varit att vara tillsammans med sin bästa vän. Bara att ha en bästa vän är en sak men att vara tillsammans med en är ju bara helt underbart! Älskar denna filmen och det är min favorit film av alla 8 filmerna.
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?