"I need a fresh start from all of this."
Publicerat den

 
Hej på er mina finisar. Då var det nyårsafton, skit som detta året har gått snabbt. Men jag måste vara helt ärlig, jag känner att jag inte har kommit någonstans med detta året. Har inte uppnått något, eller blivit stolt över något. Jo, förutom att jag har gått ner 30 kg. Men annars inget alls, det var ett helt meningslöst år. Som idag t.ex då jag inte har gjort något alls. Skulle till en kompis men har bara stängt in mig i lägenheten och sovit för det mesta, ätit sjukt mycket onnyttigt och bara inte mått bra av mitt liv. Men jag känner att jag måste göra en bucket list. Då jag kan försöka uppnå mina mål till nästa år. Måste göra något som jag kan bli stolt över. Jag har alltid älskat nyår men nu har jag ingen lust för det. Varför känner jag såhär? Jag tror jag börjar få tillbaka min ångest och jag måste göra något åt det. Men nu ska jag titta på Criminal Minds. Gott nytt år mina fina läsare. Vi hörs mer nästa år. Puss! ♥Gott Nytt År ♡
Publicerat den

Jag bara ville önska er ett gott nytt år ♥
 
 
 
HAPPY NEW YEAR! 
 ÅRSRESUMÉ – DEL 2
Publicerat den

 
Juli - i denna månaden så jobbade jag en del, hade det jobbigt med min ångest och sedan så var jag även på en avslutnings fest hos min syster och hade det så roligt. Jag började titta på en bra serie, nämligen Law & Order: SVU och blev helt besatt av denna serie. Varför har jag inte sett denna serien innan, den har ju funnits sedan 1999 och det är ganska läng kan man säga. Hade en helt okej juli men hade det mycket jobbigt med min ångest. Drack mycket kaffe på Espresso House. 
 
Augusti - då fyllde jag 25 år och hade en mysig födelsedag med min familj. I december så började jag umgås med min kollega Linnea och hade en bra vänskap med henne. En vän man kan lita på och vi hade det väldigt bra. Seda så jobbade jag väldigt mycket och hade lite problem med mitt schema och jag mådde väldigt dåligt just i augusti, var nära på att ta mitt liv. Verkligen en sjukt jobbig månad och fick en del hjälp av min familj och vänner. 
 
September - då hände det inget speciellt. Men jag började må bättre och bättre och fick min motivation. Och fortsatte att gå ner i vikt och log då på -30kg och det kändes bra. Men sedan så hade jag det dåligt hemma så jag sov mycket hos Linnea och kunde snacka med henne. En väldigt bra vän måste jag säga. I september så köpte vi biljetterna till Bosnien då vi skulle besöka mormor månaden efter. Vi köpte även hennes present och jag mådde mycket bättre. 
 
Oktober - startade månaden med att åka och besöka min mormor i Bosnien och överaskade mormor med en 80-års fest och det blev väldigt lyckat. Fixade naglarna och sedan var jag även tvungen att fixa ögonbrynen. Naglar och ögonbryn för endast 200 kr, väldigt billigt. När vi kom hem så var det dags att börja jobba igen. Denna månaden så började jag även snacka med en viss person. Som jag trodde jag kunde lita på, han visade sig vara en idiot. Sedan så började Riverdale sändas på tv igen och detta gjorde mig glad. 
 
November - i november så började jag titta på Shameless. Det var länge sedan jag såg serien, så glad att det är tillbaka. Träffade "vännen" under ett par gånger i November och tillslut så orkade jag inte med hans lögner så jag bara slutade skriva till honom. Sedan bodde jag hos min goda vän Jessie under ett par veckor och eftersom jag hade det sjukt jobbigt hemma och det var då jag började sluta med VV och har gått upp 4 kg sedan dess. Men ska börja om på nytt i Januari. Sedan började jag baka en massa kakor, bakelser och gjorde en massa mat. I denna månaden fick jag även höra att mina chefer skulle sälja restaurangen och jag trodde jag skulle vara arbetslös men det skulle jag inte. Utan jag skulle stanna kvar med de nya ägarna. 
 
December - sista månaden på året och detta var den bästa. Jag ficka fortsätta jobba, firade jul, bakade en massa julgodis och hade en avslutningsmiddag med mina gamla kollegor. En jätte mysig kväll och hoppas vi alla kan ses flera gånger. Jag tittade på Stranger Things både första och andra säsongen. Jag hade en trevlig månad och just mår jag inte så bra, eftersom jag känner mig ensam. Och funderar på vad jag ska ha för mål för 2018 och tänkte blogga om det under dagen eller imorgon. 
 
 
Hoppas ni alla har haft ett bra 2017. Jag har haft ett av de bästa men även jobbigaste året. Men imorgon är det ett nytt år och då ska jag starta året med att planera vad jag vill göra. Vill jag ändra på min livsstil eller fortsätta leva såhär. Nu ska jag gör lite middag så hörs vi senare. Sammanfattning: How I Met Your Mother (Säsong 2)
Publicerat den

(null)
 
Då var jag färdig med säsong 2 av HIMYM och denna säsongen var ännu bättre. Denna säsongen handlar mycket om Lily och Marshall, samt att Ted & Robin får massa problem och tillslut gör de slut. Säsong 2 är en av mina favoriter, Lily & Marshall gifter sig (ÄNTLIGEN) och lite synd att Ted och Robin gör slut. 
 
Säsong 2 börjar med att Lily & Marshall gör slut och Ted och Robin blir äntligen tillsammans. Marshall är fortfarande inte över Lily och han har haft en jobbig sommar. Medans Ted och Robin är lyckliga mår Marshall skit och Barney gör allt för att Marshall ska hitta någon ny, så att han inte tänker mer på Lily. Men Lily kommer tillbaka och försöker dölja att hon har haft det dåligt i San Francisco. Men Ted fattar snart det och frågar henne om hon verkligen vill vara med Marshall och det vill hon. Sedan blir Lily & Marshall ihop igen. Så glad för deras skull och verkligen skönt att de blev ett par igen. Ted och Robin är tillsammans nästan hela säsongen. Men jag tycker de inte passar ihop för Ted verkligen älskar Robin men hon älskar inte honom lika mycket. Lite synd men har sett i olika klipp att Barney & Robin blir tillsammans. Verkligen en bra säsong och hoppas på att den 3:e blir lika bra. 
 
Jag tycker att i den andra säsongen så får ma se mycket av alla men mest av paren. Vilket jag gillar men det finns visa delar i säsongen som jag tycker är så dåliga som jag verkligen inte gillar. Ted och Robins förhållande började bli lite för mycket tyckte jag och blev glad när de gjorde slut. Jag hoppas bara på att det blir något mellan Barney och Robin i säsong 3 för har sett olika klipp och gillar verkligen Barney. Han är min favorit i hela serien, alltid lika rolig. I sista avsnittet av säsongen så gifter sig Lily & Marshall och de hade ett fint bröllop. Nu ska jag börja på säsong 3. 
 ÅRSRESUMÉ –DEL 1
Publicerat den

 
Januari - jag började året med det bästa jag kunde göra, nämligen att börja med viktväktarna. Då jag började min viktresa och det är det bästa jag hade kunnat göra. Jag mår så mycket bättre detta året och har fått bättre självfötroende över det. I januari så flyttade jag också hem igen och det är också en bra beslut som jag hade kunnat göra. Jag startade 2017 på ett bra sätt. Sedan får man ju inte glömma att jag började titta på världens bästa serie, nämligen Skam. Så glad att jag började titta på serien, funderar på att börja titta på den igen. 
 
Februari - jag fortsatte att gå ner i vikt, i slutet på månaden så hade jag gått ner 10 kg och var så stolt över mig själv. Såg även Fifty Shades Darker. En så bra film och sedan började jag planera för min semester som jag gjorde i somras. Började även titta på massa serier och fortsatte att gå ner i vikt. Men sedan började jag även träna på Filborna och började se reslutat på vågen och började må så mycket bättre. 
 
Mars - då fortsatte jag med min viktresa och då fick jag även reda på att min gamla kollega skulle sluta jobba och det kändes verkligen sjukt tråkigt för vi klickade direkt på jobbet och jag mådde så bra av att ha en sån bra vän. Träffade min nya kollega då också och kan säga att det kändes okej. Började sedan även titta på ännu en bra serie, nänligen Riverdale. Känns som att jag bara tittade på serier detta året men nästa år kommer det bli annorlunda. Kommer inte surfa så mycket utan fokusera på mig själv. 
 
April - då kom min mormor och gudmor på besök och jag åkte även till Stockholm på en weekend och just denna månaden var det en terror-attack i fina Stockholm. Jag besökte staden bara 2 veckor efter attacken och det känndes så konstigt att vara där. Men det var så fint med alla fina lappar som folk hade skrivit. Denna månaden slutade Matilda och jag började även jobba med Linnea. I slutet på månaden så planerade jag vart jag skulle åka till sommaren. Vi i familjen började även planera mormors överaskining och det blev lyckat kan man säga. Sedan blev jag även ihop med en tjej som jag var ihop med i 2 månader, ett av mina misstag detta året. En person som jag aldrig mer vill ha något att göra med. Men man lär ju sig av sina misstag och det har jag verkligen gjort. 
 
Maj - i maj så köpte jag flygbiljetterna till Bosnien. Då jag skulle till min pappa i Juni. Hann även få mitt -25kg diplom från viktväktarna. Allt gick sådär på jobbet fick lära ut min nya kollega med allt från början. Allt gick segt så fick jobba en massa och visa henne allt från början. Jag hann även träffa mitt ex en del (detta var fortfarande när jag hade ett förhållande), men det var då jag började tappa känslorna och ville göra slut. Lögnare klarar jag inte av och hon var verkligen en lögnare. 
 
Juni - då fick jag äntligen semester i 2 hela veckor. Det var så skönt med semester. Jag åkte till Bosnien och besökte Mostar, Gradac och många olika saker i Bosnien. Det var då också jag träffade min farmor en sista gång. Hade jag vetat att det var sista gången så hade jag sagt fler saker till henne. När jag kom hem från min semester, det var då jag började få min ångest igen. Hade en väldigt jobbig sommar efter det.

(null)

Del 2 kommer imorgon ♥️
"Life begins at the end of your comfort zone."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en fin lördag. Jag sov inte så jätte bra igår så jag var vaken till 6 och sedan somnade jag runt 6.30 och vaknade runt 10 idag och gjorde mig färdig tills jag skulle till jobbet och sedan jobbade jag från 11.30-15.30. Eftersom det inte fanns något att göra på jobbet. Så fick gå hem tidigare, fick även reda på att jag skulle vara ledig den 1:a januari. Seda gick jag till Maxi och köpte lite saker till imorgon eftersom det är nyårsafton och vill ha det lite mysigt. Kan inte fatta att 2017 är snart över, men jag behöver verkligen en ny start asså. Jag ska verkligen vara lycklig och må bra nästa år. Ska bli så skönt att vara ledig i 2 dagar nu. Men nu ska jag titta på en film, skriver mer senare. Puss! ♥
Publicerat den
"I just want a fresh start from you."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare, hoppas allt är bra mer er. Med mig är allt bra, precis jobbat min sista dag på jobbet med de gamla cheferan. Imorgon börjar jag jobba med de nya cheferna och är så taggad på det. Se hur de jobbar och hur det kommer att funka och de kommer behöva ha någon som kan stället. Jag är så glad att jag inte kommer vara arbetslös som mina gamla kollegor. Lite synd att jag inte kommer jobba med mina gamla chefer, de var ju de bästa. Kunde alltid snacka med de och gjorde mig väldigt glad att vara på jobbet. Men tänkte berätta om min torsdag för er. Jag startade min dag med att göra kaffe, det är ett måste hemma hos mig. Jag älskar kaffe och skulle inte klara mig utan det. Sedan så tittade jag klart på säsong 2 av HIMYM och gjorde mat till lunch och till morgondagen. Sedan skulle jag till jobbet och jobbade från 16:00-21:00. Var tvungen att köpa med mat så blev 2 cheeseburgare från donken. Nu tittar jag på Zorro och ska se klart filmen och sedan ska jag sova, skriver mer senare. Puss! ♥
Publicerat den

Publicerat den
Sammanfattning: How I Met Your Mother (Säsong 1)
Publicerat den

 
Då var man färdig med första säsongen av How I Met Your Mother och tänkte berätta för er vad jag tyckte om denna säsongen. Serien handlar om Ted, Marshall, Lily, Barney & Robin och om deras liv. Ted Mosby som berättar för sin son och dotter om händelserna som ledde till hur han träffade deras mamma. Teds berättelse börjar med när hans bästa kompis, Marshall Eriksen, avslöjar att han tänker fria till sin flickvän, Lily Aldrin. Just i det ögonblicket slår det Ted att han måste sätta fart om han också vill finna den rätta. Hans vän, Barney Stinson, hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och förslag om hur man träffar tjejer. När Ted möter Robin Scherbatsky är han säker på att det är kärlek vid första ögonkastet och att hon är hans framtida livspartner. Men livet är inte alltid så lätt.
 
I första säsongen så får man lära känna Ted, Marshall, Lily, Barney & Robin. De får träffa Robin, en reporter som kommer från Kanada men flyttar till New York för att hon fick ett nytt jobb och då träffar hon Ted. Sedan blir hon vän med Lily, Marshall & Barney och de alla blir bästa vänner. Men Ted blir kär i henne och det går inte så bra med det. Lily & Marshall är förlovade och Barney är en player som bara ligger och inte har några förhållande. Men i säsongen får man ju lära känna de och tillslut så blir Ted & Robin ihop men Lily & Marshall gör slut eftersom Lily vill följa sin dröm och se vad hon kan göra utanför deras förhållande. Den scenen var så jobbig att titta på, tyckte så synd om Marshall då. Men var glad att Robin & Ted vlev ihop. 
 
Det finns så många olika scener som jag gillar i första säsongen, speciellt när Ted & Robin var på sin första date och han säger att han är kär i henne och det går inte bra, det var så roligt. Han hade verkligen otur med henne ett bra tag. Ni måste verkligen se denna serie, den är så rolig och verkligen en serie när man kan titta på om man mår dåligt eller bara behöver titta på något nytt. Nu ska jag börja sammanfatta om säsong 2. 
 "I wanna be with you on christmas."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Hoppas alla har haft en fin julledighet, jag har haft det jätte mysigt. Ville först be om ursäkt för min dåliga uppdatering förra veckan. Har verkligen inte haft tid att blogga och sedan är det ju julledigt som gäller för min del. Då vill jag helst umgås med familjen. Bara titta på julfilmer och dricka kaffe, det mysigaste som finns på julen. Men tänkte berätta för er vad jag fick i julklapp. Jag fick en plånbok, klocka, presentkort, ljus, filmer & en produkt från The Body Shop. Verkligen fina presenter fick jag och uppskattar allt jag har fått. Men jag har faktiskt haft 2 mysiga lediga dagar. Är ledig idag också så ska till Väla och handla lite och kanske hitta något. Men imorgon ska jag tillbaka till jobbet igen, men jobbar bara i ett par dagar. Sedan är det dags att vara ledig för nyår, kan inte fatta att 2017 är över om 5 dagar. Tiden går så fort men det ska bli skönt att avsluta 2017 och börja 2018 på ett bra sätt. Men nu ska jag dricka kaffe och titta på tv så hörs vi mer senare. Kommer blogga mer under dagaen, hörs senare. Puss! 
Publicerat den
God Jul ♡
Publicerat den

Jag bara ville önska er en riktig god jul 
 
 
MERRY CHRISTMAS Julkalender 2017: Lucka 24
Publicerat den

 
Då var det julafton och sista dagen för min julkalender detta året. Lite tråkigt, kan inte fatta att det är julafton idag och dagens sista lucka handlar om tryfflar, nämligen nougattryffel med vit choklad som ni måste testa. Älskar ni nougat lika mycket som jag kommer detta vara perfekt till dessertbordet på julafton. 
 
 
Nougattryffel med vit choklad
100 g mörk choklad
250 g nougat
1 dl vispgrädde
 
Dekoration
200 g vit choklad
 
Gör så här
 
1. Hacka chokladen grovt. Häll grädden i en kastrull, blanda ner chokladen och nougat och smält samman på svag värme. Det är klart när det precis har gått ihop sig till en jämn kräm.
 
2. Häll upp i en skål och ställ i kylen tills det stelnat helt. Cirka 3-4 timmar.
 
3. Använd två små skedar och forma till små bollar och lägg på en tallrik. 
 
4. Ställ tallriken i kylen en liten stund så att tryffeln håller sig kall.
 
5. Hacka den vita chokladen och smält över vattenbad.
 
6. Doppa tryffeln i den vita chokladen och lägg på en bricka med bakplåtspapper eller smörpapper.
 
7. Låt stelna i kylen. Du kan dekorera dem med strössel, nötter eller mörk choklad också!
Publicerat den
Julkalender 2017: Lucka 23
Publicerat den

 
Då var det dagen före doppardagen och idag handlar julkalendern om en film, nämligen en julfilm som jag såg i fredags. Nämligen Die Hard och detär inte en typisk julfilm men den är riktigt bra. Älskar verkligen den. Tänkte berätta lite om filmen för er:
 
John McClane arbetar som polis i New York. När han under julhelgen åker till sin fru Holly i Los Angeles och besöker hennes arbetsplats Nakatomi Corporation, belägen i en skyskrapa, hamnar han mitt i ett rån maskerat som en terroristattack. Med sin fru som en av gisslan bestämmer sig McClane att försöka sätta stopp för det som händer. Willis spelar sin paradroll John McClane för första gången av fem. McClane är en New York-snut som över julen lite motvilligt tvingas till Los Angeles dit hustrun flyttat med ungarna för ett eftertraktat jobb. John besöker skyskrapan där hon arbetar ovetande om att hon och kollegorna är på väg att tas som gisslan av tyska terrorister. Fast på 30:e våningen och utan möjlighet att tillkalla polis får John ta saken i egna händer och rädda dagen
 Julkalender 2017: Lucka 22
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 22 och dagens lucka handlar om bakning. Nämligen juliga cupcakes som jag gjorde för ca 2 veckor sedan och kände att det passar perfekt för min julkalender. Älskar dessa cupcakes som smakar väldigt juligt vilket passar perfekt till julafton. Tänkte ge er receptet nu. 
 
 
Juliga cucakes
96 g vetemjöl
1 msk mald ingefära
1 tsk mald kanel
¼ tsk muskotnöt, färskriven
¼ tsk malda nejlikor
1 tsk vaniljsocker 170 g smör, smält
150 g strösocker
1½ msk ljus sirap
2 ägg
 
Pepparkaksstjärnor
170 g vetemjöl
¼ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
½ tsk malda nejlikor
¼ tsk muskotnöt, färskriven
60 g smör, 
60 g brunt farinsocker
1 litet ägg
125 g ljus sirap
 
Glasyr
2 dl florsocker
2–3 msk vatten
 
Frosting
100 g smör
225 g färskost
350 g florsocker
1 tsk mald kanel
 
Gör så här
 
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader) och placera ca 11 muffinsformar på en plåt.
 
2. Blanda mjöl, kryddor och vaniljsocker i en skål.
 
3. Vispa smör och socker med elvisp i en annan skål tills smeten är vit och krämig. Vispa ner sirapen och tillsätt ett ägg i taget medan du vispar. Häll i de torra ingredienserna och blanda.
 
4. Fyll muffinsformarna till ¾ och grädda dem mitt i ugnen i ca 25 min. Låt dem svalna på galler.
 
5. Pepparkaksstjärnor: Blanda mjöl, bikarbonat, salt, ingefära, kanel, nejlikor och muskot i en skål.
 
6. Vispa smör och brunt farin pösigt i en annan skål. Vispa ner ägg och sirap. Blanda mjölblandningen med smörblandningen och vispa tills alla ingredienser blandats. Låt degen vila i minst 1 tim, gärna över natten.
 
7. Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader). Kavla degen mellan 2 bakplåtspapper och tryck ut kakor med en liten stjärnform. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på galler.
 
8. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och dekorera de avsvalnade pepparkakorna med glasyren.
 
9. Frosting: Vispa ihop alla ingredienserna med en elvisp. Tillsätt mer florsocker om frostingen blir för lös.
 
10. Pynta dina kalla cupcakes med frosting och pepparkaksstjärnor.Julkalender 2017: Lucka 21
Publicerat den

Då var det lucka 21 som gäller och dagens lucka handlar om en serie. Dagens serie tips är nämligen How I Met Your Mother. Jag började titta på serien för ett par veckor sedan och älskar serien. Mitt favorit par är såklart Barney & Robin. Älskar de ihop även om de inte är ihop så jätte länge, men de är mina favoriter. Älskar verkligen denna serie och hoppas verkligen att ni tittar på den också. Men tänkte berätta lite om seriens handling:
 
"Ted Mosby som berättar för sin son och dotter om händelserna som ledde till hur han träffade deras mamma. Teds berättelse börjar med när hans bästa kompis, Marshall Eriksen, avslöjar att han tänker fria till sin flickvän, Lily Aldrin. Just i det ögonblicket slår det Ted att han måste sätta fart om han också vill finna den rätta. Hans vän, Barney Stinson, hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och förslag om hur man träffar tjejer. När Ted möter Robin Scherbatsky är han säker på att det är kärlek vid första ögonkastet och att hon är hans framtida livspartner. Men livet är inte alltid så lätt."
 Tankar kring How I Met Your Mother
Publicerat den

 
Jag har sett alla avsnitten av serierna jag tittar på. Alla har en vinter-paus och är tillbaka om några veckor. Så jag valde att börja titta på How I Met Your Mother. Men innan jag sätter igång med att sammanfatta säsong 1 av serien så tänkte jag skriva några rader om varför jag älskar just denna serien. Den är så bra, den innehåller ju allt. Massa kärlek, skämt och såklart det viktigaste av allt vänskap. 
 
Serien handlar om Ted Mosby som berättar för sin son och dotter om händelserna som ledde till hur han träffade deras mamma. Teds berättelse börjar med när hans bästa kompis, Marshall Eriksen, avslöjar att han tänker fria till sin flickvän, Lily Aldrin. Just i det ögonblicket slår det Ted att han måste sätta fart om han också vill finna den rätta. Hans vän, Barney Stinson, hjälper honom med denna stora uppgift. Barney har dock en del ovanliga åsikter och förslag om hur man träffar tjejer. När Ted möter Robin Scherbatsky är han säker på att det är kärlek vid första ögonkastet och att hon är hans framtida livspartner. Men livet är inte alltid så lätt.
Publicerat den

Publicerat den
"It’s the most beautiful time of the year."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare, hoppas allt är bra med er med mig är allt bra. Det blev ganska lite bloggning här på bloggen igår men mådde inte så jätte bra. Vaknade ganska sent igår och kände mig helt seg hela dagens nästan. Jag hann göra städa lite i mitt rum, hann titta på Nu Är Det Jul Igen 1 och hann även dricka varm choklad. Sedan så jobbade jag mellan 16-20 och hann även träffa min nya chef. Det är så att jag kommer stanna kvar på restaurangen, gissa om jag blev glad. De behöver någon som kan stället och jag har ju jobbat på restaurangen i nästan 2.5 år och kommer stanna kvar ett tag tror jag. Får snacka med andra chefen i veckan. Men så skönt att inte vara arbetslös. Sedan igår så handlade jag mina chefers julklapp. Så taggad inför morgondagen, på jobbet ska vi ha en avslutning med alla gamla kollegor och det kommer bli så kul. Idag vaknade jag runt 7 tiden och startade min dag med en kopp kaffe och nu tittar jag på Nu Är Det Jul Igen 2 men tänkte göra lite saker här hemma och måste hinna blogga idag men skriver mer senare. Puss! ♥Julkalender 2017: Lucka 20
Publicerat den

Då var det dags för lucka 20.  Och dagens lucka handlar om varma drycker, nämligen varm choklad. Det är ju det bästa med vintern, alla olika soreters varm choklad det finns. Min absoluta favorit är varm choklad toppad med marshmellows och grädda. Så lätt men så gott det är.  Allt man gör är att koka upp mjölk med lite kakao, häll upp det i en fin mugg, toppa med grädda och mini-marshmellows. Jag älskar varm choklad, det är de bästa ♥
 Julkalender 2017: Lucka 19
Publicerat den

Då var det dags för lucka 19 och idag är det bara 5 dagar kvar till julafton. Tiden går så fort tycker jag och om 12 dagar är det 2018. Men dagens lucka handlar om kläderna till julafton. Jag älskar röda klänningar men gröna är även snygga. Jag har köpt min klänning som jag kommer ha på julafton och den kommer från Gina Tricot, ni kan hitta den här. Jag älskar känningen och den är så skön. Har ni hittat er klänning till julafton?
 
Publicerat den

Publicerat den

Publicerat den
"It's beginning to look a lot like christmas, everywhere you go"
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Hoppas allt är bra mer er, med mig är det helt okej. Då var det måndag igen, vilket betyder nya utmaningar. Jag vaknade idag runt halv 8 och startade min dag med att göra en kopp kaffe. Sedan så satte jag mig ner och börja söka efter jobb. Jag måste hitta ett jobb snart, men tar inte vilket jobb som helst. Jag vill helst inte jobba med telefonförsäljning, inget jobb för mig. Har jobbat med det innan och trivs verkligen inte med att jobba som telefonförsäljare. Men jag behöver vila från allt och alla och bara fokusera på vad jag vill göra. Just nu vet jag inte va jag vill göra bara. Men ska till stan och handla julklappar och sedan äta lunch. Men ska även hinna planera vad vi ska göra för mat på julafton. Men nu ska jag titta på How I Met Your Mother, tittar på säsong 3 nu. Älskar serien, den är så bra. Men skriver mer senare. Puss! ♥Julkalender 2017: Lucka 18
Publicerat den

Då var det dags för lucka 18 och dagens lucka handlar om nyår. Jag har alltid tyckt om nyår, allt med den dagen och festen är något speciellt. Jag tänkte berätta för er vad jag kommer göra på nyår. Detta året kommer jag befinna mig i fina Stockholm med min mamma. Vi kommer ha ett bord bokat på en fin restaurang, dricka massa fina drinkar och sedan bara ha en mysig kväll ihop. Varje nyår brukar jag äta oxfile med potatisgratäng och beasås, så gott det är. Får se om det blir så i år igen. Men jag tänker ta massa bilder och kommer bli fina inlägg på bloggen till er. Jag har även köpte min nyårsklänning i en svart färg och lite kortare är den. Men den sitter skönt och den är lite tajt men så snygg den är. Jag älskar verkligen nyår ♡
 "Christmas isn't a season, it's a feeling."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Då var det söndag och nu har mina 2 lediga dagar börjat, jag vaknade idag runt 8 och startade min dag med en kopp kaffe och städa lite här hemma. Sedan började jag baka, har hittils hunnit baka mozartkulor, pepparkaks tryfflar, saffrans tryfflar & rocky roads. Ska göra trillingnöt & polkagris tryfflar men tror det blir imorgon att jag bakar det. Blir lite för mycket tror jag, måste ju hinna göra middag också. Men tänkte berätta för er om min fredag & lördag. I fredags så började jag skriva ner i mitt block om vad jag ska julbaka och sedan jobbade jag och blev 4-timmars jobb. Sedan när jag kom hem så tittade jag klart på ensam hemma 1. Sedan somnade jag runt 23 och igår så jobbade jag från 12.00-20.00 och efter det så köpte jag mat och sedan när jag kom hem så tittade jag på ensam hemma 3 och somnade runt midnatt och vaknade idag runt 8. Men nu ska jag titta på ensam hemma 4 och dricka mitt kaffe men skriver mer senare. Puss! ♥
Publicerat den
Julkalender 2017: Lucka 17
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 17 och dagens lucka handlar om bakning. Idag är det pepparkaks-tryffel. En av de godaste tryfflarna som finns om man frågar mig. Älskar en blandning mellan pepparkaka och choklad. 
 
 
Pepparkaks tryfflar
 
1 dl vispgrädde
0,75 dl florsocker
125 gr mörk choklad
25 g smör
1 tsk kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk ingefära
150 g pepparkakor
 
Gör så här
1. Koka grädde och socker i en kastrull.
2. Lägg ner choklad och smör i bitar. Rör ner kryddorna när smör och choklad smält.
3. Låt massan svalna och ställ sedan i kylskåpet en stund.
4. Forma små kulor och rulla i krossade pepparkakor.
 
Publicerat den

Publicerat den
Julkalender 2017: Lucka 16
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 16 och dagens lucka handlar om ett julbak. Nämligen choklad tryfflar, det finns så många olika soreter och tänkte berätta om mina favoriter. Eftersom jag ska baka på söndag, äntligen dags för årets julbak. Detta året kommer jag baka saffrans tryffel, chokladtryffel med flingsalt och chokladtryffel med polkagris. Älskar verkligen choklad-tryfflar. Så gott det är och även en bra sak att ge i present. 
 Julkalender 2017: Lucka 15
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 15 och dagens lucka handlar om ännu ett julklapps-tips. Ni alla vet att jag älskar tv-serier och dagens julklapps tips är såklart Riverdale. Ni vet att jag har följt serien sedan starten. Och kommer aldrig bli trött på serien den är så bra och ni som inte har sett den borde verkligen göra det. Riverdale är så bra serie och ni borde verkligen se serien. Tänkte berätta om serien och vad den handlar om för er:
 
 "Archie och hans vänner. Det är en kille som har blivit mördad och nu försöker Archie och hans vänner att försöka hitta mördaren. Och varför han blev mördad? Archie älskar musik och vill fortsätta med det. Men sedan börjar han gilla Betty Cooper som är den perfekt tjejen. Hon tröttnar på att göra allt perfekt för sin familj så hon börjar umgås med Veronica. Sedan försöker Betty hitta sin syster och blir även vän med Jughead Jonas (som är Archies tidigare bästa vän). Hon försöker hitta sin syster eftersom Polly var tillsammans med Jason (han som blev mördad). Folk gillade inte att de var tillsammans, de försökte splittra de. Men de skulle fly ihop eftersom Polly är gravid och pappan är Jason. Men innan de skulle fly så blev Jason mördad. Betty och Jughead blir bättre och bättre vänner och snart börjar känslorna bli starkare för varandra. Snart kysser de varandra och de blir ihop. Men Archie är inte så glad för det, han gillar fortfarnde Betty."
 CHRISTMAS TAG ♡
Publicerat den

 
Hur firar du jul i år? I år kommer jag umgås med min mamma och syster (som vanligt, hehe) på julafton. Det brukar alltid vara supermysigt med min mamma och syster. 
 
Brukar du handla julklappar i sista minuten eller i god tid? Jag brukar handla mina i god tid. 
 
Vad är det absolut bästa med julen? Allt! 
 
Favorit julgodis? Mozartkulor, saffrans tryfflar och rocky road. Mums vad gott det är. 
 
Favorit juldoft? Doften från julgranen eller kanel! 
 
Vad måste finnas på julbordet? Julskinka, köttullar och varmrökt lax. Det är ett måste hos mig. 
 
Har ni jultomte? Nej, har inte haft det sedan jag var 10 år. 
 
 
Vad brukar du ha på dig på julafton? Antagligen en röd klänning eller en svart kjol tillsammans med en röd tröja. 
 
Favorit julsång? Justin Bieber - Mistletoe, Band Aid - Do They Know It's Christmas & Glee - O Holy Night
 
Favorit julkalendern? Bästa genom tiderna måste väl ändå vara Sunes Jul. Vilken är er favorit?
 
Öppnar ni julklapparna på morgonen eller på kvällen? Vi öppnar våra på morgonen. Så mysigt! 
 
Vad framkallar mest julkänslor? Klassiskt, men måste faktiskt säga att snön framkallar sjukt mycket julkänslor. Jag hoppas hoppas verkligen på en vit jul det här året, skulle vara så mysigt. Men annars älskar jag att tända doftljus med juldoft, slå in paket och titta på julfilm. 
 
Firar du helst julafton i Sverige eller utomlands? Har faktiskt aldrig firat julafton utomlands så har väl inget att säga om det. Hade gärna varit utomlands under julen något år, men det är alltid mysigt att vara hemma på julafton åtminstone. 
 
Favorit julfilm? Finns så himla många bra haha.. Men Love Actually, Välkommen till familjen, The Holiday. 
 
Publicerat den

Publicerat den
"I just want you for my own, more than you could ever know"
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Hoppas alla mår bra, jag mår helt okej. Vaknade idag runt 7 och startade min dag med att kolla på senaste avnsittet av Riverdale. Jävligt bra avsnitt för att vara finalen för hösten, serien är tillbaka om ca en månad. Men har börjat få ångest i hela kroppen angående mitt jobb, har bara 2 veckor kvar och sedan blir jag arbetslös. Känns fortfarande helt sjukt, men jag tror 2018 kommer vara ett bra år för mig. Jag saknar mitt gamla jag och att jag alltid var glad. Har inte känt så sedan sommaren, då jag hade mycket ångest. Jag har ju varit med om rätt så mycket under 2017 så som min depression, ångesten och såklart blivit sårad av 2 personer. Som jag inte kommer berätta om i min blogg, de är verkligen 2 människor som jag inte vill snacka om eller höra deras namn. Men jag känner bara att jag behöver en omstart från allt! Nu när det är bara 2 veckor kvar tills jag slutar jobba så vill jag bara vara så glad jag bara kan. Men tänkte faktiskt fixa lite här hemma och titta på Empires nya avsnitt som jag har hört är det bästa på säsongen. Men skriver mer senare. Puss! ♥Julkalender 2017: Lucka 14
Publicerat den

Då var det dags för lucka 14 och dagens lucka innehåller ett julklapps-tips. Det är nämligen klockor som jag tipsar om idag. Jag tycker det är något speciellt snyggt med klockor, bara titta på de ↓ och det är något speciellt med Daniel Wellington. Älskar verkligen klockor, så snyggt. Jag önskar mig en klocka från DW och hoppas verkligen jag får en sån i julklapp. Speciellt den svarta, den är ju så jäkla snygg ju. Hoppas verkligen på att jag får en i julklapp ♥
Publicerat den
"At Christmas time, it's hard but while you're having fun."
Publicerat den

 
Godmorgon på er mina fina läsare. Hoppas alla har haft en bra start på denna snöiga onsdag. Jag vaknade runt 7 idag och har hittills hunnit diska, bädda sängen, sätt på mig mysiga kläder och nu dricker jag kaffe och tittar på en serie på netflix. Idag ska jag hinna göra mat och baka lussekatter. Det är ju lucia och då måste man ju äta lussekatter, det är ju ett måste om man frågar mig. Jag har ju börjat skriva ner vad jag kommer baka på söndag, tycker det ska bli så skönt. Att vara ledig på en söndag och julbaka är nog det bästa som finns. Jag söker lite inspiration på olika bakbloggar och har hittills hittat några som jag kommer göra. Men tänkte gå till affären nu och köpa det jag behöver till lussebullarna. Sedan börja baka, kommer fixa några inlägg idag. Så det blir lite mer inlägg här på bloggen. Men vi hörs mer senare. Puss! ♥Julkalender 2017: Lucka 13
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 13 och idag är det Lucia också och dagens lucka handlar om nämligen lussebullar. Varför inte liksom, passar perfekt eftersom det är Lucia. Jag kommer ihåg när jag var liten så var Lucia så viktigt. Vi startade morgonen med att gå Lucia-tåget sedan så fikar man och då brukar vi äta lussebullar, glögg och pepparkakor. Jag älskar lussebullar och det måste man ju äta på Lucia-dagen. 
 
 
Fördeg
1 paket jäst (för söta degar)
5 dl mjölk
1 g saffran av bra kvalitet (två paket)
500 g vetemjöl
 
Saffransdeg
150 g smör, rumstempererat
150 g strösocker
2 krm salt
350 g vetemjöl
 
Pensling och topping
1 ägg
Russin
 
Gör så här
1. Fördeg: Värm upp mjölk och saffran till 37 grader, lös sedan upp jästen i den.
2. Använd degkroken på din köksassistent och blanda 500 g vetemjöl med mjölkblandningen.
3. Kör på låg hastighet i cirka 5 minuter. Täck bunken med plastfolie och låt vila i 15 minuter.
4. Saffransdeg: Tillsätt resterande ingredienser och kör på medelhastighet tills degen släpper kanterna.
5. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter.
6. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och dela degen i bitar. 
7. Rulla ihop till lussekatter och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa i 1 timme under bakduk.
9. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
10. Pensling och topping: Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och garnera med russin.
11. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 8 minuter.
12. Servera med en kopp te eller iskall mjölk."All I Want For Christmas Is You."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare, hoppas alla har haft en bra start på veckan. Jag startade min med ett 8-timmars pass. Jag vaknade idag runt 8 tiden och startade min dag med en kopp kaffe i min julmugg. Sedan började jag planera vad jag ska baka till helgen, ska nämligen julbaka på söndag. Kommer bli mozartkulor, roccky roads, trillingnöt och mycket mer julgodis. Sedan gick jag till affären för att köpa mjölk och efter det så tittade jag på 2 julfilmer. Sedan skulle jag göra mig redo för jobbet och jobbade från 16.00-20.00 och kom hem för 1 timme sedan. Nu tittar jag på en film och tänkte dusha snart, skriver mer senare. Puss! ♥️Julkalender 2017: Lucka 12
Publicerat den

Då var det dags för ännu en lucka och idag är det lucka 12 och dagens lucka innehåller ett bak-tips. Idag är det saffrans-tryffel. En av de godaste tryfflarna som finns om man frågar mig. Ljuvliga saffranstryfflar, en favorit! En perfekt kombination för er som gillar saffran och vitchoklad. 
 
Saffrans tryfflar 
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran
 
 
Gör så här
1. Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp.
2. Koka tills det kommer upp till en 120 grader, eller tills den klarar kulprovet. 
3. Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen  när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet.
4. Ställ in kastrullen i kylskåp och låt svalna över natten.
5. Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker. Klara att servera.
Publicerat den

Publicerat den

Publicerat den
“The smells of Christmas are the smells of childhood”
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Då var det måndag och det betyder nya utmaningar och möjligheter. Har inte så mycket bloggning under helgen. Under min helg har jag bara jobbat och umgåts med min familj. I fredags så bakade jag mozartkulor innan jobbet och tog med några till mina kollegor och de älskade de och jag och min kollega Linnea bestämde oss för att baka på tisdag. Vi ska julbaka, äntligen. Ska bli så kul att baka med någon, för då bakar man bara mer, hihi. I lördags så jobbade jag 12-20.30 och efter det åkte jag hem för att bara vila, såg nämligen John Wick och gillade filmen verkligen. Kommer skriva om filmen i veckan och efter filmen så gick jag för att lägga mig. Sedan igår så jobbade jag 12-20.30 och efter jobbet så tittade jag Ensam hemma och efter det somnade jag ganska snabbt, idag vaknade jag runt 07.30 och startade jag min dag men en kopp kaffe och bädda sängen. Nu ska jag fixa min en god frukost och sedan ska jag till jobbet, idag jobbar jag från 11.30-20.00 och tänka faktiskt planera vad jag ska baka imorgon. Men skriver mer imorgon. Puss! ♥️Julkalender 2017: Lucka 11
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 11 och dagens lucka handlar om julfilmer. Dagens julfilm som ni måste verkligen se är såklart Love Actually. En av de bästa julfilmerna som finns om man frågar mig, hihi. Varje jul brukar jag se denna filmen tillsammans med familjen. Tänkte berätta vad filmen handlar om: 
 
Filmen utspelar sig i London under en vinter, modern tid. Man får följa en rad olika människor och ser sambanden mellan deras olika livssituationer. Temat är kärlek, med dess för- och nackdelar. Den åldrande rock 'n' roll-legenden Billy Mack försöker göra en okonventionell comeback med hjälp av sin mångårige manager Joe och spelar in en julversion av The Troggs "Love Is All Around". Trots att Mack tycker att inspelningen är förfärligt så blir den en stor julhit. 
 Julkalender 2017: Lucka 10
Publicerat den

 
 
Då var det dags för lucka 10 och idag är det ett tips på ett snack. Som de flesta av er vet så älskar jag chips och i förra veckan. Det blev Estrellas tomteluvor med smak av ost, tomat, lök och gräddfil. Och sedan Estrellas julost med smak av julost. Skit vad de är goda, älskar chips. Ni borde verkligen testa de, underbart goda. 
 Julkalender 2017: Lucka 9
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 9 och idag är det julgodis som jag tänkte tipsa om. Det man verkligen måste ha på julbordet är trillingnöt. Min egna favorit i Aladdin-asken. Den är så lätt att göra och dessutom är den så god. Jag älskar alla julgodis som finns att göra. Men denna trillingnöt är ju så god och kommer aldrig tröttna på den. Kommer bli en massa julgodis i fler luckor. Passa ju perfekt att baka det innan julafton. Om 15 dagar är det julafton, skit vad tiden går fort. Helt sjukt att 2017 snart är över. 
 
 
Trillingnöt
200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor
 
Gör så här
1. Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad.
 
2. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre.
 
3. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om så att alla får choklad på sig.
 
4. Fånga upp dem tre och tre, låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna.  
 
5. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna.
Publicerat den
Sammanfattning: Chicago Justice (Säsong 1)
Publicerat den

 
Då var man färdig med Chicago Justice. Denna serien är ju så bra asså, ni måste verkligen titta på den. Gillar ni Law & Order kommer ni älska denna serien. Jag tycker det är tråkigt att de inte kommer fler säsonger, gillade verkligen denna serien. Jag älskar serier som har med mord, utredning att göra. Blir så fasinerad av såna serier och jag har länge funderat på att jag vill jobba med sånt. Utredning, polis och att sätta och utreda ett mord är ju något jag absolut skulle vilja göra. 
 
Peter Stone är advokad för staten, han gör allt för att det ska finnas rättvisa i världen. Antonio jobbar som utredare med sin kollega och då fångar mördarna. Jag älskar att denna serien fokuserar så mycket på domarna och att man får se hur ett mord udreds. Det är nytt fall i varje avsnitt men vissa mord är helt sjuka och varför döda någon människa. I försa avsnittet så handlar det om en kille som har satt eld på en byggnad och dödat över 39 personer. Han dödade de eftersom han ville få en tjej, asså wtf. Hur sjuk kan man vara i huvudet. Hur kan männsikor göra sånt. Ni borde verkligen se det första avsnittet. En helt sjuk man, han fick ju fängelse och han kommer aldrig komma ut igen. Ni kommer inte bli besvikna av denna serie. 
 
Jag älskar denna serie, har alltid gillar serier som Dick Wolf har gjort och denna serie är så jävla bra. Den påminner mycket om Law & Order men här fokuserar man mest på rättegången och varför det hände så. Varför döda någon och hur det gick till när de dödade personen. Verkligen en super bra serie, om ni gillar Chicago PD, Chicago Fire & Chicago Med är denna serie för er. Jag tycker det är synd att de bara blev 1 säsong, för jag gillade verkligen serien. Men hoppas det kommer en serie i något liknande i framtiden. Ni borde verkligen se denna serie. 
Publicerat den
Julkalender 2017: Lucka 8
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 8 och idag är det julgodis som jag tänkte tipsa om. Det man verkligen måste ha på julbordet är knäck. Det är ju inte jul utan knäck, det är ju det bästa som finns ju. Så gott det är med knäck. Knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten. Det är ju inte jul utan knäck. I nästa lucka kommer även ett till julgodis tips och då blir det trillingnöt, som är en av mina favoriter. 
 
 
Knäck
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl skållad, hackad mandel
2 msk smör
 
Gör så här
1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°. 
3. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt. Jag brukar lägga flingsalt på mina för att det ska ha den goda smaken som bryter kolan. Så gott det är, smakar som salted caramel. Mums. Tomteluvor ♡
Publicerat den

 
Jag var på Maxi i helgen och skulle handla lite mat och då ser jag en nyhet. Nämligen sombreros med smak av ost, tomat, lök & gräddfil. De heter tomteluvor och de smakade så gott. Detta är ett snack som jag kommer ha på bordet på julafton. Vi brukar alltid köpa chips och snacks. Jag köpte även med en chips till med smak av julost och den var lika god som denna. Ni måste verkligen testa tomteluvor, ni kommer älska den. Ätbara julklappar ♡
Publicerat den

 
Nu när december här och då är det dags att handla julklappar. Vi vet sällan vad vi ska köpa till vännerna & familjen. Jag vet helt ärligt inte vad jag ska köpa till min familj, så började googla och då såg jag världens bästa grej. Man kan ju göra ärtbara presenter, låter det inte bra? Varför inte göra chokladfyllda skedar, hemmagjord nutella och dulche de leche, chokladdoppade kanderade äpplen, olika sorters smaksatt socker, lyxiga tryfflar med olika garnering & hemmagjord pepparkaksdeg? Extra roligt blir det om man får med receptet på gåvan också. Jag har 2 st som jag kommer göra till min familj. Tror de kommer uppskatta min fina present. Vilken är er favorit? Kommer försöka lägga upp receptet på nutellan och dulche de leche idag eller imorgon. 
 
 Tankar kring Chicago Justice.
Publicerat den

 
Jag har sett de flesta avsnitten av alla serier jag ser just nu och ville titta på en ny serie och valde Chicago Justice och den serien är ju så bra. Men innan jag sätter igång med att sammanfatta säsong 1 av serien så tänkte jag skriva några rader om varför jag älskar just denna serien. Denna serie handlar om rättvisa, mord och vad som händer om man dödar någon. Jon Seda som var med i Chicago PD (nu är han tillbaka efter att Chicago Justice inte kommer tillbaka) och han är ju den bästa i serien. Han är så jäkla bra ju. 
 
Statens advokats dedikerade lag av åklagare och utredare navigerar upp varm stadspolitik och kontrovers huvudet medan de utan rädsla utövar rättvisa. Peter Stone jobbar som åklagare och han vill bara ha rättvisa i världen. Antonio Dawson som har jobbat för Chicago PD och nu jobbar han för staten. Asså den serien är ju så jäkla bra, en ny favorit. Men bara så synd att det blev 1 säsong, ville verkligen att serien skulle fortsätta. Om ni inte vet vem Dick Wolf är så har han gjort serien Law & Order: Speciel Victims Unit, Chicago Fire, Chicago PD och Chicago Med. Så jäkla bra han är asså, jag har även precis börjat titta på Law & Order. Men nu ska kag börja skriva om första säsongen. Ni borde verkligen se Chicago Justice och ni kommer inte bli besvikna. "I'm dreaming of a white christmas."
Publicerat den

 
Godmorgon på er mina fina läsare. Hoppas ni har sovit bra och hade en fin onsdag. Jag vaknade idag runt halv 7 och skit så bra jag sov inatt. Jag har inte sovit det bästa de senaste dagarna, tror det har mycket med att göra att jag ska sluta jobba på mitt nuvarande jobb och har ångest över det. Men jag behöver starta 2018 på ett nytt sätt. Jag hoppas bara på att jag kommer få ett jobb inom någon månad. Klarar inte av 2 år till igen utan jobb. Kommer bli tokig om det händer, men får väl bara ta och hitta ett jobb. Gå ut med massa CV och fixa ett jobb. Men har ju fortfarande några veckor kvar på jobbet. Men igår så gjorde jag inte så mycket mer än att titta klart på Chicago Justice och drack massa kaffe. Sedan så jobbade jag i 4 timmar. Åkte till Maxi för att handla lite mat och köpte med mig lite mat och åt det på kvällen när jag kom hem. Sedan somnade jag runt 22 och vaknade idag innan 7 och så pigg jag är just nu. Men idag ska jag hinna fixa här hemma och städa lite. Men sedan ska jag försöka söka några jobb. Men nu ska jag dricka kaffe och fixa några inlägg till bloggen. Vi hörs senare. Puss! ♥️Julkalender 2017: Lucka 7
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 7 och idag ska jag faktiskt tipsa er om en julklapp. Julklapps tipset idag kommer från Rituals. Älskar de märket och de har olika gåvoset som man kan köpa och jag tycker dessa är den perfekta julklappen om man vill ge till någon som älskar hudvård. Men tänkte berätta lite om deras märke och vad de har för olika produkter.
 
Rituals kommer från Holland och erbjuder allt från avslappnande doftljus och badskum till lyxiga duschkrämer och handtvålar. Deras produkter är otroligt väldoftande och populära, inspirerade av visheten i forna österländska traditioner. Rituals underlättar för dig att varva ned och omvandlar vardagsrutiner till mer meningsfulla stunder – eller ritualer. Unna dig själv en stund av avkoppling eller lyx, med exklusiva och prisvärda produkter från Rituals.
 
Rituals har olika hudvårds- och kroppsvårdsserier med olika dofter och inriktningar, noggrant utvalda och skapade av världens främsta parfymörer. Som The Ritual of Sakura, The Ritual of Dao, The Ritual of Laughing Buddha, The Ritual of Ayurveda, The Ritual of Hammam, The Ritual of Samurai eller The Ritual of Light. Alla deras produkter – så som duschkräm, duschskum, badskum, handtvålar och doftljus – har olika dofter och påverkar våra sinnen på olika sätt, eftersom doftar har en stor inverkan på oss. Kanske behöver du mer energi eller en mer avslappnad känsla? Upptäck sortimentet från Rituals för att hitta din favoritprodukt som passar efter olika humör. 
 
Rituals har en enkel idé – skapa speciella stunder av välbefinnande i dina dagliga rutiner med lyxiga, avslappnande produkter. Ta dig tiden att reflektera över de små sakerna i livet, och berika dem med lyx, det är vad Rituals handlar om.
 
En perfekt present till alla som älskar hudvårdJulkalender 2017: Lucka 6
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 6 och idag blir det kläd-collage. Blir tips på jultröjor i denna lucka, jag älskar verkligen jultröjor. Det är så mysigt med jultröjor och älskar verkligen de, speciellt på vintern. En jultröja på julafton är ju ett måste. Tänk er en stor jultröja med ett par leggings och tillsammans med en kopp kaffe är ju det bästa som finns om man frågar mig, hehe. Jag köpte min från Gina Tricot och kommer visa den till er i veckan. 
 “The truth is rarely pure and never simple.”
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare, hoppas ni alla har haft en bra start på veckan. Då var det tisdag och jag är ledig idag med och det är så skönt att vara ledig och jag hoppas verkligen jag kan få gjort allt idag som jag behöver göra. Jag måste hinna packa grejerna som jag har hos min vän och sedan ska jag hem. Måste hinna söka en del jobb och försöka fixa lite i mitt rum hemma hos mamma. För nu ska jag flytta hem igen, behöver umgås med min mamma efter allt jag har varit med om allt detta året. Jag behöver vara med min familj och behöver bara fokusera på mig själv och det är dags att jag fokuserar mot mitt liv och att jag ska må bra. Det känns fortfarande sjukt att jag kommer vara arbetslös snart, kan inte fatta det bara. Jag är bara så trött att jag behöver känna mig så osäker i mitt liv. Jag vill kunna må bra och leva lyckligt. Hoppas 2018 kan bli mitt år och att jag ska må bra. Jag pallar bara inte leva så här längre. Men nu ska jag hämta mina klänningar till nyår och julafton, så hörs vi mer senare. Puss! ♥️
Publicerat den
Julkalender 2017: Lucka 5
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 5 och idag kommer det ett bak-tips. Idag handlar det om Rocky Roads som är ett av mina favorit julgodis som finns. Älskar allt som rocky road innehåller. Vem älskar inte jordnötter, dumle, marshmallows och choklad? Det är ju så gott, speciellt till julen. Detta är ju en perfekt present också. Tänk er om ni får en present med bara julgodis, så mysigt och fint. Jag älskar julgodis ♡
 
 
Rocky Road
600 g mörk choklad, 70 %
2 påsar (260 g) dumlekola
4 nävar mini-marshmallows
4 dl salta jordnötter
2 dl pistaschnötter
 
Gör så här
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt den svalna lite.
2. Dela dumlekolorna. Rör ner kolorna och nästan alla nötter och marshmallows (spara lite att strö över).
3. Fyll chokladblandningen i en plåt. Strö över resterande nötter och marshmallows.
4. Ställ in i kylen. Skär upp i bitar när det stelnat.TIPS PÅ MYSIGA JULFILMER – DEL 1
Publicerat den

Äntligen är december här, hur underbart är det inte?! Jag jobbade lite extra igår så att jag kunde ta riktig mysmorgon idag vilket jag gjorde. Jag drack mitt kaffe, åt vörtbröd med ost och såg en julfilm till. ”Love Actually” och jag tipsa er om mina favoritjulfilmer, en del 2 & del 3 kommer senare. 
 
 
Ensam hemma - 8-årige Kevin McCallister blir kvarglömd hemma när hans stora familj åker på semester till Frankrike över jul. Under tiden de är borta kommer två klumpiga inbrottstjuvar, Marv och Harry. Kevin får själv försöka se till så att deras inbrottsförsök misslyckas – Kevin är nämligen svår att lura.
 
Love Actually - Filmen utspelar sig i London under en vinter, modern tid. Man får följa en rad olika människor och ser sambanden mellan deras olika livssituationer. Temat är kärlek, med dess för- och nackdelar.
 
En underbar jävla jul - Filmen handlar om paret Simon och Oscar, som väntar barn tillsammans med sin vän Cissi. Problemet är att deras familjer ännu inget vet – och vilket tillfälle kan vara bättre att delge detta än julen?
 
The Holiday - Iris Simpkins arbetar för dagstidningen The Daily Telegraph i London och har varit kär i kollegan Jasper Bloom i över tre år. När hon får reda på att han förlovat sig med en annan kollega blir Iris förtvivlad och ifrågasätter sin livssituation. Och behöver komma ifrån London och behöver en semester. 
 
The Santa Clause - Leksaksfabrikanten Scott Calvin är en frånskild pappa som inte har en bra kontakt med sin son Charlie. De ska fira jul tillsammans men den blir långt ifrån en succé. Charlie har tråkigt och önskar att han var hos mamma och hennes nye man istället. Men på julaftonsnatten så ramlar jultomten ner från Calvins tak och kan inte längre fullfölja sitt viktiga uppdrag. Calvin hittar ett visitkort i tomtens rock, som bönfaller honom att ta på tomtedräkten om tomten skulle råka illa ut. Calvin blir övertalad av Charlie att ta på sig dräkten för att fullgöra tomtens arbete på julnatten. Till slut för renarna dem till Nordpolen där det visar sig att den som tar på sig tomtedräkten måste också vara tomte för alltid.Varm pepparkakschoklad ♡
Publicerat den

Igår gjorde jag varm choklad till mig och en vän. Varm pepparkakschoklad liksom? Jag blev tipsad av en vän och har varit stuck sedan dess. You have to try it! Älskar varm choklad med smak av pepparkaka, så gott! ♥
 
 
 
Varm choklad med smak av pepparkaka
3 dl mjölk
1 msk kakao
1 msk råsocker
3 rutor mjölkchoklad
1/2 tsk pepparkaks krydda
Vispgrädde
minimarshmallows
finkrossad pepparkaka
 
Gör så här
1. Värm mjölken, pepparkakskrydda, kakaon och råsockret i en kastrull på medelhög värme. 
2.  Tillsätt chokladbitarna och rör om tills det är helt smält. 
3. Vispa grädden och krossa pepparkakan. 
4. Häll upp den varma choklad i en fin kopp och tillsätt grädden, minimarshmallows och pepparkaks smulorna. "This day started good, hope it ends good."
Publicerat den

 
Godmorgon på er mina fina läsare. Hoppas alla har haft en bra helg, min har varit helt okej faktiskt. I lördags var jag shoppa lite, sedan så köpte jag lite till julgodiset som vi skulle göra i lördags. Blev faktiskt ett julgodis, mozartkulor och sedan så mådde jag inte så bra på kvällen. Så somnade och vaknade mitt i natten av ett ljud, så rädd jag blev. Igår så jobbade jag från 12-20 och skulle egentligen varit ledig men skönt att jag fick extra cash. Sedan måste man ju visa sitt bästa nu när man bara har några veckor kvar, innan man blir arbetslös. Men sedan när jag kom hem så tittade jag klart på en film och gjorde mig en kopp varm choklad. Sedan somnade jag. Jag vaknade idag kl 7.30 och hittills har jag sökt lite jobb och druckit kaffe. Nu tittar jag på Shameless och ska göra mig frukost. Hörs mer senare. Puss! ♥️New nails ♥️
Publicerat den

(null)
 
I fredags var jag och fixade naglarna. Och blev så nöjd med naglarna. Blev med tippar och en vinröd färg men en nagel blev guld-glittrig. Så nöjd med naglarna blev jag! ♡Julkalender 2017: Lucka 4
Publicerat den

Då var det dags för lucka 4 och idag blir det tips på en julfilm som jag såg nygligen. Jag tänkte tips er om Love at the Thanksgiving Day Parade. Vilket är en jätte bra film ni borde verkligen se. Älskar såna här filmer, gör mig alltid lika lycklig när jag ser kärlek i filmer. "Emily Jones är en passionerad och excentrisk ung kvinna, med en förkärlek för att klä sig uteslutande i vintagekläder. Professionellt är hon ansvarig för Chicago Thanksgiving Day Parade, ett projekt hon har ägnat sig åt för hjärta och själ. Men Emily liv blir komplicerat när hon börjar arbeta med en man, Henry Williams, vars jobb är att minska paradens budget - vilket innebär att det kommer att förlora mycket av sin charm och magi."
 Första advent ♡
Publicerat den

 
Första söndagen i advent. Det första ljuset har fått brinna. Idag kliver vi in i den mysigaste tiden på året - juletid. Julen är äntligen här, så underbart! Det har gått så fort, hösten har bara flugit förbi. Snart kliver vi in i julmånaden december och det är dags för julkalendrar, julmusik i mängder, julgranen, julbak, Lucia, uppesittarkväll, julafton och nyår. Älskar julen, så mysigt det är ♥️H E L G ♡
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Hoppas alla har haft en bra lördag, jag har haft en bra lördag och en bra start på min helg. Planen var att jag skulle vara ledig i 4 hela dagar men kommer jobba imorgon, extra cash är aldrig fel. Men lite trött på personer som helt plötsligt är sjuka när de inte var det dagen innan. Sedan ska man ju inte stanna hemma IM man känner sig ledsen. Om det är någon som ska vara hemma för att de är ledsna är det ju jag. Jag har gått igenom så mycket detta året. Men idag var jag på Väla och shoppade lite. Blev en ny kofta, leggings, strumpor och några hudvårdsprodukter. Sedan blev det mycket saker till julbakningen. Och jag mådde skit på kvällen så jag somnade runt 20 och vaknads runt 23. Sedan var jag vaken till kl blev 3. Men nu ska jag faktiskt göra mig redo för jobb. Skriver mer ikväll när jag kommer hem från jobbet. Puss! ♥️Julkalender 2017: Lucka 3
Publicerat den

Nu var det dags för tredje luckan och den kommer att innehålla ett julklapps tips, idag är det ett serie tips. Nämligen Empire. Älskar serie, den är så sjukt bra och den borde ni verkligen se. Här är en liten sammanfattning av serien: Lucious Lyon är en hip hop legend, tidigare droghandlare och VD för Empire Entertainment. Hans liv börjar grotta runt honom när hans tidigare synder kommer tillbaka för att hemsöka honom - strax efter att han har diagnostiserats med ALS och en närstående har blivit mördad. Att se till att bruda en av hans tre söner att ta över familjeföretaget - Empire CFO Andre, R&B sångerskrivare Jamal och rappare Hakeem. Lucious slår dem mot varandra. Lucious 'ex-wife Cookie Lyon släpps från fängelset efter att ha tjänat en 17-årig dom, och drar också för kontroll över både företaget och hennes söner. En sjukt bra serie och inte konstigt att den har så många tittare. 
 Julkalender 2017: Lucka 2
Publicerat den

 
Då var det dags för andra luckan och idag blir det bak-tips. Idag blir det ett tips på mozartkulor. Jag älskar choklad, nougat och marsipan. Eftersom min familj brukar ha det på dessertbordet på julafton. Då brukar vi ha så många olika sorters kakor, desserter. Jag älskar en kombination av choklad, nougat och marsipan. Blir så gott. Vilken är ert favorit godis? 
 
 
Mozartkulor 
125 gram nougat
250 gram marsipan
150 gram choklad
 
Gör så här
1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt stelna i kylen.
2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt.
3. Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan runt nougaten så den täcker helt.
4. Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under. 
Publicerat den

Publicerat den
Årets fjärde jullista ♡
Publicerat den

 
1. Varför gillar du julen så mycket? Alla fina minnen man får med sina nära och kära. 
 
2. Gillar du andra högtider lika mycket som julen? Jag är ett fan av högtider, men det finns ingen som slår julen. Den är överlägsen!
 
3. Om du skulle ordna en temadag för julälskare hemma hos dig, vad skulle du göra? Jag hade ställt fram julmust, godis och olika material till pyssel. Vi hade suttit där och pysslat i några timmar, sedan skulle vi avsluta dagen med en mysig julfilm.
 
4. Ifall du fick tillgång till en tidsmaskin, vilket av dina julminnen skulle du vilja åka tillbaka till och uppleva igen? När jag var lite, när vi firade jul med våra vänner och deras familj och alla fina minnen jag hade med mina föräldrar när de fortfarande var ihop. 
 
5. Föredrar du köpta eller hembakade pepparkakor? Hallå, det måste ju vara hemlagade. 
 
6. Vilka är dina tre favoritjulkakor? Saffransbullar, pepparkakor och adventskakan vi gjorde förra året.
 
7. Vilka är dina tre favoritjulgodissorter? Mozartkulor, knäck & rocky road. 
 
8. Vilken är enligt dig den godaste glöggen? Helt klart utan tvekan Blossa vinglögg. 
 
9. Vilket är viktigast, snö till jul eller att det inte regnar på midsommar? Helt klart snö till jul, ingen tvekan! Regn hör ju ändå till midsommar ;)
 
10. Pyntar du med eller utan tomtar till jul? Jag pyntar med tomtar, men det är ingen överflöd av det. Inte enligt mig i alla fall!TOPP 3 MÅL I DECEMBER
Publicerat den

Äntligen är denna fantastiska månad här! Jag tror ärligt inte att jag någonsin längtat så mycket efter December tidigare, men just idag är lyckan total! Julkänslorna är på topp, den bästa månaden är här. 
 
Men först en recap på förra månadens 3 mål:
 
1. Träna minst 4-5 gånger i veckan - När jag tänkte igenom mina träningsmål insåg jag hur stel jag verkligen blivit på sistone (inte okej). Jag har inte tränat på 1 månad och känner att det är dags. 
 
2. Fixa mitt rum - jag har ju ett rum här hemma och det är verkligen inte snyggt. Jag har tänkt mycket sedan hösten kom att jag behöver städa det och fixa det lite höst/vinter känsla. När jag är klar kommer jag visa er. 
 
3. Inget mer småätande - Ni vet ju redan att jag har gått ner i vikt. Sedan maj har jag varit mellan -27kg till -30kg och känner att det är dags att ta itag med min vikt. Nästa år vill jag väga 69kg och det är bara 15 kg kvar. Det ska jag klara, jag mår ju bättre. Men jag småäter mycket, eftersom jag har mycket ångest och det ska jag sluta med! December vet vi alla är körd med all fantastisk mat och allt julgodis, så det gäller att passa på att skärpa sig den här månaden! 
 
 
 1. Söka nya jobb varje dag - eftersom jag blir arbetslös den 28/12 så kommer jag inte ha ett jobb längre. Så måste jag hitta ett nytt jobb. Mitt mål denna månaden är att söka nya jobb varje dag. 
 
2. Inte tappa motivationen - jag bor inte hemma just nu eftersom jag har det jobbigt med min familj. Och jag börjat tappa motivationen när det gäller maten. Jag känner att jag har gått upp ett par kilo och känner mig inte bra i magen. Så jag känner att december månad vill jag göra så att jag går tillbaka till 83 kg och börja må bra på ett sätt. 
 
3. Baka mycket julgodis - jag vill faktiskt baka mycket julgodis. Men några ska vara nyttiga och jag kommer försöka baka så mycket jag kan. Älskar att baka till julen och det lugnar ner mig mer. Det brukar hjälpa mot min ångest och min stress som jag har. 
 
Vilka är era topp 3 mål?Julkalender 2017: Lucka 1
Publicerat den

Den första luckan kommer innehålla ett julklapps tips, då är det produkter från The Body Shop. Vem älskar inte The Body Shop liksom. Årets juldofter är Frosted Plum, Vanilla Chai & Frosted Berries. Och de luktar så gott, jag har själv alla men jag har alla från Vanilla Chai. Det luktar så gott, en som jag verkligen kan tipsa om. Hoppas ni gillar denna luckan. Kommer bli en massa fina tips i min julkalender.