Kødder du med meg?
Publicerat den

 
Kødder du med meg? Är verkligen 2016 slut? Detta året har gått så snabbt, asså. Kan inte fatta att det är 2017 imorgon. Men detta året har varit det bästa men även det värsta året för min del. Allt började med att jag blev ihop med en kille som senare visade sig vara en riktigt idiot. Sedan fick jag min lägenhet och jag blev sjukt glad för den men jag kände efter ett tag att jag inte var redo för att flytta hemifrån. Sedan så jobbade jag mycket och åkte även på semester till Paris med min mamma. Hade det helt underbart där, men hösten gick så snabbt förbi och jag sa upp min lägeenhet och började tänka på vad jag ska göra med mitt rum. Samt planera min semester till sommaren och vet nu exakt vart jag ska åka. Blir en sista minuten till Kroatien och sedan en resa i augusti när jag fyller 25 år. Sedan nu till julen och nyår har jag varit hemma själv eftersom min mamma och syster är i New York. Det finns en sak jag blev glad för 2016 och det var Skam. Jag blev helt besatt denna serie och längtar till säsong 4. 
 
Ska jag sammanfatta 2016 så var det mer dåligt än bra. Det bästa som hände mig var nog att jag började titta på Skam, den serien asså. Man blir ju helt besatt men annars var det verkligen ett skit år och är så taggad på 2017 och hoppas verkligen det blir mitt bästa år hittils. Jag vill bara att detta år ska ta slut och påbörja det nya på bästa sätt. Mina mål för 2017 kommer i ett annat inlägg under morgondagen. Vad tyckte ni om 2016?Saturday, 15:15 ♡
Publicerat den
Jag svarar på frågor om skam.
Publicerat den

 
1. Den karaktär som jag blev kär i först
Noora. Upptäckte snabbt in i säsong 1 att hon var min favorit. Samtidigt gillar jag så många att det är svårt att bara välja en. Gillar alla tjejerna.
 
2. Den karaktär som jag aldrig förväntade mig att älska så mycket som jag gör nu. 
Isak! Jag gillade inte Isak i början av säsong 1 men sedan så insåg jag vem han egentligen var. 
 
3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om.
Jag har inte alltid varit så förtjust i Isak. Hans historia är otroligt gripande och skådespelaren gör ett fantastiskt jobb med rollen och jag vill bara att allt ska gå bra för honom. Men jag gillade inte honom alls i säsong 1. Han kan bete sig rätt själviskt ibland och när han var taskig mot Eva i början när hon var tillsammans med underbara Jonas. Sen har jag ändrat mig lite för varje avsnitt och i senaste avsnittet kände jag verkligen hur jag förstod honom. Sambandet med hans mamma/Even var så heartbreaking. Isak och Even är goals! Det har jag alltid tyckt men samtidigt tog det ett tag innan jag började värma upp till Isak.
 
4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om.
Ska jag vara helt ärlig så gillade jag inte Emma (hade något på g med Isak i början) och Sonja (som var tillsammans med Even) men de verkar vara fina tjejer och jag insåg sedan vem de egentligen är. 
 
5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre.
Noora. Eftersom hon inte är tillsammans med underbara William mer. 
 
6. Den karaktär som jag vill ”smoocha” (alltså kyssa)
Even, Isak eller William. 
 
7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.
Noora, Isak eller Even. De är bara helt underbara! 
 
8. Den karaktär som jag vill slå till.
Det måste vara Niko som är Williams bror, det han gjorde mot Noora var så elakt. 
 
9. Ett par som jag älskar
Isak & Even men även Noora & William. 
 
10. Ett par som jag hatar.
Kanske Vilde/William för att jag bara ville ruska om henne och få henne att glömma honom.
 
11. När jag började titta på serien.
Började titta på Skam den 13 December.  
 
Publicerat den
Varför är Skam så bra?
Publicerat den

 
Frånvaron av vuxna
Jag älskar och hatar den här ensamma världen som alla i Skam lever i. Hur det sällan läggs fokus eller ens pratas om vuxna eller föräldrar. Hur lärarna är huvudlösa och det aldrig någonsin blir ett ”vuxenperspektiv” på serien. Vuxna finns inte, eller är i alla fall helt ointressanta. Vilket de (fan, VI) faktiskt är i en artonåringsliv. Visst får jag en inblick hur vuxenvärlden svikit t.ex. William eller Noora men fokus hamnar aldrig där som det i andra ”ungdomsdraman” skrivna av vuxna så ofta gör.
 
Saker är sällan övertydliga.
Ångest, problem med maten eller homosexualitet behöver inte sägas rakt ut med ord, det kan i Skam berättas med nya grepp. Som när Vilde sorterar maten, eller Noora förklarar varför potatis är bra för dig. Det behöver inte vara någon som står framför spegeln och nyper sig i magen för att sen gå in och spy i bilden efter. De mer subtila scenerna berättar samma sak men gör det starkare och mer trovärdigt.
 
Trovärdigt.
Vilket leder oss in på det jag älskar mest med Skam. Det känns så satans trovärdigt. Jag är inte 17 år, men jag är fan i kontakt med 17-åringar dagligen, och i ärlighetens namn kan jag vara trött på allt snack om ”målgrupp” och ”generationer” när det inte är sådana megaskillnader som vi hela tiden försöker få det till. Trovärdigheten i Skam är enorm. Fantastiska skådesspelarinsatser, rätt känsla för hur en använder teknik (typ scenen när de sitter och gapar framför en selfie och man fattar att de använder snap utan att regissören måste trycka på det), en urladdad mobil, hur sms:en skrivs, älskar att teknik är en naturlig del i serien utan att göra en grej av att ”ungdomar tar selfies” osv.
 
Heta scenerna.
Förlåt, är det ens lagligt att gå igång på två 17-18-åringar som ligger? Men det här hånglet som skådisarna gör så jävla bra är helt otroligt? Känns som att man är där. Gillar också att hångelscenerna fortsätter 10 sekunder efter att man trodde att de skulle avslutas. Fan vad man hånglade när man var nykär och fan vad jag vill hångla när jag ser Skam!!!
 
Fotot.
Vad bra och fint det är filmat. Morgonscenerna på Noora och William är helt otroliga! Ljussättningen, utsnittet, färgerna, tja allt. Gillar också hur kameran ofta känns direkt på och nära. Skakiga bilder, slow mo blandad med riktigt fint filmfoto får det att kännas 100% verkligt och okonstlat. Jag är helt omedveten om kameran samtidigt som det ibland känns som att jag tittar på konstfilm typ. 
 
Musiksättningen.
Jag älskar musiken i serien, så jäkla bra! Har alla låtarna på min spotifylista. Allt känns superaktuellt och ibland supermodigt i musiksättningen.
 
Skådespelarna.
Ja, de måste få en egen kategori. Hur kan en sån egentligen överdriven och jobbig karaktär som Vilde ändå kännas så fantastisk trovärdig och älskvärd? Tycker den skådisen är helt magisk. Älskar egentligen alla karaktärer men typ Vilde, Noora och Isak är såpass trovärdiga att jag vill ringa dem i morrn och umgås, kan alltså knappt få in i huvudet att de inte finns på riktigt. Jag är bara helt enkelt förälskad i skådespelarna. 
 
Behandlar orättvisor.
Har i alla fall tagit upp detta med subtila scener som blir starkare pga aldrig överspelat, men tycker det är helt fantastiskt när de pratar om feminism och Noora skäller på Vilde när hon kallar Eva ”slut” eller när Isak säger till Eskild att han inte är en sån ”homo-homo”, eller Sanas smarta comeback när t.ex. Isak frågar henne hur hon kan vara religiös.10 random tankar om succéserien Skam
Publicerat den

Dagen efter julafton, och jag bloggar om serien som alla andra också bloggar om. Skam. Ja, även jag har sett igenom alla avsnitt, och ja, även jag gillar den precis lika mycket som alla andra. Låt mig lista tio random tankar om serien:
 
 
1. Den blir bara bättre och bättre. Ni vet när man kollar första säsongen av en serie, blir helt fast, men sen inser att den efter det bara blir sämre för varje säsong? Men i Skam är det tvärtom. Första säsongen är bra, andra säsongen är jättebra och tredje säsongen är den bästa. Ska verkligen bli intressant att se om det fortsätter i samma stil när fjärde säsongen kommer ut!
 
2. Det gulligaste språket jag hört. Alltså, norska. Det måste ju nog vara världens gulligaste språk, ikke sant? Jag menar, att julgran heter juletred på norska och att flick- eller pojkvän heter kjaereste, det berättar ju liksom ALLT. Och russebuss, det härliga ordet får vi ju inte glömma, för att inte tala om hur söta namn norrmännen tycks ha.
 
3. Karaktärerna är helt grymma. Av alla serier jag sett i hela mitt liv, så har jag aldrig förr tyckt att karaktärerna varit lika fantastiska som de är i Skam. Isak, Jonas, Eva, Even, William, Noora, ja ALLA. Den överlägsna favoriten är ju nog ändå Isak, men han förtjänar en helt egen punkt.
 
4. Noora - världens coolaste tjej. Personligheten, attityden, stilen - oh my god. För att inte tala om hur jäkla snygg hon är! Och så Noora och William, vilket oslagbart par. Jag tror faktiskt inte att jag ljuger om jag säger att de är en av mina favoritpar bland alla filmer och serier jag någonsin sett, jag satt på riktigt som förhäxad när jag såg igenom andra säsongen. Den där scenen var William stiger in i bilen för att åka till London, Noora går iväg och ringer gråtandes till Eva för att säga att han stuckit, och man sen ser honom komma gående i bakgrunden - där tappade jag nästan andan.
 
5. En så jäkla VIKTIG serie. Den allra bästa saken med Skam, är enligt mig hur de lyckats smuggla in en massa viktiga ämnen, utan att göra det för överdrivet. I denna serie får man liksom bekanta sig med saker som sexuella övergrepp, olika religioner, ätstörningar, homosexualitet, psykisk ohälsa, droger, problematiska relationer till föräldrarna, otrohet, alkohol och hjärtesorg, UTAN att det betyder att någon blir våldtagen i en mörk gränd av en man med huva på eller att någon har en affär bakom ryggen på en tillsammans med sin sekreterare. De lyckas liksom ta upp dessa ämnen på ett otroligt vardagligt och avdramatiserat sätt, vilket verkligen känns beundransvärt eftersom det ger en aha-upplevelser på ett helt annat sätt än i serier som t.ex. Gossip Girl. 
 
6. En så jäkla ÄKTA serie. Miljön känns äkta, personerna känns äkta, relationerna känns äkta, problemen känns äkta, handlingen känns äkta, ja precis allt, verkligen ALLT, i Skam känns äkta. Äkta med stort Ä. 
 
7. Hög igenkänningsfaktor. Hur många gånger har jag inte suttit och nickat instämmande under avsnitten? Hur många gånger har jag inte kopplat karaktärerna till typer som faktiskt gick i samma skola som jag? Hur många gånger har inte händelserna i serien påminnt mig om något som hände då jag gick i gymnasiet? Hur många gånger har jag inte tänkt att det var EXAKT sådär det var? Oj vad jag önskar att Skam hade kommit ut när jag började i gymnasiet alltså. Jag önskar faktiskt att jag gick på deras skola när jag gick på gymnasiet. 
 
8. Otroligt beroendeframkallande. Jag såg igenom alla tre säsonger på 5 dagar, vilket betyder en säsong på mindre än två dagar. Det kändes helt galet, ända tills jag läste att många sett en säsong på en dag. Ja, beroendeframkallande är bara förnamnet.
 
9. Perfekt längd på avsnitten. I början tänkte jag att det skulle vara lite störande att avsnitten var så pass korta, men i efterhand kan jag säga att 20-30 minuter per avsnitt kändes som trevlig omväxling till 40-60 minuter, som serieavsnitt oftast brukar vara. Så mycket lättare att bara se ett avsnitt här och där under dagens lopp, och inte en enda gång att ett avsnitt skulle ha börjat kännas tråkigt! Men inga avsnitt är tråkiga, alla är så jäkla bra! 
 
10. Bara se den. Flera gånger under seriens lopp har jag bara tänkt att ALLA (som är i tonåren eller äldre) borde se den. De som just ska börja gymnasiet, de som går i gymnasiet, unga vuxna, föräldrar, mormor och farmor - detta är verkligen en serie som alla kan lära sig något av. Betyget (8,9) som den fått på IMDb är så himla välförtjänt. Det är helt enkelt den bästa serien för 2016. 
 
Lite random tankar om Skam det! Serien går åtminstone att se här med norsk undertext (gick mycket lättare att förstå än jag hade tänkt. Men ni kan se första 2 säsongerna på SVT PLAY & säsong 3 kommer i januari. Missa inte denna fantastiska serie nu, okej?GOD JUL! ♥︎
Publicerat den

Jag tänkte bara kika in och önska er en god jul! Jag hoppas att ni har haft en fin julafton och nu fortsätter att ha ännu fler mysiga juldagar innan det är dags för ett nytt år! Det ska bli spännande att se vad 2017 har att komma med ♥︎"Stop walking around like a fucking cliche."
Publicerat den
Sammanfattning: Skam (Säsong 3)
Publicerat den

 
Nu är jag klar med säsong 3 av Skam och måste säga att jag älskar denna serie. Jag är helt besatt av denna serie, den är ju bara helt underbar. Och jag vill varna er som planerar att se denna serien i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kan absolut tipsa om denna serien. Den har allt, drama, komedi, kärlek, bråk. Jag såg 3:e säsongen av Skam i helgen och jag älskade denna säsong, min favorit! 
 
Nu har jag sett 3:e säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: andra säsongen handlar om Isak och hans liv. Isak är homosexuell och träffar Even som går på samma skola som honom och de börjar umgås. Even har en tjej som han har varit tillsammans med länge. Men efter ett tag så börjar Even & Isak få känslor för varandra. Och blir ihop men det Isak inte vet är att Even är bipolär och vågar inte säga mycket till Isak så han försöker dölja sin sjukdom för honom och låter inte Isak hjälpa honom. Han vågar inte visa känslor för honom i början och Isak gillar vekligen honom. Men till slut så släpper han in honom och de blir ihop. 
 
Jag älskade denna säsong, den är min favorit. Jag älskar Isak i denna säsongen, han är verkligen en förebild för de som inte vågar komma ut. I början av säsongen så vågar han inte erkänna att han är gay och han får hjälp av Even i början och de umgås sjukt mycket. Men vågar inte visa sig officielt för världen. Men under säsongens gång så inser han att han verkligen behöver Even och det slutar med att de blir ihop. Men Even är ju bipolär och Isak försöker hjälpa honom och tillslut så blir det bättre. Denna säsongen var helt underbar asså, så fina scener med Isak & Even och det slutade helt perfekt. Nu undrar jag vem som kommer säsong 4 handla om. Hoppas verkligen Chris (Penetrator) eller Even. De är mina favoriter och hoppas jag får se mer av Eva & Chris. 
Publicerat den

Publicerat den
Even ♥ Isak
Publicerat den
Noora ♥ William
Publicerat den

Publicerat den

Publicerat den
JUL-TAG ♥
Publicerat den

 
Pepparkakor eller lussebullar? Pepparkakor 
Skumtomtar eller knäck? Knäck
Ischoklad eller marsipan? Marsipan
Köttbullar eller prinskorvar? Köttbullar
Julkorv eller julskinka? Julskinka
Paradis eller Alladin? Paradis
Glögg eller julmust? Julmust
Ris a la malta eller risgrynsgröt? Risgrynsgröt
Hemma eller borta? Hemma 
Utomlands eller Sverige? Sverige 
Ge eller få? Båda 
Chokladkalender eller paketkalender? Paketkalender
Plastgran eller äkta? Plast
Leila Lindholm eller Ernst? Leila Lindholm 
När vill du att första snön ska falla? På julfton 
När tycker du att det är dags att pynta? 1 december
Vilket färgtema tycker du passar bäst på julen? Rött, vitt, & silver. 
Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul? Så som det är räcker. 
Vilken är din favorit jul-film? Hallå, såklart alla ensamhemma filmerna. 
Klär du dig fint på julen? Brukar alltid ha en röd klänning. 
En jultradition du har? Vi blandar alltid vårt julbord med svensk och bosnisk mat. 
När öppnar du dina julklappar? På morgonen, älskar det! 
Vilken är din favoritjullukt? Nygräddade lussebullar. 
Vad heter din/dina favoritjullåtar? All I want for christmas is you, Misletoe & Do they now it's christmas. 
Favoritjulkalender? Har ingen eftersom jag inte tittar på julkalendern. 
Vad är viktigast på julen? Att jag får vara med mina nära och kära <3
Publicerat den
"It's the most wonderful time of the year."
Publicerat den

 
Hej på er mina finisar. Har inte blivit så mycket uppdatering här på bloggen men jag har inte haft tid att blogga mycket. Som ni vet så jobbar jag sjukt mycket denna månaden. Men jag har även följt serien Skam som är nog den bästa serien ever. Älskar verkligen serien, så sjukt underbar. Säsong 4 kommer till våren men är snart klar med säsong 3 och jag bara älskar Isak, så söt han är och Even (som är hans pojkvän). Älskar verkligen Skam, man blir ju bara besatt av serien ju. Men i alla fall, kan ni fatta att det är jualfton om 3 dagar? Känns inte som de och jag är inte taggad alls på julen. Jag kommer vara ensam denna julen och nyår. Min mamma och syster ska åka till New York. Men jag kommer vara ledig från 24/12-28/12 och det ska bli skönt att vara ledig. Då kommer jag titta på några serier, ska se vilka serier jag ska titta på. Några tips? Men nu ska jag fortsätta titta på Skam och dricka kaffe och göra lite frukost så hörs vi mer senare. Puss! Sammanfattning: Skam (Säsong 2)
Publicerat den

 
Nu är jag klar med säsong 2 av Skam och måste säga att jag älskar denna serie. Jag är helt besatt av denna serie, den är ju bara helt underbar. Och jag vill varna er som planerar att se denna serien i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kan absolut tipsa om denna serien. Den har allt, drama, komedi, kärlek, bråk. Jag såg andra säsongen av Skam i veckan älskade denna säsong. 
 
Nu har jag sett andra säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: andra säsongen handlar om Noora och hennes liv. Hon börjar umgås med William och gillar honom inte i början eftersom han är en russ. Han ligger med många tjejer och en av de var Vilde. De hade en fling på gång i säsong 1 men det hände inget där. Men under tiden som går så börjar Noora & William få känslor för varandra. De blir ihop och jag tycker de är så sjukt söta asså, riktigt goals. Noora försöker att inte nli kär i William men känslorna för honom är för starka. Men under säsongen som går så bråkar de, eftersom Noora vet att William är en russ och då ligger han bara. Hon vill bara söka upp honom och berätta för honom att hon vill vara med William. Hon går hem till honom och han är inte där, men hans bror Niko är där och de festar ihop. Det händer lite saker och de lägger sig för att sova. Men innan Noora vaknar så hade Niko tagit nakenbilder på henne. Detta blir ett stort bråk mellan William & Noora och de gör slut, men det visade sig att Niko och Noora inte gjorde något. 
 
Noora gillar inte William i början, eftersom han är en så kallad fuckboy. Hon börjar få känslor få William och de blir ihop. Under säsongen bråkar de väldigt mycket, för Noora vet att han är inte bra för henne. Men han älskar verkligen Noora och vill vara med henne. Det finns så söta scener i denna säsong. Williams bror är en person som vill förstöra. Och han sa att han låg med Noora, vilket skapar drama mellan Noora och William. William blir sjukt ledsen och vill inte prata med Noora. Men inerst inne vill han vara med Noora eftersom han älskar henne. Jag shipar Noora & William verkligen. Så sjukt bra säsong denna är, nu ska jag börja titta på säsong 3 som är Isaks säsong. 
Publicerat den
Sammanfattning: Skam (Säsong 1)
Publicerat den

 
Nu är jag klar med säsong 1 av Skam och måste säga att jag älskar denna serie. Jag är helt besatt av denna serie, den är ju bara helt underbar. Och jag vill varna er som planerar att se denna serien i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kan absolut tipsa om denna serien. Den har allt, drama, komedi, kärlek, bråk. Jag såg första säsongen av Skam i veckan älskade denna säsong. 
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: första säsongen så lär man känna Chris, Vilde, Eva, Noora & Sana. I första säsongen handlar det om Eva och hennes kille Jonas. De har varit tillsammans ett tag. Jonas var tillsammans med Evas gammla bästa kompis Ingrid, men Jonas och Eva fick känslor för varandra och de blev ihop istället. Sedan lär Eva känna 4 nya tjejer i skolan och de blir sjukt bra kompisar. Alla hjälper varandra. Konceptet går ut på att man kan följa karaktärernas aktiva liv från dag till dag på Skams webbplats och på deras profiler på sociala medier, som Instagram och Facebook. Skam handlar om hur det är att gå i ettan på videregående skolor (norska motsvarigheten till gymnasiet) idag. Russetiden, pojk- och flickvänner, kompisbråk, betyg och tredjeklass-killar är några av temana som serien tar upp.
 
Eva älskar Jonas men under säsongens tid så börjar deras förhållande att gå dåligt. Då kysser Eva en kille som heter Chris och han går i 3:an på gymnasiet och detta får Jonas reda på. Han blir sjukt sårad/ledsen och hon försöker prata med honom men han lyssnar inte. Eva har även en bra kompis som heter Isak som är bästa vän till Jonas. Det de inte vet är att Isak är bög och har känslor för vissa killar och en av de är Jonas. Under säsongen så går det bra för Jonas och Eva men de bestämmer sig för att göra slut. Sista gången de pratar med varandra som pojkvän/flickvän var så fint. Älskar den scenen. Första säsongen var sjukt bra, hoppas den andra är bättre. Har sett en trailer för säsong 2 och där är det mer drama och kärlek. 
Publicerat den
Eva ♡ Chris
Publicerat den
Even ♡ Isak
Publicerat den
Tankar kring skam.
Publicerat den

 
Jag ville ta en paus från The Vampire Diaries eftersom alla avsnitt av säsong 8 inte finns ute än. Och började titta på Skam som är en helt underbar serie. Men innan jag sätter igång med att sammanfatta säsong 1 av serien så tänkte jag skriva några rader om varför jag älskar just denna serien. Serien innehåller kärlek, vänskap, sex och gymnasiet. Allt handlar om 5 vänner egentligen. Jag har precis tittat på säsong 1 så en sammanfattning kommer under dagen tror jag. 
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: första säsongen så lär man känna Chris, Vilde, Eva, Noora & Sana. I första säsongen handlar det om Eva och hennes kille Jonas. De har varit tillsammans ett tag. Sedan lär Eva känna 4 nya tjejer i skolan och de blir sjukt bra kompisar. Alla hjälper varandra. Konceptet går ut på att man kan följa karaktärernas fiktiva liv från dag till dag på Skams webbplats och på deras profiler på sociala medier, som Instagram och Facebook. Skam handlar om hur det är att gå i ettan på videregående skolor (norska motsvarigheten till gymnasiet) idag. Russetiden, pojk- och flickvänner, kompisbråk, betyg och tredjeklass-killar är några av temana som serien tar upp.
 
Eva älskar Jonas men under säsongens tid så börjar deras förhållande att gå dåligt. Då kysser Eva en kille som heter Chris och han går i 3:an på gymnasiet och detta får Jonas reda på. Han blir såklart ledsen och hon försöker prata med honom men han lyssnar inte. Eva har även en bra kompis som heter Isak som även är en bra kompis till Jonas. Det de inte vet är att Isak är bög och har känslor för vissa killar och en av de är Jonas. Under säsongen så går det bra för Jonas och Eva men de bestämmer sig för att göra slut. Första säsongen var sjukt bra, hoppas den andra är bättre. Har sett en trailer för säsong 2 och där är det mer drama och kärlek. Har ni sett skam?Noora ♡ William
Publicerat den

Publicerat den

Publicerat den

Publicerat den
"Tell me we should be together."
Publicerat den

Publicerat den