HARRY POTTER & FENIXORDEN (2007)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Fenixorden (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Mörkrets krafter växer sig allt starkare i och med Lord Voldemorts återuppståndelse, men Trolldomsministeriet vägrar att ta tills sig Harrys och Dumbledores varningar. Istället skickar de Dolores Umbridge till Hogwarts, en fnittrig järnlady i rosa, Imelda som kommer att hålla skolan i ett stenhårt auktoritärt grepp. Studenter straffas, lärare sparkas och lektioner stöps om till meningslöst hjärntvätt. ”I will have order!” basunerar hon ut medan skolans väggar fylls av allt fler regler och förordningar. Tills eleverna får nog. I största hemlighet samlar Harry ihop de få vänner som fortfarande står på hans sida, för att tillsammans förbereda sig mot den oundvikliga sammandrabbningen med Han som inte får nämnas vid namn. En sammandrabbning som även denna gång får en dödlig utgång. Döden har alltid varit en viktig del av Harry Potters värld. Från den närliggande skogen som Dumbledore varnar för i den första filmen till skolkamraten Cedric Diggorys starka sorti i film nummer fyra. Så har det faktum att huvudpersonen själv är föräldralös efter att hans föräldrar brutalt mördats.
 
Kommentar: Älskar verkligen denna filmen, helt underbar måste jag säga. Så mycker mer action i denna filmen den de första 4 filmerna. Älskar att Harry, Ron & Hermione startar en arme för att möta upp Voldemort och hans gäng. Men i denna filmen så börjar Harry få känslor för Cho Chang. Men händer inte så mycket mer än att de bara pussas en gång och sedan så ljög hon för de och alla blir sura på henne. Voldemort lyckas lura Harry till Mysterieavdelningen på Trolldomsministeriet, där en profetia om Voldemort och Harry finns, och som Voldemort vill åt. På Ministeriet utkämpas sedan en grym strid. Efter den måste Trolldomsministern erkänna att Voldemort finns, eftersom han själv såg honom!
 
Spoilers: I denna filmen så finns det en del scener som jag gillar. Speciellt de med Hermione & Ron och sedan även när de har startat sin arme och alla vill bryta lite regler. Men i denna filmen så får man se lite av Ron & Hermione och det är då de börjar få lite känslor för varandra. Men det jag blev ledsen mest över var när Harrys gudfar dör, vilket var verkligen sårligt. För jag gillade verkligen Sirius Black, han var verkligen en bra karaktär. Men jag gillar även scenen då de åker till London.
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?