Publicerat den


6 tips som får dig att vilja rensa garderoben!
Publicerat den

Hösten är årets bästa nystart, både personlighetsmässigt och modemässigt. Dessutom är höstmodet alltid det modet som lockar mest. Men innan du går loss i affärerna, se över din garderob ordentligt! Rensa, gör dig av med plagg du aldrig använder och börja organisera.
 
Detta kommer att göra höstens mörka morgnar lite lättare och klädvalet inför skola och jobb blir både roligt och inspirerande! Här kommer 6 ovärdeliga tips som gör din garderobsrensning lite enklare, och lite roligare!
 
 
1. Avsätt tid, att rensa garderoben är ett heldagsprojekt som kräver koncentration. Räkna med en hel dag och gör det ordentligt, istället för att börja rensa när du vet att du egentligen har bråttom till något annat.
 
2. Börja med att slänga ut precis allt på golvet - Detta för att få en överblick över allt du faktiskt har i din garderob. Detta moment brukar bli en välbehövlig reality check.
 
3. Börja organisera plaggen i högar. Sparasäljskänk och släng. I spara-högen lägger du allting som känns självklart att spara. I sälj-högen lägger du det som har ett värde på andrahandsmarknaden, som du sedan kan lägga ut på blocket eller sälja via en bloppis. I skänk-högen lägger du det som kanske inte kan inbringa pengar, men som ändå är helt och rent och som någon annan kan få mycket glädje utav. Ge till stadsmissionen eller ge bort till någon du känner. I släng-högen lägger du det som är både slitet och lite ofräscht. Vill du inte slänga går det även bra att återvinna plaggen! 
 
4. Är du osäker på något plagg? Ställ dig frågan, har jag använt detta plagg det senaste året? Svar ja, behåll. Svar nej, gör dig av med. Svårare än så är det inte. Var kritisk, det är bättre att ha få basplagg av god kvalitét än att ha 10 likadana plagg av sämre kvalitét. Gör detta test för att vara extra säker! 
 
5. Tillbaka med det du vill behålla i garderoben. Färgkoordinera plaggen, det gör det lätt och enkelt att hitta. Köp likadana galgar, det ger ett snygg och lyxigt intryck. Häng fram ett vackert favoritplagg på en ensam galge på dörren, ställ fram dina favoritskor som en prydnad och dekorera med fina smyckesaskar eller andra vackra små lådor. Detta gör vilken liten trist garderob som helst både inbjudande och inspirerande!
 
6. Dags att se över höstens inköp! Under rensningen har du kanske insett vad du behöver addera till din garderob. Skriv ner och notera vilka plagg just du ska satsa på i höst. Glöm inte bort att tänka på att de nya plagg du köper ska gå att kombinera med de du redan har. Så skapar du en användbar basgarderob! 
Publicerat den
"Some people wanna make you fall."
Publicerat den

 
God morgon på er mina fina läsare. Vaknade idag runt 9 och startade min dag med vatten och kaffe. Jag dricker nästan 1 liter vatten varje morgon. Fixade lite saker på datorn och sedan åt jag frukost. Sedan skulle jag till jobbet skriva på några papper. Såg även mitt schema för 2 veckor, känns så skönt att veta hur mycket jag jobbat. Sedan så kom jag hem och nu tittar jag på fast and the furious första film. Kanske skriver en recension om första filmen. Älskar alla 7 filmerna, men den jag gillar mest är Furious 7. Gråter alltid i slutet av filmen, den är så sorlig i slutet. Tänkte faktiskt baka cupcake idag. Känner att jag vill äta något sött eftersom jag inte åt något sött på min födelsedag. Men nu har jag bestämt mig för att göra scones. Jag älskar scones (speciellt när det är med smör, ost och sylt). Har även börjat plugga till körkortet och känner att jag vill ta det snart. Men ska ta och baka nu, skriver mer senare. Puss! "I can’t do this anymore."
Publicerat den
Publicerat denYou have to truly love yourself to be happy.
Publicerat den

 
Då var det lördag igen vilket betyder tvättdag. Varje lördag så tvättar jag hemma som ni kanske har läst. Skulle egentligen till jobbet idag och skriva på några papper men gör det imorgon istället eftersom min chef skulle göra något annat. Men idga har jag ätit glass, chips och druckit vin och bara njutit av helgen tillsammans med massa filmer och avsnitt av PLL. Älskar säsong 6 mest och man får äntligen veta vem A (Charles) är. Jag tänkte att det var Cece. Om några månader fortsätter säsong del 1 och hoppas det blir massa haleb scener och spoby. De är mina favorit par. Men sedan har jag även vilat lite eftersom jag känner mig sjuk. Men ska ner till tvättsugan och fixa det sista och sedan försöka vila lite. Ska fixa lite saker till imorgon och sedan kanske skriva lite. Känner att jag måste det eftersom jag har känt mig väldigt deprimerad under den senaste tiden. Men skriver mer när jag har tid. Puss! 
Publicerat den"My dream will come true some day, Lucas."
Publicerat den"I feel so happy without you."
Publicerat den

 
Då var det äntligen helg igen. har jobbat massa timmar denna veckan. Som ni vet så börjar jag med praktik denna veckan och har även det nästa vecka. Men dessutom så fick jag även reda på att jag får jobba vidare, vilket gjorde mig super glad och dessutom så sa de det på min födelsedag som var igår. Och jag hade en helt okej födelsedag men var helt själv. Men min mamma och syster är utomlands och ska fira min födelsedag när de kommer tillbaka. I alla fall så har jag jobbat en massa denna vackan, det är därför jag inte har bloggat så mycket. Men ska försöka blogga mer denna helgen. Vaknade idag och mådde sjukt dåligt så stannade hemma idag. Är ledig imorgon och söndag och ska försöka bara vila ut så att jag kan jobba nästa vecka. Men skriver mer imorgon, för nu ska jag sova. Puss! ”You told me that someday I’d be able to let somebody in, I think today might be someday”
Publicerat den


Varför gillar vi sötsaker så mycket?
Publicerat den

 
Alla vi har en sak som vi gillar och det kan vi inte ändra på. Det jag gillar är sötsaker, det är min svaghet. Alltid när jag ska äta någon mat som vill jag alltid ha en efterrätt efter det. Men varför är det så? Varför blir vi så beroende av saker och inte gör något åt det. Jag har sedan liten alltid gillat sötsaker och äter det varje dag och jag känner att det blir värre och värre nu. Jag blir ganska rädd, men istället för att äta vanlig mat så äter jag sötsaker. Jag känner att det blir värre för varje dag eftersom jag måste alltid äta något sött. Hur kan vi ändra på detta? 
 
Jag har sedan jag var liten alltid varit svag för socker och choklad. Hur kan det vara så att vi alla är beroende av något? Jag har flera saker jag är beroende av men socker och choklad är verkligen det jag har mest problem med. Hur ska jag kunna gå ner i vikt om jag fortsätter äta så mycket socker som jag gör idag. Men jag känner mig fortfarande svag för choklad och socker. Och jag tror detta kommer vara så hela tiden. Men hur ska man ändra på det man beroende av? Ska man ta hjälp av andra eller ska man bara ta itu med det själv?
 
Ibland tycker jag att det är lättare att ta itu med problemet med någon annan som kan hjälpa dig, så känner jag. Jag har under mina tiden känt mig ledsen och då brukar jag skriva ner det på papper, skriva vad jag känner och jag känner att detta har hjälpt mig med mitt sockerberoende. Sedan har jag även fått hjälp av en person som är väldigt speciell i mitt liv. Hon har hjälp mig väldigt mycket kan jag säga. Hur kan vi fixa detta med saker vi är beroende av? Jag känner mig bättre när jag får prata med någon. Ni väljer själva hur ni gör, bara ni får hjälp. Gör inte som jag och vänta flera år tills ni fixar det. Det blir inte bättre om ni väntar, det blir bara värre! Jag håller på att fixa mina problem nu, jag tar en dag i taget. 
Publicerat den
Sometimes we just need a hug to feel safe.
Publicerat denPublicerat den


"Be with people who makes you happy."
Publicerat den

 
Då var det söndag och detta betyder vilodag för min del. I fredags gjorde jag en super god middag, det blev pasta med kyckling, vitlök, lök och ärtor och en sås på det och använde massa kryddor. Sedan så åt jag lite chips och drack vin. Älskar vin, det är så gott. Sedan så åt jag lite chokladbollar som jag gjorde i veckan! Men vaknade runt 9 igår och var ganska trött, saknar min mamma eftersom hon är på semester med min syster. Sedan startade jag min dag med vatten & kaffe. Efter det åt jag frukost och fixade lite saker och tvättade under dagen. Sedan drack jag mer vin och hade bara en lugn kväll med massa avsnitt av PLL. Valde att titta från början och är på säsong 3 nu. Sedan gjorde åt jag middag och fixade mitt rum. Men känner mig inte ganska pigg under den senaste tiden. Har ingen inspiration alls. Gått upp senaste tiden, inte så mycket men fortfarande gått upp. Men när jag börjar jobba imorgon så kommer jag känna mig mer motiverad. Men skriver mer senare. Puss! ♥
Publicerat den

"You need to be loved in your life."
Publicerat den

 
Då var det äntligen fredag, vilket betyder att det helg för vissa. Men för min del är det ingen gelg, för jag jobbar inte ju. Men längtar till nästa vecka då jag äntligen ska börja jobba på rikitgt. Tycker det ska bli jätte kul att börja jobba igen, men som sagt kommer jag börja med praktik i 2 veckor för att lära mig nya saker inom jobbet och för att arbetsförmedlingen har regler inom det om man får jobb via dem. Men ska göra det bästa jag kan så jag kan lära mig så mycket jag bara kan. Är så taggad på att börja jobba. Idag ska jag bara titta på filmer, serier och läsa. Behöver vila ut eftersom jag inte har sovit bra de senaste dagarna. Men nu ska jag laga mat och skriver mer senare. Puss! Att planera sin tid är viktigt.
Publicerat den

Det är inte allt för lätt att hinna med allt man vill och måste göra, speciellt inte nu när hösten börjar närma sig, när man mest vill krypa under täcket och kolla på någon bra serie. Jag ska ge er lite tips till hur man planerar, prioriterar och effektiviserar sin tid!
 
 
Såhär kanske idealhösten ser ut; Fina höstdagar, lite kärlek, alla bra serier börjar på tv och så den klassiska tekoppen. Men vad man kanske glömmer är skola, kompisar, träning, hobbys, jobb och den där höstdepressionen som många drabbas utav. Hur får man allt att gå ihop då? Både alla nödvändiga saker och höstmyset? Här kommer några nyckelord:
 
Planera & prioritera: Allt som behövs är en kalender egentligen. Kolla igenom vad du har inplanerat i veckan och vilken/vilka dagar du är ledig. Har du några måsten som du behöver göra i veckan? Kanske är det att skriva klart en inlämning, dela ut CV, bygga klart något osv. Skriv upp dina måsten på ett papper så att du sedan lätt kan bocka av det som du är klar med, på så sätt så har du en enkel översikt och det känns bra att bocka av. Sen när själva planeringen är klar så är det dags att prioritera, vad är viktigast för dig den här veckan? Har du två stora prov så bör du kanske inte prioritera en makeover på rummet just den här veckan. Man får kompromissa mellan måsten och sånt som är viktigt för välbefinnandet.
 
Multitaska: Alltså att man gör flera saker samtidtigt, här har man tid att vinna! Några exempel: Åker du buss till skolan/jobbet? Bra då kan du exempelvis plugga, sova, träffa dina vänner eller hinna surfa en stund. Känner du att du måste träna? Dra med en eller flera kompisar så hinner ni både prata och träna, dessutom blir träningen mycket roligare med en kompis. Eller varför inte springa på löpbandet samtidigt som favoritserien går på tvn? Har du håltimmar eller väntetid på buss i skolan? Plugga, det är ju så skönt att ha allt skolarbete avklarat så att man har eftermiddagen fri. Har du sovmorgon? Strunta i den och gå upp och gör en hög med måsten, träna eller vad du känner för. Jag tycker att det är mycket skönare att gå upp lite tidigare och istället veta att man kan slappa hela eftermiddagen och kvällen.
 
Unna dig: Så du har haft en super effektiv vecka eller känner att du behöver lite kraft, unna dig något som belöning. Det kan kanske vara en shoppingdag, en dag parkerad i soffan framför ett maraton med favoritserien, helt enkelt något som får dig att må bra. Eller varför inte planera in en resa att längta till? Jag spånar på en London weekend tillsammans med några vänner.
 
Slutsats: Med planering, prioritering och effektivitet så kommer du långt. Även om det känns tungt att ta tag i vissa tunga grejer så är känslan efter oslagbar, att veta att man är klar med det finito. Det är kanske inte alltid så roligt att träffa kompisar under bussfärd, träning, plugg eller liknande men har du en fullspäckad vecka så är det bättre än att inte hinna träffa dem alls, eller hur? Och är du effektiv så slipper du ha skuldkänslor när du ligger och slappar på kvällen, för visst är det inte så avslappnade att ligga i soffan om det hela tiden ploppar upp saker i huvudet som du borde ha gjort? Så se till att planera, prioritera och effektivisera för att ha tid med "ideal"hösten också!
 
Har ni några bra hösttips?
 "Chocolate always help me with everything."
Publicerat den

 
Hoppas ni har haft en bra vecka hittills för det har jag. Som ni vet var jag på en arbetsintervju i måndags på en restaurang i Helsingborg och jag fick reda på att jag fick jobbet och det gjorde min dag. Men kommer börja med praktik eftersom det ingår i arbetsförmedlingens regler om man får jobb via de. Men ska till arbetsförmedlingen snart. Eftersom jag måste hämta ett par papper och min chef måste skriva på dessa papper. Sedan ska jag på en till intervju imorgon i Malmö på en annan restaurang. Så det går bra denna månaden känner jag, dessutom så fyller jag år om några dagar och det är ännu ett plus. Tittar även på lite filmer och sedan så tänkte jag baka idag, får se vad det blir! Men ska dricka klart mitt kaffe och sedan göra v mig och fixa allt med arbetsförmedligen. Är verkligen super trött, har inte sovit något inatt. Ska försöka sova när jag kommer hem. Men skriver mer senare. Puss! I learned so much about life and love from you.
Publicerat den
Hösten, är en ny start!
Publicerat den

 

Tillbaka till verkligheten! Sovmorgon, sol och sommarens lata dagar är plötsligt ett minne blott. Framför oss ligger istället en lång, mörk höst. Kroppen och sinnet måste ställas om från ljusa dagar och sovmorgnar, till en pipande väckarklocka och morgontimmar som snabbt blir både mörkare och kallare. Eller? Nej! Hösten är den perfekta tiden för en peppande och färgstark nystart! Jag tänkte tipsa om fem anledningar till varför hösten är ett utmärkt tillfälle att utvecklas och växa som person! 

 

– Hösten är det nya nyåret! Hur peppande är det egentligen att kämpa med nyårslöften mitt i vintermörkret? Det är som dömt för att misslyckas! Det är nu, efter sommaren när du är utvilad och fylld av nyvunnen energi som du ska skapa dina nya löften och sätta nya mål.

 
– Hösten sätter igång kreativiteten och fantasin. Äntligen får hjärnan jobba igen efter en lång semester. Skolan börjar, projekt drar igång och en allmän känsla av produktivitet finns i luften. Det är nu dina bästa idéer kommer att ta form! Gör collage, skriv listor och boka in inspirerande möten. 
 
– Hösten är en årstid där du träffar massor av nya människor! Du kanske ska börja gymnasiet om några veckor? Grattis! Du kommer att träffa otroliga människor, ni kommer att växa och utvecklas tillsammans. Ta vara på varje ny bekantskap, du vet aldrig vad den kommer att ge dig! 
 
– Hösten är ett utmärkt tillfälle att söka ett nytt jobb. Ut med det gamla, in med det nya! Våga utmana dig själv och sök det där jobbet du inte tror att du kan få. För att utvecklas måste du våga gå utanför din comfort zone. Och finns det ett bättre tillfälle för det, än hösten? 
 
– Hösten är en färgsprakande och inspirerande årstid. Se till att ladda upp batterierna lite extra inför den mörka vintern. Njut av träd som exploderar i ett hav av gult, orange och rött. Det är inte bara löven som är färgsprakande och inspirerande, även butikerna är fyllda med nytt, spännande mode. Se till att hitta just din stil i höst! En sådan liten sak som en ny höstoutfit kan göra stordåd för känslan av nystart! 
Publicerat den"I never said no, Luke."
Publicerat den
❤️
Publicerat den

LUNCH PÅ VAPIANO
Publicerat den
Sammanfattning: 90210 (Säsong 4)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med One Tree Hill så var jag tvungen att börja titta på. Och jag vill varna er som planerar att se denna serien i framtiden. Läs inte vidareom ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger Alla säsongerna är underbara!
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Annie, Dixon, Naomi, Silver, Adrianna, Navid & Liam. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna alla 5 huvudpersonerna. Adrianna & Navid är så himla söta ihop. De blir tillammans lite i första säsongen eftersom Adrianna blir gravid med barnet är inte Navids och han tar hand om henne. I andra säsongen så blir det massa drama, kärlek och vänskap. Naomi och Jen (hennes syster) bråkar mycket eftersom Liam och Jen hade sex och Jen manipulerar honom hela tiden. I denna säsongen blir det massa drama. Silver och Tobby kyssas men Toby berättar att han är gay. Sedan blir det massa kyssar mellan olika par samt att Naomi och Liam kyssas. I säsong blir Naomi tillsammans med Max. Annie blir ihop med Liam och Navid och Silver blir tillsammans. Men innan var Navid tillsammans med Adrianna och när Adrianna får reda på att de har något ihop som vill hon skada henne. I säsong 4 så gör Max och Naomi slut, eftersom hans föräldrar inte gillar Naomi. Liam frågar Annie 2 gånger om de vill gifta sig. 
 
Alla har börjat gå vidare med sina liv efter gymnasiet. Naomi & Max är fortfarande tillsammans lite under säsongen men sedan gör de slut efter att Max inte gillar Naomi för sina beslut. Det blir en massa drama mellan vännerna. Navid & Silver gör också slut. Liam & Annie gör också slut eftersom Liam frågade Annie om hon vill gifta sig med honom men hon sa nej. Under säsongen så spenderar Liam & Silver lite mer tid tillsammans och Navid blir sur över detta. Dixon & Adrianna blir ihop och spenderar massa tid tillsammans. Det blir massa skratt, tårar, besvikelser & drama mellan alla. Navid avslöjar att han inte är redo att få barn som orsakar Silver att dumpa honom. Silver vill ha barn men med Teddy. I slutet av säsongen är Adrianna ombord på ett plan till Las Vegas för att få igång sin musikkarriär. Dixon är i telefon med Navid och berättar för honom att stopa Adrianna, en lastbil träffar Dixons bil och det lämnas okänt om Dixon är fortfarande lever.
 "I am happy with you, Spencer."
Publicerat den
"I am so happy with you, Lucas."
Publicerat den"This is real for me, you and me."
Publicerat den

 
God morgon på er mina finisar. Då är det en ny vecka, vilket betyder nya utmaningar. Jag startade denna veckan på bästa sätt, att gå på en arbetsintervju på en restaurang i Helsingborg. I helgen så gjorde jag inte så mycket, jag fixade mitt rum lite, städade lägenheten och tvättade. Sedan har jag promenerat en massa och varit på Malmöfestivalen. Hade en helt underbar dag i Malmö och gjorde en massa och sedan så såg jag även artister från RixFm festivalen. Och sedan igår så var jag i affären och köpte en massa saker för veckan. Sedan igårkväll såg jag The Hunger Games på tv och älskar verkligen den filmen! Speciellt alla scener med Peeta & Katniss. Men nu ska jag söka fler jobb och skriver mer senare. Puss! "I wanted to be with you Spencer."
Publicerat den"You never give up when I’m falling apart."
Publicerat den

 
Då var det äntligen fredag och snart är det äntligen helg, vilket känns så jäkla skönt. Igår var jag i Hässleholm för att lämna Ada (min syster) på tågstationen eftersom hon skulle till Stockholm och hälsa på hennes kille. Sedan så köpte hon en frapino med smak av cookies and cream som jag gillade faktiskt. Sedan åkte jag hem och fixade mitt rum lite och sedan så tittade jag på 90210 och ska sammanfatta under dagen. Sedan så somnade jag ganska snabbt igår och idag vaknade jag runt 7 och sedan så drack jag kaffe och frukost och sedan var jag på en intervju i butiken mint fashion i Helsingborg och kom hem nyss och nu ska jag äta. Skriver mer senare. Puss! "Your arms are always open wide."
Publicerat den"You love me in the blink of an eye."
Publicerat den

Allting som vi har fått reda på
Publicerat den

Vilket galet avsnitt?! CeCe Drake är alltså A. Jag förstår att alla känner sig lite förvirrade efter avsnittet. Det var mycket information på en gång, men vi fick i alla fall svar på många av våra frågor.
 
Här är det vi fick veta i sommarfinalen + lite till (enligt Marlene) som inte var så självklart i avsnittet:

är Charles DiLaurentissom senare övergick till att bli Charlotte DiLaurentis eftersom hon kände sig mer som en tjej än en kille. Han/hon gjorde alltså ett könsbyte och vi har känt denna person i flera år som CeCe Drake.
Black Widow är Sara Harvey.
Red Coat är också Sara Harvey.
 
Vem dödade Ian? (Säsong 2avsnitt 4)
Ian dödade sig själv, men Mona iscensatt brevet och brottsplatsen.
 
Vem var ansvarig för att ha dödat Garrett och att Aria låg i en låda med hans döda kropp(Säsong 3avsnitt 13)
Wilden. Garrett fick reda på att Wilden var en dålig polis och tänkte berätta. [Wilden] ageradepå egen hand."
 
Vem sköt Ezra när han dök upp i New York för att skydda tjejerna? (Säsong 4, episod 24)
Det var Shana.
 
Vem dödade Wilden? (Säsong 4, avsnitt 1)
CeCe.
 
Vem dödade nästan Jason i hissen vid sin fars hyreshus? (Säsong 3, avsnitt 19)
Det var Charlotte. När Charlotte blir arg, reagerar hon ibland på saker på mycket starka ochhårda sätt. Jag tror inte att avsikten var att döda Jason. Det var definitivt ett impulsivt sätt att hämnas på.
 
Om Ali räddade Hanna från Thornhill Lodge eldenvem var det som räddade de andra flickorna? (Säsong 3, avsnitt 24)
Sara Harvey! Och den person som satte eld var Shana.
 
Vem körde in en bil i Emily hus(Säsong 4, avsnitt 7)
Det var Charlotte, [men] för att citera Charlotte, "Ingen blev skadad."
 
Vem kidnappade Emilysatte henne i en kistaoch kedjade henne till ett transportband?(Säsong 4, avsnitt 12)
Det var Charlotte. Det vara nära att tjejerna fick reda på Charlottes identitet på den tiden, så det var ett "lyssna på mig" typ av ögonblick.
 
Vem sprängde Toby hus? (Säsong 5, avsnitt 5)
Det var Charlotte. Hon var mycket arg. [Skrattar] Men ingen blev skadad! [Hon har] perfekt timing. Hon är ett geni.
 
Vem var ansvarig för kidnappningen Mona och när hon fejkade sin död? (Säsong 5, avsnitt 12)
Det var Charlotte.
 
Vem slog Jenna medvetslös och lämnade henne att drunkna? (Säsong 4, avsnitt 9)
Det var Charlotte eftersom Jenna visste att Ali levde. Det är något vi inte har diskuterat på showen så det är helt nya grejer.
 
Vems kropp var i tunnan som tjejerna hittade (och ursprungligen trodde var Monas)?(Säsong 5, avsnitt 16)
Charlotte stal ett lik från en medicinsk skola.
 
Vem la ormar i Spencers omklädningsrum? (Säsong 3, avsnitt 11)
Åh, Charlotte. Charlotte var mycket upptagen! 
 
Vem la fingerbenen i flickornas bröllopsklänningar  modevisningen(Säsong 4, avsnitt 23)
Charlotte. Jag tror Charlotte ville att du skulle tro att de var Bethanys ben, men Charlotte har tillgång till kroppar och ben. Läkarutbildningens lik är det hon har använt ibland på showen.
 
Vem slog Bethany i huvudet?
Det var Mona. Melissa begravde Bethany levande men Mona slog våldsamt i hennes huvudmed en skyffel.
 
Vem slog Ali i huvudet?
Charlotte, men hon trodde hon slog Bethany.
 
Vem lämnade ett meddelande i Hannas tänder(Säsong 4, avsnitt 17)
Charlotte. Det var mycket obehagligt. 
 
Vem mördade Jessica DiLaurentis(Säsong 4, episod 24)
Det är fortfarande ett mysterium. Det är en sak som vi inte riktigt har avslöjt bland alla andra svarMen det var Charlotte som begravde mrs D. 
 
Pretty Little Liars återkommer i början av 2016.
 
Charlotte, Charles, CeCe och A är alltså samma person! Han var Charles från början, som blev till Charlotte efter könsbytet och sedan 'A' när hon torterade tjejerna. Men för oss var hon CeCe hela tiden och nu vet vi att hon är A.
 
Någon som hade denna teorin om att Cece var A?
Publicerat den


"My favorite dessert is chocolate."
Publicerat den

 
Denna veckan har gått väldigt snabbt tycker jag, redan torsdag. Men det känns som att tiden går snabbare ju äldre man blir. Men i måndags så gjorde jag inte så mycket än att söka lite jobb, var på stranden och sedan så gjorde så mycket den dagen. I tisdags så var jag för det mesta hemma och sedan så promenerade jag med min syster. Och tittade på lite avsnitt av PLL och sedan så läste jag en bok. Just nu läser jag Harry Potter, den första boken. Och tänkte skriva en recension om boken. Sedan igår var jag hemma också och tittade på Empire med min syster. Hon gillar serien och blev glad för det eftersom Empire är min favorit serie. Men sedan så somnade jag ganska tidigt igår och vaknade idag runt 7 och nu dricker jag kaffe och tittar på PLL på tv. Men skriver mer senare. Puss! Chocolate Coconut Banoffee Pie
Publicerat den

 
Var så sugen på något sött i helgen och kollade runt lite på nätet, sedan hittade jag en chocklad banoffee pie. Dessa bilderna är inte mina, de är lånade utav Alicia Hedlund! Helt underbara bilder tar hon + att hon har en bakblogg! Älskar hennes bilder! 
 
 
Chocolate Coconut Banoffee Pie
Pajskal
300 g vaniljdrömmar 
1 dl smält smör 
0,5 dl kokosflingor 
 
Fyllning 
100 g mörk choklad 
100 g rumstempererat smör 
1 dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker 
2 ägg 
3-4 stycken bananer 
1 burk karamelliserad mjölk 
 
Topping 
1 dl vispgrädde 
1 burk kylskåpskall kokosmjölk 
1 msk florsocker 
1 tsk vaniljsocker 
 
Gör så här
1. Mixa ingredienserna till pajskalet. Om det blir för smuligt, tillsätt mer smör. Tryck annars ut degen i en pajform som är cirka 20-22 cm i diametern. Ställ i kylskåpet under tiden du gör fyllningen. 
2. Lägg det rumstempererade smöret i en bunke tillsammans med strösockret. Vispa tills det blir fluffigt. Smält chokladen och rör ner den i smörblandningen tillsammans med vaniljsockret. Vispa tills det är ordentligt blandat. 
3. Sänk hastigheten på vispen och vispa ner ett ägg i taget med 5 minuters mellanrum. Fyllningen ska bli len och krämig. Häll den sedan i pajskalet och ställ tillbaka in i kylskåpet tills fyllningen stelnat. I cirka 1 timme. 
4. Bred därefter ut den karamelliserade mjölken över fyllningen. Ställ åter in i kylskåpet och förbered toppingen till pajen. 
5. Vispa grädden. Vänd den kylskåpskalla kokosmjölken upp och ner och öppna den underfrån. Häll av vattnet och gröp sedan ur grädden som är kvar i burken och häll ner den i vispgrädden.
6. Vispa ytterligare i 3-5 minuter, tills mjuka toppar bildas. Vispa därefter ner florsocker och 1 tsk vaniljsocker. 
7. Skiva bananerna och lägg dem ovanpå pajen. Toppa med grädden och om du vill, pudra över kakao och riven choklad. 
 
Publicerat den


Sammanfattning: Empire (Säsong 1)
Publicerat den

 
Eftersom jag ville ta en paus från 90210 så valde jag att se Empire. Och jag vill varna er som planerar att se denna serien i framtiden. Läs inte vidare om ni inte sett hela serien. Jag kan absolut tipsa om denna serien. Den har allt, drama, komedi, kärlek, bråk och pengar. 
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Cookie, Lucious, Andre, Jamal, Hakeem & Anika. Cookie Lyon är mor till Andre, Jamal & Hakeem, hon är ex-fru till Lucious Lyon. Cookie var i fängelset under 17 år och nu när hon ska ut, så åker hon först till sin son Jamal. Eftersom hon alltid kan lita på honom. Jamal är homosexuell och detta gillar inte Lucious. Så om Jamal vill komma ut så vill inte Lucious ha kontakt med honom. Man får även se relationen mellan alla i familjen Lyon samt Anika (Lucious flickvänn) och hon är en del av företaget Empire. 
 
Cookie & Lucious Lyon startade företaget Empire Entertainment. Men då åkte Cookie till fängelset eftersom hon hade gjort massa problem. Men sedan när hon tillbaka så vill hon skada/förstöra Lucious och företaget. Hon kommer ut och bestämmer sig för att ta hand om Jamal och släppa hans album. Jamal är gay och detta gillar inte hans far. Under nästa hela säsongen så vill Lucious inte att Jamal ska komma ut. Realtionen mellan Hakeem och hans mamma är stelt i början men blir bättre sedan när de vill förstöra Lucious tillsammans. Under ett avsnitt så blir Lucious och Cookie tillammans och jag måste säga att jag gillar de tillsammans. I säsngens avslut så blir Lucious anhållen för mord på Cookies kusin som han dödade. Längar tills säsong 2 kommer ut och de börjar vissas 23/9 och bara längtar! Hoppas man får se massa avsnitt av Lucious & Cookie. 
 I can’t lose you again.
Publicerat den"As long as I have you, nothing else matters”
Publicerat den"Without self-love you are lost."
Publicerat den

 
Då var det äntligen lördag, jaja snarare nästan söndag. Men denna veckan har jag inte varit så aktiv på bloggen eftersom jag har jobbat. Under veckan jobbade jag på HM på lagret. Jag jobbade varje dag från 7-12 och det var helt okej med lön men jag skulle faktiskt vilja jobba där igen. Men jobbet var via arbetsförmedlingen och om det behöver hjälp igen skulle de ringa igen. Under dagarna har jag bara vilat, varit ute, tittat på filmer, serier och fixat lite med min garderob. Så det är därför jag inte har varit så aktiv på min blogg. Men nästa vecka ska jag inte jobba så kan blogga mer då. Ska titta klart Empire nu, har bara 2 avsnitt kvar av säsong 1. Skriver mer senare. Puss! Sammanfattning: 90210 (Säsong 3)
Publicerat den

 
Eftersom jag är nu klar med One Tree Hill så var jag tvungen att börja titta på. Och jag vill varna er som planerar att se denna serien i framtiden. Läs inte vidareom ni inte sett hela serien. Jag kommer nämna några saker som sker i senare säsonger Alla säsongerna är underbara!
 
Nu har jag sett första säsongen så tänkte berätta lite om säsongen, hoppas nu gillar det: I första säsongen så lär man känna Annie, Dixon, Naomi, Silver, Adrianna, Navid & Liam. Jag älskar första säsongen, för då lär man känna alla 5 huvudpersonerna. Adrianna & Navid är så himla söta ihop. De blir tillammans lite i första säsongen eftersom Adrianna blir gravid med barnet är inte Navids och han tar hand om henne. I andra säsongen så blir det massa drama, kärlek och vänskap. Naomi och Jen (hennes syster) bråkar mycket eftersom Liam och Jen hade sex och Jen manipulerar honom hela tiden. I denna säsongen blir det massa drama. Silver och Tobby kyssas men Toby berättar att han är gay. Sedan blir det massa kyssar mellan olika par samt att Naomi och Liam kyssas. I säsong blir Naomi tillsammans med Max. Annie blir ihop med Liam och Navid och Silver blir tillsammans. Men innan var Navid tillsammans med Adrianna och när Adrianna får reda på att de har något ihop som vill hon skada henne.  
 
Naomi bestämmer sig för att rapportera henne våldtäkt av Mr Cannon, men backar ut efter att ha upptäckt att hennes fall kommer att försvåras av hennes tidigare falska anklagelser. Hennes syster Jen råkar höra Naomi och Silvers prata och bestämmer sig för att ta saken i egna händer med hjälp av Ryan, som hade sett Cannon och Naomi i skolan när han var i ett berusat tillstånd. När Naomi finner bevis för att väcka åtal, försvinner Cannon. Cannon var ut ur landet och faktiskt hade anklagat flera gånger för våldtäkt före attackera Naomi. Jen känner att hon är en dålig mamma och lämnar sin son i händerna på Ryan. Naomi träffar en speciellt kille, Max som går på West Beverly. Annie och Dixon har det jobbigt eftersom deras föräldrar ska skiljas. Annie börjar få känslor för Liam och de blir ihop. Silver tillbringar med tid med Navid som är tillsammans med Arianna. Silver och Navid börjar ha en affär. När Adrianna får reda på detta så vill hon ge tillbaka vad hon har gjort mot henne. Teddy kommer ut och börjar dejta killar. Älskar denna säsongen, en av mina favoriter! 
 
Publicerat den


Tankar kring Empire
Publicerat den

 
Jag ville ta en liten paus från 90210 eftersom jag börjar bli lite trött på det och började titta på serien Empire som är en helt underbar serie. Men innan jag sätter igång med att sammanfatta säsong 1 av serien så tänkte jag skriva några rader om varför jag älskar just denna serien. Serien innehåller kärlek, pengar, drama och massa bråk. Min favorit karaktär i serien är Cookie Lyon. 
 
Cookie Lyon var gift med Lucious Lyon och fick 3 pojkar innan hon gick till fängelset för att sålt droger. Men det var Lucious som sålde det. Han äger ett stort hip-hop företag. Tills Cookie kommer ut från fängelset och vill förstöra allt för honom. Deras 3 söner Andre, Jamal & Hakeem och Lucious vill en av de ska vara VD för Empire. Men han gillar inte Jamal eftersom han är gay och vill komma ut och om han gör det ska hans pappa inte hjälpa honom. Men Cookie försöker hjälpa sina barn och i serien får ni även se massa drama. Säsong 1 finns på nätet och säsong 2 har premiär i September. Bara längtar tills den börjar. "I wrote it about you, Toby."
Publicerat denPasta med blåmögelost, senapskål & valnötter
Publicerat den

 
Krämig pasta med blåmögelost, senapskål & valnötter
2 dl pasta
9 dl senapskål
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl krämig blåmögelost
1 dl krossade valnötter
 
 
Gör så här
1. Koka pastan tills den är klar, spara sedan lite av pastavattnet. 
2. I en panna kokar du kålen och låter den bli mjuk, tillsätt sedan smör, matlagningsgrädde & blåmögelost tillsätt sedan även salt och peppar efter smak. Låt det blandas och sedan stänger du av värmen.  
3. Tillsätt sedan valnötterna i blandningen med pasta. Sedan är det klart! 
 "I wanted to protect you, Spencer."
Publicerat den
THE AGE OF ADALINE (2015)
Publicerat den

 
BETYG: 7/10 | GENRE: Drama | Komedi | Romantik
The Age Of Adaline (Blake Lively, Michiel Huisman & Harrison Ford)
Kommentar: En film om vänskap, familj & kärlek. 
 
Handling: Adeline Bowman har mirakulöst nog bevarat sitt unga yttre som en 29-åring i nästan åtta decennier. Under åren har hon inte tillåtit sig själv att komma nära någon på grund av sin hemlighet. Men efter ett tillfälligt möte med den karismatiska filantropen Ellis Jones återväcks Adalines passion för liv och romantik. Under en helg med Ellis föräldrar hotas sanningen om hennes hemlighet att avslöjas. Detta leder till ett beslut som kommer att förändra hennes liv.
 
Kommenar: Jag älskar denna filmen, innehåller typ allt jag söker i en film. Allt från vänskap, kärlek, lite bråk och massa fina ögonblick. I filmen får man se hur jobbigt Adeline har det egentligen. Jag tycker att Blake gjorde ett bra jobb som Adeline. Hon blir förälskad igen efter många år, och det blir till och med aningens dramatiskt när hon slutligen stöter på en kärlek från 60-talet. Den förvirrade mannen görs övertygande av Harrison Ford, men mest briljant i en annan biroll är Ellen Burstyn som Adalines åldrande dotter. 82-åriga Ellen Burstyn kan man helt enkelt aldrig få nog av. Där finns både kraft och dynamik och skönhet. 
 
Spoilers: I filmen så finns det vissa scener jag verkligen gillar. Då man ser Adeline från början och då hon verkar inte vara så lycklig, sedan blir hon kär i Ellis som verkar vara en super bra kille. När Adaline lämnar en fest stöter hon ihop med Ellis, en man som vägrar acceptera hennes nej till en date, eftersom han är säker på att det finns kemi mellan dem. Adaline har svårt att motstå den karismatiske mannen, trots att hon vet att inget kan hända mellan dem. Och det är detta som är den värsta paradoxen med hennes öde – att hon, som har all framtid i världen, vet att det aldrig kan finnas en morgondag för henne och männen hon faller för. En scen i filmen är deras första date som vad jätte fin. 
 
Michiel Huisman & Blake Lively 
Publicerat den
Publicerat den

“All you need is love. But a little chocolate now and then doesn't hurt.”
Publicerat den

 
Då var det äntligen måndag, ny vecka och nya utmaningar. Hoppas alla har haft en bra helg. I fredags fick jag ett samtal av min handläggare om ett jobb på HM och blev super glad. Jobbet är bara i 4 dagar men det är fortfarande ett jobb. Men i lördags så tvättade jag, fixade lite saker i mitt rum, tittade på filmer och sedan så var jag ute och gick. Igår var jag på Ikea och åt frukostbuffé och det var faktiskt jätte gott. Åt en macka och sedan massa våfflor med nutella. Ikeas nutella är fan så jävla god. Sedan så var vi lite på väla, tittade på lite kläder sedan när jag kom hem så vilade jag lite och efter det så var jag ute lite och sedan så var jag bara hemma och somnade runt 23 och vaknade idag runt haöv 6 eftersom jag börjar 07.00 och jobbar till 12.00 och kom hem runt 13 idag har hittills bara vilat och tittat på filmer. Men ska fixa lite saker nu, skriver mer senare. Puss! "You're in my veins."
Publicerat den

"This feel real with you Peyton."
Publicerat den