HARRY POTTER & DÖDSRELIKERNA DEL 1 (2010)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Dödsrelikerna Del 1 (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Voldemort tar över Trolldomsministeriet strax efter Bill Weasleys och Fleur Delacours bröllop. Harry Potter tvingas fly och påbörja sitt uppdrag att tillsammans med Ron Weasley och Hermione Granger hitta resten av Voldemorts sju horrokruxer. Med Albus Dumbledores vägledning via de saker han gav till trion genom sitt testamente upptäcker Harry, Ron och Hermione att det finns andra saker gömda utöver horrokruxerna. Hermione hittar en symbol i boken som hon fick av Dumbledore som hon vet betyder något. Harry och Hermione träffar sedan på symbolen igen i Godric’s Hollow. Med hjälp av Xenophilius Lovegood får de veta att symbolen är tecknet för dödsrelikerna, reliker skapade av Döden själv till tre bröder som lurade Döden med magi. Fläderstaven, uppståndelsestenen och osynlighetsmantlen utgör de tre dödsrelikerna, något som fångar Voldemorts intresse. Vid ett besök hos Gellert Grindelwald, en av Albus Dumbledores gamla vänner och numera fiende får Voldemort reda på att Dumbledore har haft fläderstaven sedan Grindelwald besegrades av Dumbledore. Harry, Ron och Hermione fångas av Voldemorts anhängare och tas till Malfoy Manor. Med husalfen Dobbys hjälp lyckas de fly och räddar samtidigt Luna Lovegood, herr Ollivander och Griphook, men det kostar Dobby livet. Voldemort bryter sig in i Dumbledores grav och tar fläderstaven.
 
Kommentar: Hogwarts har stängts, Dumbledore är död och inget tycks längre vara som det en gång var. Lord Voldemort är tillbaka och hans kalla grepp har hårdnat kring trollkarlarnas och häxornas värld och även tagit sig in till vår värld. Skräcken sprider sig. Harry, Hermione och Ron börjar på allvar sin kamp mot mörkrets krafter. Och hoppet ligger i att finna horrokruxerna, ting som döljer en del av Voldemorts själ, och därefter förstöra dessa. I filmen så blir det som vanligt bråk mellan Harry, Ron & Hermione för att de inte kommer överens men sen blir de vänner igen och det finns även lite love drama i filmen mellan Hermione & Ron.
 
Spoilers: Det finns vissa scener som jag gillar, det är alla med Hermione, Ron & Harry. Och även att Hermione & Ron börjar visa mer känslor för varandra. Det blir även ett bråk mellan de och Ron sticker och är borta ett tag. Men sen kommer han tillbaka och alla 3 börjar söka efter tecken på vad som kan förstöra Voldemort. Men sedan blir det bättre mellan Ron & Hermione och i slutet av filmen så håller de varandra i händerna. Det finns en secene i filmen då Hermione & Harry umgås mer och Ron blir sur och när han stack så började Hermione känna sig ensam. Jag älskade verkligen denna filmen, men den sista filmen är den bästa filmen tycker jag
 Robex Lundgren

fin bloggURL: http://ghgumman.blogg.se/

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?