THE HUNGER GAMES (2012)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Drama | Komedi | Romatisk
The Hunger Games (Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson & Liam Hemsworth) 
Kommentar: En film om hur du ska överleva, vänskap och kärlek. 
 
Handling: Varje år direktsänds hungerspelen som en av nationens största mediala händelser. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan 12 och 18 ut för att delta i tävlingen. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stilas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut, men bara den sista som överlever tävlingen får återvända hem. Katniss Everdeen är sexton år och bor i distrikt 12. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt 12, men mot hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt 12 är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats. Då skickas Katniss till huvudstaden för att tränas, stylas och intervjuas inför sin kommande död i Hungerspelen. 
 
Kommentar: En helt underbar film, älskar Jennifer Lawrence som Katniss Everdeen. Första gången jag såg denna filmen så var det 2012 och älskade den filmen. Nu efter 2 år var jag tvungen att titta på de 2 första filmerna igen, eftersom jag skulle se The Hunger Games: Mockingjay Part 1. Jennifer Lawrence gör Katniss Everdeen till den starka men oinsmickrande person som hon är i böckerna. I början av arbetet med filmen kom en del kritik om valet av skådis i rollen, eftersom Lawrence egentligen var för gammal, för blond och för ljushylt för rollen, men ärligt talat – sen när är det de ytliga attributen som avgör vem som passar för en roll? När jag nu ser Lawrence i filmen så fattar jag ju varför hon fick rollen – för att hon verkligen kan gestalta Katniss Everdeen som person, oavsett längd, hårfärg och egentlig ålder. Josh Hutcherson gör ett underbart jobb som Peeta Mellark. Älskar han i denna filmen. Det jag älskar är deras förhållande, så fint och underbart! 
 
Spoilers: Det jag älskar mest i filmen är Katniss & Peeta tillsammans.  Så himla fina, speciellt deras första kyss. När de inser att de har bara varandra, så fint! Men gillar även att hon sjunger till Rue när hon dör, så fint. Jag grät lite faktiskt när jag såg det, men den scenen jag gillar mest är när Peeta och Katniss har vunnit hungerspelen när de tänkte äta bären. Älskar den första filmen, men min favorit i alla tre är faktiskt catching fire. 
 
 
Josh Hutcherson & Jennifer Lawrence ♥“People believe what they want to believe.”
Publicerat den

 
Haft en bra start på veckan? Jag har börjat min på bästa sättet. Skolan på måndagen var riktigt kul och sedan så var jag i köket. Och hann göra en löksoppa och en sjukt god potatisgratäng. Min lärare gillade den och jag blev jätte glad för det! Sedan i tisdags så hann jag göra en sellerisoppa, remouladsås och en sjukt god chokladmousse. Det går bättre och bättre för varje gång jag är i köket. Äntligen är jag i köket. Blir roligare och roligare för varje gång man är i köket. Idag så hade vi bara teori och jag hann även titta på lite Gossip Girl avsnitt. Jag älskar Blair & Chuck tillsammans, så fint förhållande de har! Ska försöka göra ett inlägg om säsong 1 av GG under helgen. Bara 2 dagar kvar tills jag ska se The Hunger Games: Mockingjay Part 1. Kommer en recension under helgen. Men vi hörs senare. Puss! Shailene Woodley ♡
Publicerat den
I will do anything if you stay, so please stay.
Publicerat den

Publicerat den

 
"The you are now is the same you I was in love with yesterday, the same you I’ll be in love with tomorrow."Sometimes you make choices in life, and sometimes choices make you.
Publicerat den

 
Äntligen helg!! Inte så mycket bloggning, men har lagt upp lite inläff i alla fall. Tänkte beräta om min vecka nu. Varit i köket i skolan, fixat en del såser & sallader, gjort en del uppgifter matlagningskunskap & livsmedelskunsap. Har 2 kurser i en. Denna kursen är på 40 dagar + 6 veckors praktik emellan. Ska bli kul!! Men iallafall så finns det inte så mycket roligt som har hänt utanför skolan. Förutom att jag såg både The Hunger Games filmerna. Eftersom jag ska se Mockingjay på fredag och bara längtar. Har väntat i ett helt år på att se denna filmen, tänker köpa god snacks och julmust. Tänker även göra en recension på filmen. Men denna helgen har jag bara chillat, läst, tittat på Gossip Girl och sedan sett en del filmer. Druckit kaffe och gjort god mat. Men tänkte fixa en inlägg om första säsongen av Gossip Girl snart, men först ska jag äta och sedan fixar jag det. Vi hörs senare. Puss! Do You Like Me Better Like This?
Publicerat denHappy Birthday Shailene Woodley! ♡
Publicerat den

 
Idag är den fantastiska Shailene Woodleys 23:e födelsedag! Ville önska Shailene en mycket trevlig födelsedag! Jag önskar henne ett år av lycka, glädje, kärlek, hälsa och framgång. Tack för att vara en fantastisk person och en förebild och inspiration för många! Alla dina fans älskar dig!! 
 
Publicerat den
Dying is easy. Living is hard.
Publicerat den
How could a heart like yours ever love a heart like mine.
Publicerat den
"This is what happiness feels like.”
Publicerat den


 
"And it took me by surprise how much I wanted to be kissed by him, to realize that I’d thought about it so often that I’d memorized the exact shape of his lips. My eyes flickered upward. Adam was there waiting for me. That was how it started."“Please Mia,” he implores. “Don’t make me write a song.”
Publicerat den

Watch movies all fall/winter long ♡
Publicerat den

Det bästa med hösten och vintern är att man kan titta på serier & filmer. Nedan har jag samlat ihop några romantiska filmer som jag själv inte sett, men är så sugen på att mysa till. Alla har fått bra betyg på IMDB och ni kan se trailern till varje film om ni klickar på länkarna. Alla finns på swefilmer.com 
 
 
If I Stay -
"Life changes in an instant for young Mia Hall after a car accident puts her in a coma. During an out-of-body experience, she must decide whether to wake up and live a life far different than she had imagined."
 
"An acclaimed writer, his ex-wife, and their teenaged children come to terms with the complexities of love in all its forms over the course of one tumultuous year."
 
 
The First Time -
"Dave and Aubrey fall in love on one eventful weekend after they realize they are both experiencing trouble with relationships."
 

The Perks of Being a Wallflower -
"An introvert freshman is taken under the wings of two seniors who welcome him to the real world."
 
 
Like Crazy -
"A British college student falls for an American student, only to be separated from him when she's banned from the U.S. after overstaying her visa."
 
 
The Spectacular Now -
"A hard-partying high school senior's philosophy on life changes when he meets the not-so-typical 'nice girl.'"
 
 
"Two teens, both who have different cancer conditions, fall in love after meeting at a cancer support group."
 Mockingjay Part 1 - new clip ♡
Publicerat denInsurgent Teaser Trailer ♥
Publicerat den

 
OMG!! Längtar till den 20 mars 2015 I guess we both know where this is going…
Publicerat denInsurgent nyheter ♡
Publicerat den

 
Alla som har skrivit upp sig på den officiella sidan DivergentSeries.com har fått ett email med rubriken"#DivergentFandom News". I mailet får man en privat YouTube länk. Via denna privata länk kommer man sedan kunna se trailern för Insurgent på imorgon, exklusivt! Trailern kommer att släppas klockan 17.00 svensk tid, så glöm inte komma hit klockan fem på imorgon! 
 
Här är den privata YouTube länken avsedd för endast trogna Divergent fans: https://www.youtube.com/watch?v=7Ql1T41Jw5U
 
Denna länk kommer alltså till liv på imorgon, klockan 17.00. Ni förstår, vara i Divergent fandomen är något alldeles speciellt, och vem säger att vi inte kan hålla en hemlis? Ni kan självklart dela denna länk med andra fans! Genom att trycka här kan ni se mailet! ♡ 
 "Just think about it like we’re playing music together."
Publicerat denLondon Premier - Jennifer Lawrence ♡
Publicerat den

 
Så vacker hon är ♡The Hunger Games: Mockingly Part 1 Premier ♡
Publicerat den

 
Nu börjar live streamen av London premiären av Mockingjay Part 1. Yahoo kommer att livesända premiären här. Men kommer göra ett inlägg om hela premiären senare ikväll. So excited!! One sick love story ♡
Publicerat den
Mia Hall & Adam Wilde ♡
Publicerat denIF I STAY (2014)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Drama | Komedi | Romatisk
If I Stay (Chloë Grace Moretz , Jamie Blackley, Liana Liberato) 
Kommentar: En riktigt romantisk historia mellan två personer, en väldigt sorglig historia. 
 
Handling: Mia Hall trodde att det svåraste beslut hon någonsin skulle behöva ta var huruvida hon ska fortsätta sina musikaliska drömmar vid Juilliard eller följa en annan väg för att vara med sitt livs kärlek, hennes rebelliska pojkvän, Adam. Men vad borde ha varit en sorglös familjeresa tar livet för Mias mor Kat hennes far och hennes lillebror Teddy, en annan vändning när de är med om en bilolycka. Mias liv hänger på en skör tråd när hon ligger i koma på sjukhuset. Fångad mellan liv och död har hon en utomkroppslig upplevelse, och ser familj och vänner samlas på sjukhuset. Hon måste fatta ett beslut som inte bara kommer att bestämma sin framtid, men hennes slutliga öde.
 
Kommentar: Jag skulle egentligen sett denna i augusti, men den visades inte i min stad. Så fick vänta tills den kom på dvd och det gör den nästa vecka. Men på något sett så fanns den på swefilmer imorse, så glad jag blev. Läste ju boken i somras och måste säga att jag älskade filmen. Så underbart fin!! Speciellt Mia & Adam, världens finaste par. Filmen har emellanåt lite för mycket gullande och idyllisk harmoni. Mia och hennes familj är med om en allvarlig bilolycka och hela familjen skickas till sjukhus med akuta skador. Det är vid detta ögonblick som Mia vaknar upp utanför sin kropp och börjar vandra omkring i världen som fortsätter medan hon ligger i koma. Hon får se vad som händer med sina föräldrar, sin bror och hennes egen kamp för att fortsätta leva. Den är faktikst rätt jobbig att titta på, vissa scener gör mig ledsen. 
 
SpoilersFilmen börjar en snöig dag i Portland där vi får lära känna huvudkaraktären Mia och hennes helylle familj fylld av rockare. Hennes pappa och mamma kan ibland uppfattas som äckligt förstående och filmen har en tendens att skapa en orealistisk bild av hennes föräldrar som människor utan några som helst fel eller brister. Relativt snabbt in i filmen så bryts dock det klassiska mönstret om en tyst, missförstådd tjej som sitter i ett hörn och väntar på att bli sedd av skolans hunk. Jag älskar Mia & Adam, så fina de är. Tycker bara att det är synd att hennes familj dör (mamma, pappa & bror) och hon spelar ju så fint. Men det jag inte gillar är slutet, då hon vaknar och så slutar den. Men ni borde ju verkligen se denna filmen, så fin den är!! 
 
 
 Jamie Blackley & Chloë Grace Moretz Mockingjay Part 1 - You're Alive ♡
Publicerat denI will never find love like our was.
Publicerat den

 
Har inte hunnit blogga alls under de senaste dagarna. Men har verkligen inte haft tid att blogga, har bara så mycket i skolan just nu! Det är riktigt mycket både i skolan och andra saker. Men har ju inte bloggat mer än 10 dagar, vilket känns dåligt. För jag älskar ju att blogga, men har bara för mycket i skolan just nu! Så tänkte berätta lite om vad jag har gjort under den senaste tiden! Har som sagt haft mycket i skolan och bara pluggat en massa. Men för 2 veckor sedan var jag i Stockholm och hälsade på min syster, Ada. Jag har aldrig tidigare varit i Stockholm och måste säga att jag älskar den staden. Skulle tänka mig att bo där, men inte riktgt ännu. Sedan den helgen jag var i Stockholm har jag bara chillat, pluggat och fixat lite mat här hemma. Pluggar ju till kock, så måste träna lite med att laga mat, vilket går ganska bra. Hittills har jag fått lära mig göra lax och lamm. Kommer försöka fota mer! Men har ju också tittat på massa Gossip Girl, PLL och Friends. Är på säsong 1 på Gossip Girl. Tänkte skriva ett inlägg och första säsongen. Sedan har det kommit upp massa klipp på The Hunger Games: Mockingjay Part 1 och längtar till den filmen kommer ut!! Imorse så mådde jag väldigt dåligt så var tvungen att stanna hemma. Har hittills druckit kaffe och tittar på säsong 2 av Gossip Girl nu. Men tänkte fixa lite inlägg under dagen. Men vi hörs mer senare. Puss! The Hunger Games: Mockingjay Part 1 ♡
Publicerat den

Katniss Everdeen return to district 12 ♥
Publicerat den
I don’t want to waste my days, worrying what they’ll say. Now I know what I want, you’re just what I want.
 
I don’t want to waste my days, worrying what they’ll say. Now I know what I want, you’re just what I want.Blair Waldorf & Dan Humphrey ♡
Publicerat denPublicerat den
Publicerat den
Publicerat den