HARRY POTTER & HALVBLODSPRINSEN (2009)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Fantasy | Äventyr
Harry Potter & Halvblodsprinsen (Daniel Radcliffe, Rupert Grint & Emma Watson)
Kommentar: En film vänskap, överlevnad och vem som egentligen är den skurken.
 
Handling: Efter att Trolldomsministeriet äntligen accepterat Lord Voldemorts är tillbaka så har många personer i livsfara och ingen går säker någonstans, allra minst Harry Potter. Cornelius Fudge får sparken och ersätts av Rufus Scrimgeour. Samtidigt svär Snape den obrytbara eden för att skydda Draco Malfoy, som tagit över efter sin far som dödsätare. Harry blir hämtad av Albus Dumbledore hos familjen Dursley och tillsammans övertalar de den före detta läraren, Horace Snigelhorn, att återvända till Hogwarts för att återuppta sitt jobb. Sista delen av lovet tillbringar Harry i Kråkboet hos familjen Weasley. På Hogwartsexpressen blir Harry medlem i Snigelhorns Snigelklubben tillsammans med bland andra Ginny Weasley och en viss Blaise Zabini från Slytherin. Väl tillbaka på Hogwarts börjar Harry nu få privatlektioner av Dumbledore. Under dessa lektioner berättar Dumbledore om Voldemorts liv, karaktär och svagheter.
 
Kommentar: I denna filmen så får man se så mycket av Harry, Ron & Hermione. I denna filmen så får man se en massa action mellan Harry och Voldemorts gäng. Voldemorts grepp om trollkarlsvärlden och mugglarvärlden hårdnar. Hans anhängare, dödsätarna, sprider skräck medan ondskan växer sig starkare i attack efter attack. Hogwarts elever med Harry Potter i spetsen blir alltmer medvetna om farorna som inte bara lurar utanför utan också innaför skolans murar. Men där det finns mörker finns också ljus och tillsammans med professor Dumbledore tycks Harry Potter ha funnit ett sätt att slå tillbaka. Ett sista försök i ett gerillakrig där allianserna är alltför få och fienderna desto fler. Samtidigt som livsavgörande hemligheter väntar på att avslöjas väntar nästa slag på att utkämpas och som om inte det vore nog gör sig tonårshormonerna påminda när kärleken gör brakande och ovälkommen entré.
 
Spoilers: Som jag har sagt så händer det så mycket i denna filmen. Harry & Ginny blir ihop och hon hjälper honom men i början av filmen så var hon tillsammans med någon annan. Samma sak gäller för Ron & Hermione. Han var tillsammans med en annan tjej men han älskade inte henne och sedan gick han tillbaka till Hermione för hon hade starka känslor för honom. Det vet bara Harry om eftersom han ser att hon blir ledsen när hon ser Ron tillsammans med sitt ex. Professor Dumbledore dör i denna filmen och man får även reda på vem som är halvblodsprinsen och det är Snape. Så man kan säga att det händer en massa, dessutom så hittar de den första horcruxes.
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?