Julkalender 2017: Lucka 2
Publicerat den

 
Då var det dags för andra luckan och idag blir det bak-tips. Idag blir det ett tips på mozartkulor. Jag älskar choklad, nougat och marsipan. Eftersom min familj brukar ha det på dessertbordet på julafton. Då brukar vi ha så många olika sorters kakor, desserter. Jag älskar en kombination av choklad, nougat och marsipan. Blir så gott. Vilken är ert favorit godis? 
 
 
Mozartkulor 
125 gram nougat
250 gram marsipan
150 gram choklad
 
Gör så här
1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt stelna i kylen.
2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt.
3. Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan runt nougaten så den täcker helt.
4. Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under. 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?