Julkalender 2017: Lucka 9
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 9 och idag är det julgodis som jag tänkte tipsa om. Det man verkligen måste ha på julbordet är trillingnöt. Min egna favorit i Aladdin-asken. Den är så lätt att göra och dessutom är den så god. Jag älskar alla julgodis som finns att göra. Men denna trillingnöt är ju så god och kommer aldrig tröttna på den. Kommer bli en massa julgodis i fler luckor. Passa ju perfekt att baka det innan julafton. Om 15 dagar är det julafton, skit vad tiden går fort. Helt sjukt att 2017 snart är över. 
 
 
Trillingnöt
200 gram mjölkchoklad
100 gram hasselnötskärnor
 
Gör så här
1. Rosta nötterna på 225 grader i tio minuter, gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad.
 
2. Jag brukar använda en kopp/mugg för att chokladhöjden ska bli högre.
 
3. Vänd ner hela påsen med hasselnötskärnor i chokladen och vänd om så att alla får choklad på sig.
 
4. Fånga upp dem tre och tre, låt lite av överskottschokladen rinna av och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna.  
 
5. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel eller sked ringla över godisbitarna.






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?