Julkalender 2020: Lucka 7
Publicerat den

 
Då var det den 7:e december och dags för ännu en lucka. Idag handla om julbak, dagens tips på julbak handlar om saffran. Nämligen saffransbiscotti, det är så gott! Saffransbiscotti är enkelt och gott att baka! Biscotti är en söt och knaprig, italiensk mandelskorpa – här med saffran och gärna pistagenötter istället för mandel. 
 
 
 
Saffransbiscotti
100 g smör eller margarin
0.5 g saffran
1.5 dl strösocker
2 ägg 5 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
1.5 dl pistagenötskärnor eller andra nötter
 
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175˚C.
 
2. Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret.
 
3. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
 
4. Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
 
5. Dela degen i 4 delar (för 32 st). Rulla varje del till en längd ca 30 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
 
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite.
 
7. Sänk temperaturen till 100 grader.
 
8. Skär varje längd i ca 8 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
 
9. Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra.
 
10. Låt ugnsluckan stå på glänt. Vänd ev. på dem efter halva tiden.






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?