JOHN WICK (2014)
Publicerat den

 
BETYG: 8/10 | GENRE: Komedi | Fantasyfilm | Action 
John Wick (Keanu Reeves, Michael Nyqvist & Willem Dafoe)
Kommentar: En film om vad man ska göra för att överleva. 
 
Handling: John Wick en f.d. yrkesmördare, får sin hund dödad av den ryske maffiakillen Iosef Tarasov och hans gäng. John jagar de tre männen, fast besluten att döda dem. Men Tarasovs far, en förmögen och hämningslös maffiaboss, hämnas genom att skicka en lönnmördare efter honom. John träffar då sin gamla kollega Marcus för att fullfölja sitt mål.
 
Kommentar: Wick är en före detta torped som jobbat åt de allra värsta i New Yorks undre värld. Han var den typen av mördare man anlitade för de allra värsta jobben. Men sedan han träffade kärleken bestämde han sig för att lägga den ljuddämpade pistolen på hyllan för att leva ett normalt liv. Säg den lycka som varar. När hans fru dör i sjukdom rasar Wicks värld samman. En hundvalp hon lämnar till honom blir symbolen för hopp. Och där någonstans kommer de olycksaliga gangstrarna in i bilden - ledda av Iosef. Skådespelaren är med i Game of Thrones, vilket är bara är positivt. Jag såg denna filmen när den kom ut men jag såg om den i dagarna och skit vad bra den egentligen är. Filmens absolut största styrka är också de stiligt iscensatta actionscenerna. De känns så äkta vilket är sjukt. Skådespelaren riktigt bra som fåordig men stentuff antihjälte. Jag tycker denna filmen är så bra.
 
Spoilers: De stjäl hans bil och dödar hans hund. Och därmed beslutar John Wick att avsluta sin pension och betala tillbaka. Scenen då de dödar hans hund som hans fru hade gett honom är så svår att titta på eftersom hunden var så söt. Men alla scener där John W, slås är så jävla bra. Men har inte sett denna filmen så gör det gärna, för den är så bra. Det är inte en valig action film, här får ni se riktiga scener hur man dödar en som skadar dig. 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?