CAPTAIN MARVEL (2019)
Publicerat den

 
 
BETYG: 10/10 | GENRE: Komedi | Fantasyfilm | Action 
Captain Marvel (Brie Larson, Samuel L. Jackson & Jude Law)
Kommentar: En film om överlevnad och vänskap.
 
Handling: Carol Denvers (Captain Marvel) gör entré i Marvel Cinematic Universe när en intergalaktisk konflikt är på intågande och hotar henne och alla andra på Jorden. Denna händelse är början på historien om en av dom mäktigaste hjältarna som någonsin funnits.
 
Kommentar: Det var ett tag sedan jag blev så här glad efter att ha sett en film och det beror inte endast på att filmen överträffar mina förväntningar, utan snarare på hur den gör det. Captain Marvel som kvinna, människa och hjälte kickar röv så det slår härliga till och som film är detta, trots tydligt feministiskt budskap, en film för verkligen alla. Jag älskade denna filmen, så sjukt bra den var + att det handlade om en kvinna vilket jag gillar. 
 
Spoilers: Filmen handlar om att inte ge upp, om att resa sig och borsta bort dammet efter ännu ett fall och om hjältemodet vi bär inom oss när vi vägrar att bli trampade på. Historien handlar dessutom om en kvinnas sökande efter sitt ursprung, sitt eget jag och styrkan som frigörs när hon till sist hittar det. Brie Larson är helt makalös i rollen som Vers/Carol Danvers/Captain Marvel och hon ger både hjärta och hjärna till en karaktär som vi förstår kommer vara avgörande i det slutgiltiga kriget mot ondskan. Men samtidigt som hon är det mäktigaste universum har skapat, är hon är som vilken person som helst och därför också väldigt lätt att relatera till. Hon bär filmen och faktiskt hela mänsklighetens framtid på sina starka små axlar och viker inte någonsin undan med blicken. Detta var helt enkelt en helt underbar film och jag längtar till Avengers: Endgame. 
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?