Julkalender 2019: Lucka 6
Publicerat den

 
Då var det 6:e december och dags för lucka 6 och dagens lucka kommer handla om julbak. Igår efter jobbet så köpte jag med mig lite ingredienser till bakningen på lördag och då kommer jag baka mozarkulor och tryfflar. Men dagens tips kommer handla om chokladkola. Chokladkola är väldigt god och lagom seg, toppa den gärna med lite havssalt. Nu kommer recptet och hoppas ni har en fin lill-julafton 
 
Chokladkola
100 g smör
3 dl socker (270 g)
2 dl grädde (200 g)
1 dl ljus sirap (140 g)
1/2 dl kakao ev havssalt
 
Gör så här
1. Smält smöret, eller bryn det för ännu mer smak.
2. Häll i övriga ingredienser, ställ kastrullen på vågen så är det bara att väga upp.
3. Koka till någonstans mellan 120 och 127 grader beroende på hur hårda du vill ha, kallare = mjukare, jag kokade den här till 124 grader och tyckte det blev perfekt.
4. Häll upp i en form på ca 20 x 30 cm som är klädd med bakplåtspapper. Toppa med lite havssalt om du vill.
5. När det svalnat skär du i lagom stora bitar och lindar in i smörpapper.
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?