A STAR IS BORN (2018)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Musikal | Drama | Romantik
A Star Is Born (Bradley Cooper, Lady Gaga & Sam Elliott)
Kommenar: En film om missbruk, musik och kärlek. 
 
Handling: Vi får möta musikern Jack Maine som blir förälskad i den kämpande artisten Ally. Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär börjar ta fart så håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner. 
 
Kommentar: Den alkoholiserade artisten och låtskrivaren Jackson Maine som av en slump träffar unga Ally på en bar där hon brukar sjunga om kvällarna. På dagarna har hon ett annat ”riktigt” jobb men drömmer i smyg om att göra karriär i rampljuset. Efter mötet med Jackson verkar den drömmen plötsligt mycket närmare. Men vägen dit är inte bara en dans på rosor. Jack har både problem med droger och alkoholen men när han väl är med Abby så glömmer han det i vissa stunder. De gör underbar musik tillsammans och även gifter sig. Men det finaste i filmen måste vara Lady Gagas röst, hon sjunger så fint och hon spelar den perfekta Ally. Jag hade nog inte kunnat se någon annan spela Ally faktiskt. Bradley Cooper gör faktiskt sitt livs roll här och tillsammans med Lady Gaga är de genast ett klassiskt par som vi länge kommer pratar om. De två verkar få det bästa ur varandra och har ett fantastiskt samspel och en kemi som heter duga.
 
Spoilers: Filmen börjar ju med att Jack sjunger och har ett gig och sedan ska han åka till en bar och då träffar han Ally. Han blir förälskad i henne direkt och de börjar göra låtar tillsammans, de turnera runt om USA och sedan träffar Ally sin manager. Han är en sån person som vill bara ha pengar och det vill Ally ochså. Jag kan inte sluta lyssna på låten Shallows, den är så fin. Men sedan börjar Jack dricka mer och mer. Ally & Jack gifter sig och han dricker mer och mer och en dag så skriver han in sig på ett rehab och när han kommer hem är han lycklig med Ally tills hennes manager hotar honom och han väljer att ta sitt liv. Under tiden så grät jag minst 20 gånger asså. Den var så jäkla bra och det jag älskade mest måste vara Lady Gagas röst, hennes röst är så otroligt fin och jag tror hon kommer bli nominerad till en Oscar. Har ni inte sett filmen måste ni göra det. Den är så bra! ♥
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?