Den perfekta basmakeupen
Publicerat den

Jag har under senaste tiden börja sminka mig och köpte i veckan ny primer, foundation, nytt puder & sedan en highliter och har börjat tänka mer på mitt utseende och jag känner mig mer självsäker av min hud. 
 
 
 
1. Rengör och återfukta ditt ansikte - Börja med att rengöra ditt ansikte och hals noggrant med en ansiktsrengöring. Det är viktigt att göra både morgon och kväll för att få bort smuts, föroreningar och döda hudceller som samlas på huden. Rengöring gör också att andra hudvårdsprodukter blir mer effektiva, då huden lättare kan ta åt sig av de vårdande ämnena. Smörj sedan in hyn med en återfuktande ansiktskräm. Låt den sjunka in i huden några minuter.
 
2. Grunda med primer - Primer är nyckeln till en hållbar makeup. De finns i olika varianter och ska väljas beroende på vilket resultat som önskas. Det finns de som jämnar ut hudytan och fäster makeupen med en matt finish och de som ger fukt, lyster och förminskar porer. 
 
3. Applicera din foundation - Det viktigaste av allt när du väljer foundation är att nyansen överensstämmer med din hudfärg och att den passar din hudtyp. Applicera din foundation i ansiktet och en bit ner på halsen för att tona ut den mot din naturliga hudfärg.
 
4. Täck med concealer - Välj en concealer som är någon nyans ljusare än din hudton. Prova på halsen eller handleden för att se hur nyansen ser ut. Vissa föredrar att lägga på concealern innan foundationen och andra efteråt. Det som är positivt med att applicera den efter är att beroende på vilken täckningsgrad din foundation har ser du vilka partier du vill täcka lite extra. Concealers finns i flytande, fast och krämform. Vilken variant du bör använda är beroende på vilken hudtyp du har och vilken täckningsgrad du vill uppnå. 
  
5. Fixera med puder - För att fästa din foundation och concealer är det nu dags att fixera med ett puder. Använd ett transparant löspuder som du applicerar med en stor puderborste, för att få en jämn och fin finish som inte förändrar färgen. 
 
6. Sätt makeupen på plats med settingspray - Primern som du lade från början lägger grunden för en hållbar makeup. För att sätta den ännu mer på plats kan du avsluta med en settingspray över ansikte och hals. Den återfuktar huden och ser till så att allt smälter ihop snyggt. Kom ihåg att skaka den innan användning för att slippa droppar som förstör din makeup! Tänk även på att hålla den en bit ifrån ansiktet när du sprayar.
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?