Pasta med krämig svampsås.
Publicerat den

Hej! I måndagskväll så var jag hos min kollega och vi var så sugna på att göra en pastarätt. Hon hade pasta, svamp och grädde hemma. Vi sökte ett recept på nätet. Vi kom in på Elle Mat & Vin sidan och skit vad mycket recept de har där och en massa höst rätter. Blev så sugen på en svamp pasta. Bilerna och receptet hittar ni här.
 
 
Krämig svamp pasta
1 liter svamp (t ex kantareller)
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
3 matlagningsgrädde
2 msk hackad timjan
Salt och peppar
 
Till servering:
4 portioner pasta (t ex linguine)
2 dl fint riven parmesanost
 
Gör så här
1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.
2. Fräs svamp och lök i smör några minuter tills svampen fått färg. Pudra över vetemjöl.
3. Späd med grönsaksbuljong och grädde medan du rör tills du har en krämig sås.
4. Tillsätt timjan och sjud den i några minuter till. Salta och peppra.






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?