Kladdkaka med jordnöts-maräng.
Publicerat den
Jag var så sugen på kladdkaka i helgen, verkligen super sugen och försökte hitta ett nytt recept. Googlade lite och hittade denna kladdkaka med jorndöts/maräng och den smakade verkligen underbart gott. Bilderna hittar ni på denna blogg. Ni borde verkligen klicka in på denna blogg, helt underbara bilder & recept. Jag älskar choklad och jordnötssmör och denna kladdkaka är en så bra kombination.
Kladdkaka
150 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
ca 50 g chokladknappar
1 tsl bakpulver
Jodnötsmaräng
2 äggvitor
1 ½ dl socker
½ dl vatten
3-4 msk jordnötssmör
1 nypa salt
Gör så här
1. Smält smöret och vispa samman socker och ägg.
2. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en klumpfri smet, häll upp en en bröad form på 24 cm och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 20 min. Ta ut och låt kakan kallna.
3. Koka upp vatten och socker till 118 grader. Under tiden det kokar vispar du upp äggvitorna till ett fast skum.
4. Tillsätt sedan sockerlagen i en fin stråle medan äggvitan vispas på hög hastighet.
5. Fortsätt vispa tills bunken känns sval och marängen är rumsvarm.
6. Rör sedan försiktigt ner jordnötssmör och salt.
7. Spritsa ut över kladdkakan och bränn av med brännare eller kör i ugnen på grilleffekt tills marängen fått fin färg.