Ferrero Rocher Cheesecake
Publicerat den
Ferrero rocher cheesecake
50 g smör
12 digestivekex
300 g färskost
1,25 dl vispgrädde
2 msk florsocker
0,5 dl krossade hasselnötter
1/2 burk dulche de leche/karamelliserad mjölk
100 g smält choklad
2 msk rapsolja
ferrero rocher
färska jordgubbar
Gör så här
1. Smält smöret och krossa kexen till ett fint smul. Blanda ihop dessa två och ställ åt sidan.
2. Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Tillsätt därefter krossade hasselnötter och eventuellt florsocker och vänd försiktigt med slickepott.
3. Smält den mörka chokladen och blanda i rapsoljan. Låt svalna men den behöver fortfarande vara rinnig i konsistensen när du varvar den i glasen.
4. Ta fram två fina glas att servera i och varva med digestivekex, färskostfyllning, dulche de leche och choklad. Toppa till sist med ferrero rocher, färska jordgubbar och den dulche de leche och choklad som finns kvar.
Meen dör vad gott
Elin