Hur kommer man över sin kärlek
Publicerat den

 
Gråta - Det är nog mitt allra bästa tips. Gråt tills tårarna tar slut och tills kudden är så våt att du måste vrida ur den. För det kommer kännas bättre efteråt, om än så lite. Det lättar på det där trycket över bröstet, det trycket som ibland är så mycket att man inte kan gråta. Vi de tillfällena det var så för mig ville jag inget hellre än att gråta, och för att få ut skiten lyssnade jag till exempel på låtar som påminde om honom/henne alternativt kollade på en sorglig film/serie. Det brukar hjälpa, tro mig. 
 
Skriva - Köp en fin anteckningsbok där du skriver ner exakt vad du känner. Skriv ner hela er historia från första till sista sekunden för att få det ur huvudet. Skriv alla de där sakerna du skulle vilja säga till honom/henne, eller alla saker han/hon sa till dig. Skriv ner all din ilska men också alla fina saker som du kommer ihåg. Läs sedan igenom allt en gång eller två, fäll tårar så att bläcken suddas ut och när du känner dig klar- stäng boken. Lämna boken i ett skåp och använd det som symbolik för att släppa honom/henne för en stund. Det är sjukt svårt, men försök att lära dig att stänga boken och därmed stänga av hans/hennes rum i ditt hjärta. I alla fall några minuter. 
 
Sluta prata med personen - Detta är nog det svåraste och bästa tipset någonsin. För mig var det bäst även fast det är var in i bänken jobbigt stundtals. Men det blir så mycket lättare att gå vidare om du inte hela tiden ser hans uppdatering på mystory, instagram eller facebook. Om du slutar prata med personen på telefon/sms/snap har du inte längre samma inblick i hans/hennes liv och har inte lika mycket att sakna. Du slipper tänka ”åh tänk när vi brukade gå och köpa kaffe där innan skolan/jobbet” eller ”jag saknar att promenera ut med hans/hennes hund på söndag eftermiddag” osv. När du har kontakt en med kille/tjej du fortfarande älskar men som inte älskar dig tillbaka på något annat sätt än vän, är han/hon så nära men ändå så långt borta. Du pratar med honom/henne som förr men du vet att personen aldrig komne bli din igen. Hur smärtsamt är inte det? Eller om det var du som gjorde slut och du vet att det är rätt, och så börjar du tvivla igen och så är du tillbaka på ruta ett. Det gäller att börja vara själv utan sin andra halva, det är dags att börja uppskatta sig själv utan deras bekräftelse. Sluta följ personen på insta, ta bort på snap och be honom att inte ringa mer.
 
Prata med någon - Vem som helst, bara du kan prata högt med någon förutom sig själv. Psykologer, kuratorer och vänner är sjukt bra, men även mamma, pappa eller syster. Allihop är bra att prata med. Och de flesta är kloka och kommer med bra råd eller har ett knä som du kan gråta i eller kura ihop dig i. 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?