Choklad cheesecake med kolatopping
Publicerat den

 
I julas så var jag sugen på cheesecake och har helt glömt bort att ladda upp detta inlägg. Gjorde en sjukt god choklad cheesecake och den blev så jäkla god. Ni borde verkligen testa receptet, för den är helt underbart god. Receptet och bilderna kommer från denna bloggen.
 
Ingridienser
1/2 pkt med digestivkex
60 gram smält smör
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
300 gram finhackad mjölkchoklad
 
Topping
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
2 rullar med center
 
Gör så här
1. Börja med botten till cheesecaken, mixa digestivkexen till smulor och rör ihop med smält smör.
2. Platta ut i en rund form med avtagbara kanter. Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
3. Vispa sedan grädden fluffig i en annan skål så att den bildar toppar.
4. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan, och grädden ner i äggsmeten.
5. Vänd om försiktigt med slickepott eller slev tills allt är blandat. Hacka ner mjölkchokladen i smeten, och vänd om. Häll smeten över digestivbotten och frys in kakan med plastfolie över.
6. Kolakrämen häller du över precis innan servering. 
7. Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering och gärna över natten. Ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen. 
8. När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med ovispad grädde i kolakrämen och fördelade ut över cheesecaken. Toppa till sist med lite center och servera & njut.
 rememberthiis.blogg.se

Ser gott ut :)URL: http://rememberthiis.blogg.se/


JUNITJEJ

Den ser så god ut!URL: http://www.junitjejen.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?