Salted caramel & penut cheesecake
Publicerat den

Jag var så sugen på att göra en cheesecake igårkväll och det blev en ganska rik en, en cheesecake med karamell och jordnötter. En sån kod konbination med både sött och salt. Receptet på denna godingen hittar ni här men även bilderna. Det speciella med denna ljuvliga och härligt krämiga cheesecake är att jag gjorde en kexfri-botten. Botten till den här cheesecake:en består enbart av hackade jordnötter och karamell. 
 
 
Jordnötscheesecake (botten)
4,5 dl saltade & rostade jordnötter
8 msk karamelliserad mjölk
Karamell (Fyllning)
2,5 dl vispgrädde
550 g färskost
1/2 burk karamelliserad mjölk à 397 g
2 dl strösocker
 
Gör så här
1. Finhacka jordnötterna. Enklast är att använda en matberedare men det funkar såklart att även göra det för hand.
2. Blanda de hackade jordnötterna med den karamelliserade mjölken i en skål tills du får en formbar massa.
3. Spänn fast bakplåtspapper i botten på formen med avtagbara kanter.
4. Tryck ut jordnötsmassan i botten på formen. Ställ i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
5. Vispa upp grädden med elvisp. Men inte för mycket. 
6. I en separat skål vispar du samman färskost, karamelliserad mjölk och strösocker till en jämn och fluffig smet.
7. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i färskostsmeten med en slickepott tills allt blandat sig ordentligt.
8. Häll upp smeten i formen och låt stelna i kylskåpet i minst 6h. Har du bråttom går det också bra att ställa den i frysen.
 



Felicia Holmgren

Ser väldigt god ut!



URL: http://nouw.com/ffeliciaholmgren





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?