Äppelpaj med kola & havrecrumble
Publicerat den

I höstas gjorde jag en god dessert och sökte olika recept på nätet och hittade denna underbara blogg och den innehåller massa olika recept, allt från middag till desserter och många olika recept. Jag älskar en kombination mellan kanel, kola och något krispigt. En riktigt lyxig paj som passar perfekt till det fina vädret vi har fått! Vågar man säga högt att det är vår nu? 
 
Äppelpaj med kola
 
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
1 msk vatten
1 burk karamelliserad mjölk
2 stort granny smith äpplen
1 tsk malen kardemumma
1 krm vaniljpulver
1 msk malen kanel
0,5 dl brunt farinsocker strö
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna.
4. Täck kanterna med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
6. Ta bort aluminiumfoliet och fyll skalet med den karamelliserade mjölken.
7. Kärna ur äpplet/äpplena och skiva i tunna klyftor. Lägg skivorna i en bunke och blanda ihop med kardemumma, vaniljpulver, kanel och farinsocker.
8. Fördela äppelskivorna över karamell-fyllningen.
 
Havrecrumble
 
0,25 dl strösocker
0,75 dl vetemjöl
0,25 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
60 g kallt smör
 
Gör så här
1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
2. Ha i snöret och arbeta snabbt ihop till en smuldeg.
3. Strö smulet över äpplena.
4. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
 
 
Bäst smakar pajen efter att den fått svalna helt efter gräddning!



iza svenningsson

Men åh 😍



URL: http://izahannaelin.se/





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?