Kanelbullens dag
Publicerat den

 
Finns det egentligen något godare än nybakta kanelbullar? Speciellt när det är kanelbullensdag och äta det med en stor kopp kaffe efter en hel dag på jobbet. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av det receptet jag brukar använda mig av. Mjuka, saftiga och mycket smak av kanel! Receptet och bilderna kommer från denna blogg.
 
Kanelbullar
50 gram jäst 
5 dl mjölk 
200 gram rumsvarmt smör 
1 dl socker 
1 tsk salt 
1,5 tsk kardemumma 
12-15 dl vetemjöl 
 
Fyllning
200 gram rumsvarmt smör 
1,5 dl socker 
5 msk kanel
 
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37 grader blanda ut med jästen.
2. Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl.
3. Kör i maskin tills degen släpper kanten. Täck över degen med plastfolie eller en bakduk och lät jäsa 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Dela degen i två delar. Kavla ut till en fyrkant och bre ut hälften av fyllningen. Vik degen dubbel och skär 20 remsor.
6. Tvinna varje remsa, snurra till en bulle och lägg i bullformar på en plåt. Upprepa med andra Delen av degen.
7. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
8. Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller rörsocker och grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter och låt sedan svalna på galler.
9. Gör man en längd eller krans så kan man sänka värmen till 225 grader och grädda ca 15 minuter.
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?