LOVE, ROSIE (2014)
Publicerat den

 
BETYG: 10/10 | GENRE: Drama | Komedi | Romantik
Love, Rosie (Lily Collin, Sam Caflin & Suki Waterhouse)
Kommentar: En filmom vänskap, kärlek och drömmar. 
 
Handling: Rose & Alex har varit bästa vänner sedan många år tillbaka. Rose  har en fest för sin 18 års-dag och festar hela natten tills hon kysser Alex och kommer inte ihåg något från kvällen. Rose börjar få känslor för Alex och visar inget för honom. Men sedan blir hon gravid under hennes balkväll och Alex flyttar till Boston för att plugga. Rose berättar inget om att hon är gravid och de båda tappar kontakten. Men Alex får reda på att hon har ett barn av hans ex-flickvän och åker direkt till Rose och ser barnet. Men sedan så tappar de kontaketen igen och Rose åker till Boston, Och får reda på att Alex flickvän är gravid (men det ingen vet är att barnet inte är hans, eftersom hans flickvän var otrogen) sedan bråkar de och talar inte på ett tag. Sedan gifter Rose sig med barnets pappa eftersom de börjar umgås igen. Men sedan är han otrogen och Rose pratar lite med Alex tills han får reda på att han ska gifta sig och hon kommer på bröllopet. När hon ska tillbaka till London så kramas de och Alex förstår då att han älskar henne och vill bara vara med henne. Rose öppnar sitt eget hotell efter sin pappa. Och i slutet på filmen så kommer Alex till hotellet och Rose kyssar honom där och de lever lyckliga efter det. 
 
Kommentar: Jag gillade verkligen denna filmen, en kärleksfilm och innehåller även skratt, tårar och även massa kärlek. Love, Rosie är en berättelse om vänskap och kärlek. Den utger sig vid ett första ögonkast för att vara en film för tonårsromantikern, men jag tycker faktiskt att den ganska snart kommer att behandla svåra ämnen som ansvar, olycka och svek på ett ytterst moget sätt. Stunder av något ojämn komik finns och en hel del fnitter undslipper mig några gånger, men huvudsakligen är detta ett drama om att få den vuxna vardagen med dess förvecklingar att fungera utan att för den sakens skull släppa taget om sina ungdomliga drömmar. 
 
Spoilers: Jag älskar så många scener i filmen, men min favorit är faktiskt när Rose & Alex kyssas första gången. Men sedan när de börjar få känslor för varandra och även när de nästan kysser varandra på flygplatsen när Alex ska tillbaka till Boston och Rose har under en lång tid gillat Alex men vågar inte säga något. Jag älskar scenen de då bråker och Alex säger något elakt till Rose och de bråkar. Sedan älskar jag mest den sista scenen i filmen då Alex kommer till Rose i hennes hotell och de kysser varandra. Min favoit del i hela filmen. 
 
 Sam Caflin & Lily Collins ♥


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?