Choklad munkar med jordnötssmör
Publicerat den

 
Peanut butter chocolate donuts 
0,5 dl vatten
1,5 tsk torrjäst
1,5 dl mjölk
2 äggulor
40 g smör
2 msk strösocker
0,75 tsk salt
5 dl vetemjöl
5 dl olja
 
 
 
Frosting
2,5 dl jordnötssmör
5 dl florsocker
20 reese's peanut butter cups
 
Gör så här
1. Värm vattnet till 40–45 grader och blanda med jästen i en stor skål. Låt stå i 5 minuter. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) i en kastrull. Rör om i skålen med jästblandningen och tillsätt den ljumna mjölken, äggulor, smör och socker. Rör ordentligt tills smöret är upplöst.
 
2. Tillsätt salt och mjöl och arbeta till en smidig deg på mjölat bakbord. Lägg degen i en oljad skål, täck med bakhandduk och låt jäsa i 1–1 1/2 timme, till dubbel storlek. 
 
3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till 1–1 1/2 cm tjocklek. Stansa ut så många rundlar som möjligt med hjälp av en rund utstickare (eller ett glas), 6,5–7 cm i diameter. Rulla ihop överbliven deg, kavla ut igen och stick ut fler degrundlar på samma vis. Lägg degrundlarna på en bakplåtspappersklädd plåt, täck med bakhandduk och låt läsa i cirka 45 minuter, till dubbel storlek.
 
4. Blanda jordnötssmör, florsocker och lite av peanut butter cups. Dekorera peanut butter cups på munkarna. 
 



ɑ n n i k ɑ

Super mumsigt! :D



URL: http://blogofphoto.webblogg.se





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?