Publicerat den
Kom igång med träningen.
Publicerat den

Hösten är den jobbigaste tiden på året för en del och rätt så många brukar vara deprimerade och ha ångest. Jag brukar ha mycket ångest på hösten och man brukar känna sig tom i kroppen. 
 
 
1. Sätt igång med att gå till gymmet - Första steget är att våga kliva in på gymmet. Skjut inte på det - sätt igång! Du kan börja med att gå på löpbandet i 30-40 min, det är fortfarande träning. lla är en gång nybörjare och du är där för att lära och utvecklas! Jag kan garantera att den där jobbiga "nybörjar-känslan" kommer försvinna efter ett par besök. Är du nybörjare eller haft ett uppehåll under sommaren, tänk på att starta lugnt. Gå inte ut för hårt med alltför tunga vikter, ät inte för lite och träna inte för ofta. Börja hellre mjukt för att sedan kunna trappa upp träningsintensiteten och frekvensen, då kommer du undvika skador och hålla motivationen uppe. Jag började med att gå på löpbandet i 10 min (som en uppvärmning, för att få igång kroppen) och sedan börjar jag med vikter. Jag brukar köra ben, armar och rygg. Men du kan köra hur du vill, det är din kropp. 
 
2. Träna minst 2-3 gånger - Du behöver inte träna varje dagen men starta med att gå minst 2 gånger/vecka. Jag tycker verkligen att alla borde ge gymmet en chans! Jag själv avkydde gymmet en gång i tiden, idag älskar jag det! Jag började träna för ca 2 månader sedan och jag är på gymmet 5 gånger/veckan. Du tränar inte för någon annan än dig själv! 
 
3. Äta & Sova - Kosten är minst lika viktig som själva träningen, likaså sömnen. Jag äter inte så mycket efter träningen, brukar alltid bli någon proteinbar eller smoothie för det mesta. Det brukar hålla mig mätt. Jag går ju på viktväktarna så det brukar vara så att jag inte kan äta för mycket. 
 
4. Sätt realistiska mål - När du väl har börjat träna så börja sätta mål. Gör det inte så jobbigt för dig själv. Börja med att träna 3 gånger i veckan. Variera träningen, en dag kan du träna armar, en dag rygg och en dag ben. Sedan kan du sätta upp mål om dina vikter. När jag började träna så klarade jag 25 kg för benen, 5-10 kg i armarna och samma för ryggen. Men idag kör jag 50 kg i benen/knä, 25 kg armar och rygg. 
 
5. Ha roligt när du tränar - Det är inte bara viktigt att gå till gymmet utan även att ha kul på träningen. Du blir inte motiverad lika mycket om du inte har kul på träningen. Det brukar hjälpa om du lyssnar på musik du gillar. Du tränar för din egen skull, inte för någon annan. Träna i din egen takt, du gör det för din egen skull. 
 "This time I don't need you, so just leave me alone."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare. Hoppas ni alla mår bra och har haft en fin helg, idag är jag ledig och det är så skönt efter min intensiva helg. Jag jobbade hela lördag & söndag och hade en del att göra på jobbet. Jag vaknade idag runt 8 tiden och sov väldigt bra inatt. Sedan denna helg och hela nästa vecka kommer jag vara hos min syster och hennes kille. Men tänkte berätta om min fredag, lördag & söndag för er. 
 
Fredag: I fredags var jag ledig och då tittade jag på massa Chicago PD avsnitt och sedan organiserade jag mina 2 garderober och sedan så gjorde jag en god frukost och lunch & hann även gå till gymet. Sedan så åkte jag till min syster och vi åt lussekatte, godis och drack glögg. Vi hann titta på filmen IT ochså och den var sjukt bra, vi somnade ganska sent. Men hade en mysig ledig fredag och jag behövde det verkligen. 
 
Lördag: I lördags jobbade jag mellan 12-20 och hade en del att göra på jobbet. När jag kom hem så satte jag igång ett par avsnitt av Chicago PD. Sedan åt jag lite godis, drack kaffe och tog ett varmt bad. Behövde det verkligen. Hade ett mysigt avslut på min lördag, jag gick och la mig runt 23. 
 
Söndag: Igår så jobbade jag mellan 12-20.30 och jag hade väldigt mycket att göra hela dagen, åt inget hela dagen nästan. När jag kom hem så gjorde min syster 2 goda mackor till mig och jag åt även chips (lins chips då) och vi tittade på en film. Jag somnade runt ganska sent. Men sov verkligen super bra. Nu ska jag fortsätta titta på Chicago PD och dricka mitt kaffe så hörs vi mer senare. Puss! ♥Veckans planer ♡
Publicerat den

Då var en ny vecka, vilket betyder att planera veckan. Denna veckan har jag inte så mycket planerat. Men denna veckan vill jag helst träna 3-5 gånger och hålla koll på VV så att jag fortsätta hålla motivationen. Kan ni fatta att om 24 dagar är det december. Jag vill bara att denna månaden ska gå snabbt. Nu kör vi veckans planer:
 
Måndag: Igår var jag ledig och då var jag bara hemma och vilade. Tittade på Chicago PD och chillade. 
 
Tisdag: Idag tvättar jag och ska hinna göra en lunch. Jobb mellan 16-20. Ska hinna dra till gymet efter jobb. 
 
Onsdag: Imorgon ska jag jobba 11-20 sedan måste jag hinna träna. Måste dock köpa nya träningskläder snart. 
 
Torsdag: Då ska jag helst hinna träna innan jobbet och sedan ska jag jobba 16-20. 
 
Fredag: På fredag ska jag jobba hela dagen och sedan vill jag helst träna innan jobbet. 
 
Lördag: Väga mig på viktväktarna, träna och jobba mellan 12-20.30. 
 
Söndag: Träna innan jobbet och sedan jobba mellan 12-20.30. Och sedan får jag ledigt. TOPP 3 MÅL I NOVEMBER
Publicerat den

Då var det dags för en ny månadens mål, denna gången är jag lite sen men hoppas ni förstår. Har verkligen inte haft tid och motivationen att blogga. Bara en månad kvar tills julmånaden börjar, men nu ska vi börja tänka på målen och se till att det ska bli bättre med denna månaden.
 
Men som vanligt kommer jag utan tvekan sätta 3 mål, men först en liten recap på hur det gick förra månaden:
1. Börja träna - denna gången har jag verkligen börjat träna och det känns jävligt bra. Har redan börjat få mycket motivation av det, detta kommer bli bra. 
 
2. Börja spara pengar - senaste tiden har jag tänkt på att jag vill spara pengar till en lägenhet. Det är dags för mig att flytta hemifrån. Jag känner att jag vill ha mitt eget ställe. 
 
3. Dricka mer vätska - under 2 månaders tid så har jag varit förkyld. Jag dricker knappt vatten, men när jag väl dricker vatten eller citronvatten så mår jag jag bättre av det och det hjälper mig. Sedan måste man dricka vatten efter träningen. 
 
 
TOPP 3 MÅL I NOVEMBER
1. Fortsätta med VV - Jag skrev in mig på viktväktarna i lördags och denna gången ska jag fortsätta med min viktnedgång + att jag har börjat träna vilket gör allt lättare. 
 
2. Stor-städa mitt rum - Eftersom jag är ledig idag så tänkte jag städa mitt rum. Så det ser bättre ut än vad det gör nu och så att det är lite mer höstigare i mitt rum. 
 
3. Fortsätta träna - Jag tränar mellan 3-5 dagar i veckan och jag hoppas jag inte kommer tappa motivationen. Jag ser redan skillnad på min kropp, vill bara att det ska gå bättre. 
 
Vilka är era topp 3 mål denna månaden?"This time I'm not gonna stop and this is my time."
Publicerat den

 
Hej på er mina läsare, hoppas ni alla mår bra och att ni har haft en bra helg. Jag spenderade min helg med att jobba och jag skrev in mig på viktväktarna lördags och det är så skönt att börja med VV igen. Men nu måste man bara hitta motivationen. Det gick så bra för mig förra gången och det är mycket bättre nu eftersom jag tränar också. Men imorgon är jag ledig och det ska bli jävligt skönt. Men tänkte berätta om min helg för er. 
 
Fredag: I fredags jobbade jag hela dagen och det var fullt upp på jobbet och sedan på kvällen så besökte jag nya filmstaden och skit så fint det har blivit där nu. Men jag såg Bohemian Rhapsody och tyckte den var så bra. När jag kom hem så tittade jag klart på några avsnitt av Chicago PD. Man kan säga att jag hade en intensiv fredag och det var skönt att den dagen gick fort. Jag somnade runt 01 på natten eftersom jag pratade med en kille. 
 
Lördag: I lördags så startade jag dagen med att skriva in mig på viktväktarna med min mamma och syster. Jag jobbade hela dagen och det var inte så farligt att jobba då, det var en rätt lugn dag. När jag kom hem så åt jag mat som mamma hade gjort. Sedan så tittade jag på filmen Den Of Thieves och filmen var helt ok. Sedan somnade jag runt 23. 
 
Söndag: Idag så vaknade jag runt 10 tiden. Sedan åt jag frukost och cyklade jag sedan till jobbet. Jag jobbade från 12-20 och hade inte så mycket att göra på jobbet. Så det var rätt skönt men klart jag ville ha mer att göra så hade dagen gått fortare. Men jaja, när jag kom hem så satte jag igång mer Chicago PD. Imorgon är jag ledig, då kommer jag blogga mer. Nu ska jag lägga mig, vi hörs mer imorgon. Puss! ♥BOHEMIAN RHAPSODY (2018)
Publicerat den

 
BETYG: 8/10 | GENRE: Biografi | Drama 
Bohemian Rhapsody (Rami Malek, Lucy Boynton & Ben Hardy)
Kommenar: En film om Freddie Mercury och hans band Queen. 
 
Handling: Filmen följer bandet Queens explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Freddie Mercurys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag.
 
Kommentar: Jag såg filmen igår och jag blev så positivt överaskad av filmen. Jag tyckte att Rami Malek spelade som Freddie så bra. I filmen får man se allt om Freddies liv, Queen och allt kritsar sig runt omkring honom. Man får följa den legendariske sångarens resa från bagagehanterare på Heathrow till den upphöjda musikikon han kom att bli. Det är en resa kantad av lika många fram- som motgångar – missbruk, superhits, bandbråk och världsturnéer. ”Bohemian Rhapsody” är en ömsint skildring om hur den udda fågeln Freddie Mercury kom att blomma ut och ta hela världen med storm. 
 
Spoilers: I filmen får man se Freddies relation med hans bästa vän (som var hans flickvän ett bra tag) och även hans relation med Kenny Everett (hans dåvarande vän). Jag blev så överaskad när jag såg att han hade AIDS, vilket jag inte visste. Sedan så älskar jag slutet då han blev tillsammans med Jim och han gillade honom för honom. I slutet av filmen får man se när Queen spelar sin sista spelning. Då grät jag, eftersom jag kände verkligen att Freddie var en sån bra sångare. Ni måste se denna filmen, den är så bra. 
 "One day I'm gonna just leave you and never come back."
Publicerat den

 
Hej på er mina fina läsare, hoppas ni alla mår bra. Ny månad och jag är så glad att det äntligen november. Men just denna veckan har jag inte alls mått bra och jag har varit så omotiverad och inte känt mig bra för att blogga. Det är därför det har varit dött här på bloggen. Men jag kommer blogga mer nu, jag har en del saker att blogga om. Men tänkte berätta hur min vecka har varit. Jag startade min vecka att vara ledig och bara njuta av min lediga dag, sedan så gjorde jag inte så mycket mer när jag var ledig. Resten av veckan jobbade jag och hade en del att göra på jobbet. Sedan igår var jag på den nyöppnade bio-salongen här i Helsingborg och den har blivit jätte stor och jag såg Bohemian Rhapsody (filmen om artisten Freddie Mercury) och den var så bra och kommer en recension under kvällen eller imorgon. Men nu ska jag göra mig lite mat så hörs vi mer senare. Puss! ♥THE LEGEND OF ZORRO (2005)
Publicerat den

 
BETYG: 6/10 | GENRE: Action | Drama | Romantik
The Legend Of Zorro (Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones & Rufus Sewell)
Kommenar: En film om överlevnad och vad man gör för sin familj. 
Handling: Alejandro och Elena är nu gifta och har en son, Joaquin, som är tio år gammal. Pojken känner inte till pappas hemliga identitet och Elena tycker att han ska sluta upp med att leka Zorro. När Kalifornien åter hotas av några skurkar måste dock Zorro ge sig ut igen. Då blir Elena tagen av två agenter som tvingar henne att skilja sig från Alejandro.
 
Kommentar: Sonen vet ingenting om sin fars hemliga identitet som fäktande hjälte och Elena tycker det är lika bra. Hon skulle vara gladast om Alejandro la ned sitt svärd en gång för alla. Men när elaka skurkar hotar Kaliforniens statsskick, är det dock dags för Zorro att rycka ut igen, vad Elena än tycker. Jag gillade verkligen denna filmen, men den var inte lika bra som första Zorro filmen dock. Men jag älskar Zorro och Elena ihop, passar så bra ihop. Men i denna filmen måste hon skiljas från Alejandro eftersom det finns 2 män som vet vem Zorro är och hon måste lämna honom annars så säger de vem Zorro är. Deras son (Elena & Alejandros) är så söt och han påminner mycket om Alejandro. 
 
Spoilers: Alejandro och Elenas son fyllt tio och drömmer pojkdrömmar om Zorro utan att veta att det är hans egen far. Alejandro som svurit att lägga undan svärdet fattar tag i det igen när storskurken Armand hotar Kalifornien. För att krydda till anrättningen ytterligare är det fnurr på tråden mellan hetlevrade Elena och Alejandro. Vilket givetvis inte hindrar dem från att återförenas och gemensamt spetsa några bad guys. Jag kommer ihåg att jag gillade denna när jag var yngre och det var så länge sedan jag såg denna och jag tyckte Antonio Banderas var så snygg i båda filmerna.