Cheesecake med rabarber
Publicerat den

 
Det jag älskar med sommaren är ju alla goda frukter som finns. Speciellt jordgubbar, hallon, rabarber, blåbär och mango. Så jag googlade och försökte söka på en rabarberpaj inspirerad cheesecake, med jordgubbar som garnering, för jordgubbar, rabarber och vanilj är ju så fantastiskt gott ihop. Akta er för denna cheesecake, den är gudomlig. Hittade denna bloggen och bilderna och receptet kommer därifrån också. Rabarber & Jordgubbar är ju det godaste som finns, verkligen så god kombination. 
 
Botten
4 digestivekex
20 bragokex
3,5 msk smält smör
 
Fyllning
150 gram rengjord och skivad rabarber
0,75 dl socker
1 msk vatten
3 ägg
3 dl grädde
2 tsk vaniljsocker/eller lite vanilj från en stång
2,5 dl socker
120 gram Philadelphiaost
100 gram mascarpone
 
Garnering
Jordgubbar
 
Gör så här
1. Smörj eller klä en form med bakplåtspapper. 
 
2. Smula sönder kexen, tex i mixer, med mortel eller banka på som sjutton när de ligger i en påse. Blanda kexen med smälta smöret och tryck ut massan i formen så att det blir ett jämnt och ihoptryckt lager.
 
3. Koka upp rabarber och vatten. Låt koka till det att rabarbern mjuknar, blanda i socker och se till så att det smälter. Ställ för att svalna, mixa till en slät sås.
 
4. Knäck äggen och separera vita och gula och lägg i varsin bunke. Vitorna vispas till ett hårt skum.
Häll grädde och vaniljsocker i en tredje bunke och vispa tills det tjocknat
 
5. Tillsätt socker till gulorna och vispa. Häll även i osten och vispa tills sockret löst upp sig ordentligt, rör ner rabarberröran.
 
6. Rör ihop äggvita och grädde, var försiktig så att luftigheten inte försvinner.
 
7. Rör därefter ner ost- och ägguleröran i bunken med äggvita och grädde så att det bildar en jämn smet. Även nu ska omrörning ske med försiktighet så att luftigheten blir kvar.
 
8. Häll smeten i formen. Ställ formen i frysen minst tre timmar. Garnera med jordgubbar och servera.
 
9. Det bästa är att låta jordgubbarna ligga i frysen en liten stund innan man lägger på dom, annars finns risken att det tinar upp cheesecaken onödigt snabbt.
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?