KANELBULLAR ♡
Publicerat den

 
Hej på er! I lördags var jag ledig och då bakade min syster och hennes pojkvän kanelbullar och skit vad goda de blev, riktigt goda. Så tänkte ge er receptet, vi använde ganska mycket fyllning som ni kan se. Jag älskar kanelbullar, det är så typsikt för hösten. Som ni vet är höst något jag älskar, så mysigt! 
 
Kanelbullar
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
50 g färsk jäst (den blå varianten)
0,5 tsk salt
1 ekologiskt ägg
11 dl vetemjöl special
 
Fyllning
100 g smör
2 tsk kanel
1,5 dl strösocker
 
 
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke och lös den med fingerljummen mjölk, grädde, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman tills degen i maskin börjar släppa från kanten av bunken. Knåda i minst 20 minuter. Spara lite mjöl till utbakningen.
2. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 60 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och tryck försiktigt ut vetedegen (utan att knåda den) till en avlång platta, cirka 2 cm tjock.
3. Smält smöret till fyllningen, blanda sedan tillsammans med sockret och kanel. Smör över fyllningen på degen. 
4. Vik degen till ett dubbelvikt ark och skär en bit som du sedan skär ett snitt i. Snurra ihop till en knut. 
5. Jäs under bakduk till dubbel storlek (cirka 45 minuter).
6. Gör en till blandning av fyllningen och pensla på bullarna. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt de stå lite innan ni äter kanelbullarna. 
 
 
Supergoda blev de, ni borde verkligen testa dessa ♥






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?