De stora höstlistan ♡
Publicerat den

 
Hösten är snart här, vilket betyder nystart för alla serier. September månad är nytt inom film och tv-världen. Vilket jag älskar, men oktober månad längtar jag mer till eftersom då börjar nya säsongen av Riverdale. Jag tänkte därför med det här inlägget ge er massa hösttips!!
 
 
5 serier som är perfekta att maratona i höst/mörka kvällar, regniga dagar, osv.
 
Det bästa som finns med hösten är väl ändå att det är tillåtet att  leva mysmaximum livet under filtar och kuddar tillsammans med en bra serie som man kan se flera avsnitt av. Frågan är snarare vilken serie som både är har flera säsonger och har en höstig känsla (dvs mysig & bra). 
 
FRIENDS - Den antagligen mest årstidsstyda serien som existerar. Ni som känner mig vet att jag älskar vänner, en serie som jag kan titta på om och om igen. Serien handlar om 6 vänner. Rachel bor utanför New York men en dag då hon ska gifta sig så inser hon att hon inte är lycklig och flyr till Monica (hennes bästa vän i high school). Serien handlar om Rache, Monica, Ross, Joey, Chandler & Pheobe. En helt underbar serie, det bästa är ju Ross & Rachel och deras kärlekshistoria. De är verkligen couple goals. 
 
ONE TREE HILL - En av de bästa serierna som finns enligt mig. Har sån fin handling och så fina par i filmen som man helt enkelt inte kan sluta älska. Lucas och Nathan Scott är halvbröder, men de lever väldigt olika liv. De har aldrig känts vid varandra och vill inte göra det heller. Lucas lever ensam med sin mamma Karen eftersom brödernas pappa Dan, lämnat dem innan Lucas blivit född. Karen äger ett eget café och det är det de livnär sig på. Nathan å andra sidan lever ett ganska lyxigt liv med pappa Dan och mamma Deb i ett stort fint hus. Nathan är stjärnan i skolans basketlag men pressas hårt av sin pappa som själv var en stor talang när han var ung. Hade det inte varit för hans beslut att inte rehabträna sitt skadade knä hade han säkerligen haft ett antal år av professionell basketboll bakom sig. Detta ångrar han mest av allt i sitt liv och försöker istället leva det genom Nathan. Senare i serien händer något som gör att Nathan och Dan blir väldigt osams. En dag händer något som gör att Lucas och Nathan inte längre kan undvika varandra - och som också kräver att de kan komma överens med varandra. Serien handlar om Lucas och Nathans liv där Peyton, Brooke, Haley är inblandade, samt farbrorn Keith och mamman Karen. Det bästa paret i serien är Leyton (Lucas & Peyton), Naley (Nathan & Haley) & Brulian (Brooke & Julian), så söta de är. 
 
GOSSIP GIRL - En av mina favorit serier under alla dessa år som jag har följt serier. ossip girl är en bloggare som avslöjar stora hemligheter på Manhattans skandalösa liv. Serien utspelar sig på upper East side men även en stor del i Brooklyn. Den handlar om Serena, Blair, Chuck, Nate & Dan. Serena kommer tillbaka till New York och detta gillade inte Blair eftersom Serena låg med hennes kille, Nate. Sedan är Chuck en kille som vill bara ha problem. Dan är den nya killen som precis har flyttat till New York. Serena och Dan börjar umgås mer och mer och de blir ett par, men då vill Blair förstöra detta eftersom hon vill inte se henne lycklig med Dan eftersom Serena låg med Nate. Detta har förstört Blair. Chuck och Blair är bästa vänner men en dag när hon och Nate gör slut så ligger de tillsammans. Ni borde verkligen se denna serien, så underbart bra. 
 
PRETTY LITTLE LIARS - Vem gillar inte PLL? Också en sjukt bra serie. Inte den vanliga flick serien. Innehåller mycket drama men även en del mord också. Aria Montgomery, Spencer Hastings, Hanna Marin och Emily Fields vars gäng faller isär efter försvinnandet av gängets självutnämnde ledare, Alison DiLaurentis. När Alisons kropp hittas ett år senare börjar tjejerna få konstiga sms från en mystisk person under namnet "A", som hotar att avslöja deras hemligheter. "A" är till en början en okänd person som ingen känner till. Ju mer tjejerna gräver för att få fram personen bakom "A" desto fler hemligheter dyker upp till ytan. Alla de älskar hamnar i farozonen och även deras hemligheter riskerar att läckas ut. Otrohetsaffärer, problemsyskon, otillåten kärlek och mycket mer sätter tjejernas liv på spel.
 
THE VAMPIRE DIARIES - Jag har älskat vampyr serier. Vem älskar inte Twilight filmerna liksom? Denna serien har precis avslutats. Ni borde verkligen se denna serien, så bra den är. Elena Gilbert är en helt vanlig tonårstjej i en liten småstad, och hon bär på en sorg efter att hennes föräldrar dog i en bilolycka. En dag möter hon Stefan Salvatore, som hon genast fattar tycke för. Men det Elena inte vet är att Stefan är en vampyr och har varit det i 145 år. Stefan har en farlig men oemotståndlig bror, Damon, som också är vampyr. Elena dras in i en farlig härva av vampyrer och häxor och måste lära sig att skydda dem hon älskar. Saker börjar att hända Elena, en av de äldsta vampyrerna i historien letar efter henne och hon gör allt hon kan för att skydda sina närmsta vänner och sin familj även om det kostar henne livet.
 
 
5 helt nya serier att dricka till morgonkaffet. 
 
Och ibland när dagarna och kvällarna är för mörka och tråkiga så behövs något lättsamt och som får dig glad. Vissa av dessa serier han jag inte sett, förutom Riverdale. Som ni alla borde absolut se. 
 
The Riverdale - Denna serier är helt underbar, verkligen en av de bästa jag har sett. Så underbart den är och det som också är bra är att den innehåller allt möjligt. Serien handlar om Archie och hans vänner. Det är en kille som har blivit mördad och nu försöker Archie och hans vänner att försöka hitta mördaren. Och varför han blev mördad? Det bästa i hela serien är ju såklart, Bughead (Betty & Jughead). I Riverdale kämpar Archie och hans gäng inte bara med vanliga tonårsproblem som sex, kärlek, skola och familj, utan blir även indragna i ett gåtfullt mysterium.
 
The Flash -  Jag har faktiskt börjat titta på The Flash och älskar seriern. Så bra och den innehåller massa superhjältar vilket jag älskar. Ett experiment i en partikelaccelerator vid STAR Labs slutar i en stor explosion som förstör delar av Central city. Den unge kriminalteknikern Barry Allen är en av dem som påverkas av explosionen: han blir supersnabb. Allen, vars pappa anklagades falskt för mordet på sin fru, börjar samarbeta med de enda tre som arbetar kvar på STAR Labs, dr Harrison Wells, Cisco Ramone och Caitlin Snow. Tillsammans skapar de Allens alter ego, The Flash, och tränar honom för att bli snabbare, så att han ska kunna rädda Central city från de andra människorna som fått superkrafter av explosionen. Särskilt motstånd möter The Flash i den gulklädde förbrytaren som kallas Reverse Flash och som är ännu snabbare. Samtidigt har Allen allt svårare att förneka sina känslor för Iris West, hans fostersyster, vilket kompliceras av att hon är förlovad med en av Allens poliskollegor. Allens fosterpappa, Joe West, arbetar också som polis.
 
Supergirl - Jag älskar Melissa Benoist i Glee och när jag fick göra att hon spelade Supergirl var jag tvungen att se denna serien. Och älskar serien, så bra den är. Och denna serien innehåller superhjältar ochså. 11-åriga Kara Zor-El skickas till jorden strax efter sin kusin Kal El, som fortfarande är bebis, med uppdraget att beskydda honom. Hennes skepp, där hon ligger nersövd, kommer dock på avvägar och hon fastnar i fantomzonen, dit Krypton länge skickat sina fångar. Efter två decennier kommer skeppet loss och hon landar på jorden, där hon möts av den vuxne Stålmannen. Han placerar henne hos en styvfamilj, Danvers. När Kara Danvers vuxit upp jobbar hon på CatCo, ett medieföretag lett av Cat Grant. Hennes roll som assistent är inte särskilt tillfredsställande så när ett plan med hennes syster håller på att krascha räddar hon det och blir därmed en offentlig figur. Hon får namnet Supergirl. Vad hon då inte vet är att hennes skepp råkade föra med sig ett fångskepp från fantomzonen som landade på jorden och att de nu planerar att ta över världen. Som en ny superhjälte är hon ovan vid slagsmål och vet ännu inte sina gränser.
 
Big Little Lies - Började titta på denna serien i sommras och den är rikitgt bra. När Madeline och Celeste, två mammor med utåt sett perfekta liv, välkomnar nykomlingen Jane har de ingen aning om hur den ensamstående mamman och hennes egendomliga lilla pojke kommer att påverka alla i deras idylliska småstad. Den mörkt komiska dramaserien Big Little Lies är en berättelse om ex-män och styvmödrar, skolrelaterade skandaler och de farliga små vita lögner vi intalar oss själva för att överleva. 
 
Chicago PD - Jag har sett alla avsnitten till Chicago PD och måste säga att detta är en riktigt bra polis-serie. 
Den handlar om uniformerade poliser som går head-to-head med stadens gatabrott och detektiverna för efterlysningsenheten som bekämpar stadens större brott, inklusive organiserad brottslighet, narkotikahandel och högprofilerade mord. En bra serie för er som gillar polis serier, som jag. Han som har gjort denna seriern, Dick Wolf. Har också gjort Law & Order (1999), Chicago Fire (2012), Chicago Med (2015). Ni borde se dessa serier om ni gillar kriminologi, mord och rättvisa. 
 
 
5 feel-good filmer att se när mörkret faller på.
 
Och ibland när dagarna och kvällarna är för mörka och tråkiga så behövs något lättsamt och som får dig glad.
 
Harry Potter filmerna - Varje höst har jag en maraton av alla filmer och snart är det dags igen. Harry Potter är en 11-årig pojke. Vid tidig ålder blev han attackerad av den onde trollkarlen Lord Voldemort som dödade hans föräldrar. Ryktet om hans överlevnad gjorde Harry berömd. Han fördes av Hagrid för att bo hos sin moster och morbror. Elva år senare, börjar han sitt första år på Hogwarts tillsammans med sina nya vänner Ron och Hermione.
 
Sagan Om Ringen filmerna - Varje höst/vinter har jag en maraton av alla filmerna och snart är det dags igen. Ni borde se dessa filmer. För länge sedan smiddes maktens ringar på order av Sauron. 3 gavs till alverna, 7 till dvärgarna och 9 till människorna. Dessa ringar hade makten att styra de tre folken. Men i hemlighet smidde Sauron en ring till: härskarringen som kunde styra de andra ringarna och förvandla gott till ont. Sauron spred sin ondska över Midgård och försökte lägga alla länder under sig. Men en allians mellan alver och människor lyckades slå tillbaka Sauron som besegrades när prins Isildur lyckades skära av Saurons fingrar så han förlorade ringen. Isildur tog ringen själv, men dödades av orcherfolket. Ringen föll ner i den stora floden och gick förlorad.
 
Hobbit Filmerna - Samma sak här, bi borde verkligen se dessa filmer. Filmerna kretsar kring berättelsen om en hobbit vid namn Bilbo Bagger, som bor i det fredliga landet Fylke i den fiktiva världen Midgård. Han får besök av en trollkarl vid namn Gandalf, som har kommit till Fylke för att be Bilbo om en tjänst. Med sig har Gandalf ett följe av tretton dvärgar, vilkas ledare är dvärgen Torin Ekenskölde, vars farfar var kung över dvärgariket Erebor, som förintades av en drake vid namn Smaug för länge sedan. Gandalf och Torin har tillsammans lagt upp en plan om att färdas tillbaka till Erebor under Ensamma berget för att besegra Smaug, som nu uppehåller sig där. Enligt planen ska de ta hjälp av Bilbo för att kunna ta sig in i Erebor. Bilbo, Gandalf och dvärgarna ger sig ut på en farofylld resa som tar dem till Midgårds östra länder. Under resan kommer Bilbo dessutom finna en mytomspunnen ring - Den enda ringen - som får honom att bli helt osynlig.
 
Sex And The City filmerna - Sex and the City tar vid tre år efter att TV-serien avslutats. Samantha har flyttat till Los Angeles, Carrie ska äntligen gifta sig med Big, Charlotte har adopterat en dotter och Miranda bor med man och barn i Brooklyn. De fyra kvinnorna möts än en gång av en rad av problem. Men allt som krävs är förmågan att kunna förlåta och veta vad som är bäst för en själv.
 
Mean Girls - En film som är helt underbart rolig. Denna filmen mår mig alltid att må bättre. Jag inser själv hur bra jag har det och att jag inte vill vara elak mot någon. Huvudrollen Cady Heron flyttar till USA efter att ha vuxit upp i Afrika med sina föräldrar som är zoologer. Hon börjar på high school och hennes första vänner blir Janis Ian och Damian, som skulle beskrivas som "outsiders". Hon träffar också innegänget The Plasticsmed Regina George (skolans bitch, men också populärast), Gretchen Weeners (som vet allt om alla) och Karen Smith (som ses som den dummaste tjejen i skolan), de är skolans snyggaste tjejer. Cady hänger på dem för att hon och hennes vänner Janis och Damian har bestämt sig för att driva med henne, men i början är det inget stort. Men när Cady förälskar sig i Reginas f.d. pojkvän börjar Regina att förstöra för henne och Regina tar tillbaka sin f.d. pojkvän och kysser honom framför Cady som får nog och tillsammans med Janis och Damian planerar sin hämnd. Men någonting börjar hända. Cady blir mer och mer ytlig när hon umgås med The Plastics, börjar själv bli "cold hard shiny plastic" som Janis kallar det och förvandlas mer och mer till en bitch. Hennes vänner börjar också tröttna på henne. Men när Regina märker att Cady har drivit med henne så blir hon rasande, publicerar sin så kallade "burn book" och försöker lägga skulden på Cady, Gretchen och Karen genom att skriva om sig själv i boken.Felicia

vilket bra inlägg :D

Svar: Tack! Fick inspo från dig. Älskar din blogg :)
Anja KajtazURL: http://frokentv.se


Hanna Karlsson

Vilken härlig höstlista! Många bra tips. :-)

Svar: Tack fina du! :)
Anja KajtazURL: http://hannafialotta.blogg.se/


Josäfin Andersson

Men du missar ju American Horror Story & Stranger Things - de ultimata höst serierna!

Svar: Jag gillar faktiskt inte AHS och Stranger Things har jag inte sett 😕
Anja KajtazURL: http://jossanamigo.blogg.se/


Linnéa

Jag älskar den mittersta höst bilden!
Är det typ macro foto inställning?
Fina höst bilder :)

Svar: Dessa bilder har jag tagit och redigerat i photoshop. Tack så mycket :D
Anja KajtazURL: http://www.nealo.blogg.se


Amanda Jona [FOTOGRAF]

Åh, tack för alla tips! :)URL: http://amandajona.se


Johanna

Härligt med TV-tips☺️ Seriehösten är här!URL: http://ensllsam.blogg.se/


meh.blo.gg

Många bra tipsURL: http://meh.blo.gg/


Lovisa

Kan tipsa om serien Westworld, riktigt välgjord! :)URL: http://www.brightlines.eu


Emelia Jonsson

Guuud så många bra tips! Kolla gärna in min blogg! melaslife.blogg.seURL: http://melaslife.blogg.se


Mer jul-Lillie

Härlig lista! Riverdale och One Tree Hill är ju perfekta höst-serier. The Affair är ett hett tips också!URL: http://merjul.blogg.se/

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?