Chokladbollar ♡
Publicerat den

I måndags gjorde vi som efterrätt chokladbollar. Chokladbollar är en klassiker som alltid är uppskattat som fika. Det är gott, enkelt att baka och gillas av nästan alla. Och det är lätt att variera dem med nya smaksättningar. Här är ett klassiskt recept på godaste chokladbollarna med kakao, smör, socker och havregryn –  som du snabbt rör i hop på bara 10 minuter. Rulla i kokos är nog det bästa som finns. Godast blir chokladbollarna när de fått stå i kylskåpet en stund – men det är förstås också en smaksak.

 
Chokladbollar
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1/2 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
100 g rumsvarmt smör
2 msk kallt starkt kaffe
 
Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Klicka i smöret och rör eller blanda med fingrarna till en smulig deg. Tillsätt kaffet och rör så att degen går ihop.
3. Forma bollar. Smaksätt eventuellt smeten och rulla dem i något gott som kokos eller pärlsocker.
4. Man behöver inte smaksätta smeten med kaffe men jag älskar smaken, så det blir mycket godare. 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?