Morotskaka ♡
Publicerat den

 
I helgen så var jag faktiskt sugen på något sött och jag ville inte göra något så sött, så det blev denna morotskaka, och den var verkligen super god. Älskar morotskaka, den blev sjukt god verkligen. Ni borde verkligen testa receptet, för den är helt underbart god. Receptet och bilderna kommer från denna bloggen.
 
Ingridienser
3 st ägg
3 dl strösocker
150 g smör, osaltat
5 dl morötter, finrivna
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma, mortlad
1/2 tsk ingefära
1 nypa salt
 
Frosting
100 g smör, osaltat
200 g cream cheese
ca 1 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
200 g florsocker
 
Gör så här
1. Smält smör och ställ åt sidan och låt svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
2. Tillsätt smör och finrivna morötter, blanda ihop med en slickepott. Blanda samman vetemjöl, kryddor, vaniljsocker, bakpulver och salt i en annan skål.
3. Sila ner mjölblandningen och rör om tills allt precis blandat sig. Klä en form, cirka 20x20 cm med bakplåtspapper. Häll i smeten och bred ut den jämnt i hela formen. Grädda nederst i ugnen i 150 grader i cirka en timme. Ta ut kakan och låt den svalna helt.
4. Låt smöret till frostingen och cream cheesen bli rumsvarm. Vispa först smöret tills det blir vitt och krämigt.
5. Tillsätt cream cheese och fortsätt att vispa till en jämn kräm. Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa ihop försiktigt, annars blåser florsockret bara upp. Tillsätt lite grädde i taget och vispa till en fluffig frosting.
6. Bred ett rejält lager med frosting på den avsvalnade morotskakan och skär i lagom stora bitar.
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?