Julkalender 2017: Lucka 22
Publicerat den

 
Då var det dags för lucka 22 och dagens lucka handlar om bakning. Nämligen juliga cupcakes som jag gjorde för ca 2 veckor sedan och kände att det passar perfekt för min julkalender. Älskar dessa cupcakes som smakar väldigt juligt vilket passar perfekt till julafton. Tänkte ge er receptet nu. 
 
 
Juliga cucakes
96 g vetemjöl
1 msk mald ingefära
1 tsk mald kanel
¼ tsk muskotnöt, färskriven
¼ tsk malda nejlikor
1 tsk vaniljsocker 170 g smör, smält
150 g strösocker
1½ msk ljus sirap
2 ägg
 
Pepparkaksstjärnor
170 g vetemjöl
¼ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
½ tsk malda nejlikor
¼ tsk muskotnöt, färskriven
60 g smör, 
60 g brunt farinsocker
1 litet ägg
125 g ljus sirap
 
Glasyr
2 dl florsocker
2–3 msk vatten
 
Frosting
100 g smör
225 g färskost
350 g florsocker
1 tsk mald kanel
 
Gör så här
 
1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader) och placera ca 11 muffinsformar på en plåt.
 
2. Blanda mjöl, kryddor och vaniljsocker i en skål.
 
3. Vispa smör och socker med elvisp i en annan skål tills smeten är vit och krämig. Vispa ner sirapen och tillsätt ett ägg i taget medan du vispar. Häll i de torra ingredienserna och blanda.
 
4. Fyll muffinsformarna till ¾ och grädda dem mitt i ugnen i ca 25 min. Låt dem svalna på galler.
 
5. Pepparkaksstjärnor: Blanda mjöl, bikarbonat, salt, ingefära, kanel, nejlikor och muskot i en skål.
 
6. Vispa smör och brunt farin pösigt i en annan skål. Vispa ner ägg och sirap. Blanda mjölblandningen med smörblandningen och vispa tills alla ingredienser blandats. Låt degen vila i minst 1 tim, gärna över natten.
 
7. Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader). Kavla degen mellan 2 bakplåtspapper och tryck ut kakor med en liten stjärnform. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på galler.
 
8. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten och dekorera de avsvalnade pepparkakorna med glasyren.
 
9. Frosting: Vispa ihop alla ingredienserna med en elvisp. Tillsätt mer florsocker om frostingen blir för lös.
 
10. Pynta dina kalla cupcakes med frosting och pepparkaksstjärnor.






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?