MY BIG FAT GREEK WEDDING (2002)
Publicerat den

 
BETYG: 9/10 | GENRE: Drama | Komedi 
My Big Fat Greek Wedding (Nia Vardalos, John Corbett , Michael Constantine)
Kommentar: En komedifilm om en kvinna som blir kär i en amerikansk man men hennes familj kommer från grekland och de accepterar inte honom. 
 
Handling: Amerikansk-grekiska kvinnan Toula Portokalos är 30 år och fortfarande ogift - trots familjens påtryckningar. En dag träffar hon Ian Miller och blir förälskad. Nu måste bara Toula och Ian lyckas få Toulas familj att acceptera att deras dotter vill gifta sig med en man som inte är grek. Toulas pappa Gus anser inte bara att alla människor vill vara greker, han tycker också att en bra grekisk flicka har tre uppgifter i livet; gifta sig med en trevlig grekisk pojke, föda grekiska bebisar och livet ut laga mat åt allihopa. Toula är redan 30, men har inte lyckats med någonting av detta. Hennes liv är lika trist som hennes kläder, frisyr och sätt. Vändpunkten kommer dock när en snygg, ung amerikan kliver in på restaurangen. Han lägger knappt märke till henne, men hon inser att hon är redo för en förändring. Tyvärr är resten av hennes stora, feta, grekiska familj inte redo för den stora förändring som väntar. 
 
Kommentar: Jag älskar denna filmen, så rolig den är. Toula är den fula ankungen som vid 30 år fyllda fortfarande inte är en dag närmare hennes två syften i livet, att gifta sig med en grekisk man och att skaffa mängder av barn med honom. Familjen har närmast gett upp hoppet och hon själv känner sig likgiltig till livet, när hon kommer på att det är studera hon vill. Motvilligt går pappa grek med på det och då börjar också saker och ting förändras. Toula hittar också så småningom sig själv och på köpet sin drömprins, problemet är bara att han inte är grek. Mitt stora feta grekiska bröllop” är en enkel men fantastiskt underhållande pärla av den äldre skolan, den har rapp dialog, tänkvärt budskap och väldigt älskvärda karaktärer. Har du inte sett den än rekommenderar jag dig varmt att köpa hem några nävar popcorn och bänka dig framför tv:n en stund för att ladda inför fortsättningen som komma skall i och med del två finns också ute. 
 
Spoilers: Det finns så många olika scener som är jävligt roliga men det bästa är ju såklart själva bröllopet. Det påminner mycket om balkan tyker jag, för vi brukar ha såna fester. Mycket dans och bra musik. Jag gillar filmen eftersom den får mig att må bättre och det är en komedi och det brukar hjälpa nästa alltid men just nu är det sådär. Det blir ju några skratt men inte alls som innan. Hennes familj är ju bara så rolig, speciellt pappan. Han accepterar inget i början men tillslut inser han att hans dotter är verkligen kär. Helt underbar film, nu ska jag börja på min recension om andra filmen som också är rolig. Ni får se vilken ni gillar mest! 
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?