Klassiska Scones ♡
Publicerat den

 
Klassiska scones
2 ägg
6 dl mjölk
200 g smör
14-16 vetemjöl
8 tsk bakpulver
2 tsk salt
2 dl russin & citron
 
 
Gör så här
1. Blanda mjöl, bakpulver, ägg och salt i en bunke.
2. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, blanda sedan med russin och citron men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
4. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
5. Nagga kakorna med en gaffel, lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.
6. Servera nygräddade och varma!
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?