Choklad mousse cheesecake
Publicerat den

 
Choklad mousse cheesecake
150 g digestive kex eller oreo-kakor
75 g smält smör 
350 g mjölkchoklad
3 gelatinblad + 2 ½ msk vatten
450 g philadelphiaost
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
3 dubbel daim
100 g färska hallon &  jordgubbar ett 
 
 
Gör så här
1. Klä botten av en springform som är 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Enklast är det om man klämmer fast pappret i formen. Sätt även remsor av tex overhead film eller en bakfilm runt formens kanter så lossar tårtan snyggast. Kör oreokakorna i en matberedare till en fin sand (eller lagg dem i en påseoch krossa dem med en kavel). Tillsätt det smälta smöret och blanda runt. Tryck ut blandningen i botten av formen. Ställ i kylen att stelna medans du förbereder smeten.
 
2. Smält den chokladen över ett vattenbad eller i micron och låt den svalna.
 
3. Vispa philadelphiaosten och mascarponen mjuk med elvisp, vispa grädden hårt.
 
4. Krossa den ena av dubbel daimen. Koka upp vattnet, dra kastrullen från plattan och smält gelatinbladen i det.
 
5. Tillsätt den smälta chokladen till ostsmeten och kör lite med elvispen på låga varv.
 
6. Tillsätt gelatinet under långsam vispning och se till att smeten blir väl blandad.
 
7. Vänd sist försiktigt ner grädden och krossad daim i smeten med en slickepott.
 
8. Häll smeten i formen. Slå formen i arbetsbänken några gånger för att jämna ut eventuella luftbubblor.
 
9. Släta till ytan och ställ att stelna i kylen över natten. Ta fram tårtan strax innan servering och lossa den ur formen.
 
10. Toppa tårtan med hallon och grovkrossad daim. Man kan även krossa några maränger över och pudra hallonen lätt med florsocker.
 



ɑ n n i k ɑ

Super mumsigt :D



URL: http://blogofphoto.webblogg.se





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?