Världens godaste vaniljbullar ♡
Publicerat den

Denna veckan så var jag så sugen på att baka några bullar och tittade lite på olika hemsidor och bloggar och såg dessa på Frida Skattbergs blogg och var bara tvungen att testa dessa och de blev för bra. Så jäkla goda! ♡
 
 
Ingredienser
1 påse Jäsblandning
1 kg Vetemjöl
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, ljus
6 dl Mjölk
100 g Smör, rumsvarmt
1 krm Salt
2 tsk Kardemumma
 
Vaniljremons
200 g Smör, rumsvarmt
1 dl Marsanpulver
1 dl Strösocker
2-3 msk Vaniljsocker
 
Sockerlag
1 dl Strösocker
0.5 dl Vatten
 
Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 225°C och blanda remonsen.
2. Häll alla ingredienser till fyllningen i bunken till din bakmaskin/assistent.
3. Kör ihop en smidig deg, ca 5 minuter på hög hastighet.
4. Dela degen i två och kavla ut varje bit till en rektangel ca 40x20 cm.
5. Bred på fyllningen och vik degen på mitten, på långsidan.
6. Skär 2 cm tjocka remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle.
7. Lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter. Pensla alla bullar med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
8. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
9. Pensla bullarna med sockerlag direkt när du tagit ut dem ur ugnen.
10. Låt svalna på galler innan du lägger dem i påsar som du försluter.






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?